5 showrooms med rådgivning

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Tjekliste – før vindueskøbet!

Hvad skal du undersøge, inden du køber nye vinduer? Få tjeklisten her.

Inden dit vindueskøb, har du nok gjort dig en del overvejelser, inden du træffer et valg om model, materiale og producent. Men hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man skal købe nye vinduer og døre? I denne artikel får du et overblik over de overvejelser, der er særligt vigtige i forbindelse med dit vindueskøb.

CE-mærkning – hvad betyder det for dig og dine vinduer?

Det har siden 2010 været lovpligtigt at alle vinduer og døre, der bliver solgt i Danmark skal være CE-mærket. Det er derfor altid en god idé, at tjekke om virksomheden kan fremvise gyldige CE-deklarationer. Derudover SKAL der være tilgængelige ydeevnedeklarationer for alle vinduer og døre.

At et produkt er CE-mærket betyder, at producenten er forpligtet til at overholde en række krav til sundhed, miljø og sikkerhed.

Læs mere om CE-mærkningen, og hvad det betyder for dig.

Energimærkning – hvad skal du være opmærksom på?

Køber du vinduer og døre med energimærkning, er du som forbruger forsikret om at produktet er korrekt energitestet. Energimærkningen er et certifikat, der er baseret på en aftale med blandt andet Energistyrelsen.

Når man som virksomhed tilbyder energimærkede vinduer, er man løbende underlagt kontrol og skal kunne fremvise at vinduessystemets energidata er beregnet, afprøvet og verificeret af et uvildigt organ.

Når du som forbruger skal købe nye vinduer, kan du bruge energimærket til at kontrollere, om energiegenskaberne på de vinduer, du ønsker at købe, lever op til kravene. Derudover er der særlige regler for, hvilken type energimærkning (A eller B), der må monteres i nyopførelse såvel som renovering. 

Hos Sparvinduer er vi med i energimærkningsordningen. Du kan læse meget mere om energivinduer, samt hvilket energimærke, der vil være mest hensigtmæssig til din boligtype her.

Kreditvurdering – en sikker virksomhed at handle med

Dine nye vinduer og døre skal holde de næste mange år, og det er derfor vigtigt at undersøge det valgte virksomheds økonomi, så du er sikker på at virksomheden også eksisterer i morgen. På den måde er du også garanteret, at den pågældende garanti på dine nye vinduer og døre om nødvendigt ville kunne bruges om 5 eller 10 år.

Du kan med fordel kigge efter virksomhedens kreditvurdering, der foretages af Bisnode Credit (tidligere Soliditet).

Hos Sparvinduer er vi AAA-kreditvurderet, som er den højeste kreditværdighed, der kan opnås. Vi bliver dagligt kreditvurderet, så du altid kan være helt sikker på at handle dine vinduer og døre hos os.

Kvalitet – hvad skal du se efter?

Når du skal købe nye vinduer, bør du, som ved ethvert andet produkt sikre dig, at kvaliteten er i top. Men hvordan tjekker man egentlig kvaliteten på vinduer, og hvad skal man kigge særligt efter?

Køber du f.eks. vinduer og døre i træ, er det vigtigt at vide noget om kvaliteten af det træ, der er blevet brugt til produktionen af dine nye trævinduer. Her skal du bl.a. sikre dig, at kerneandelen i træet er så høj som muligt, da det er med til at give træet den nødvendige styrke til at modstå vind og vejr de næste mange år.

Hos Sparvinduer producerer vi alle vores trævinduer og døre i langsomtvoksende skandinavisk kvalitetsoptimeret (fingersamlet) kernefyrretræ, hvor kerneandelen er minimum 90%.

Du kan blive klogere på vores materialetyper og deres tekniske informationer lige her.

Garanti og solid økonomi – din sikkerhed!

Når man skal købe nye vinduer og døre, er det ofte en stor investering, som skal holde de næste mange år. Det er derfor vigtigt, at den virksomhed, hvor du vælger at købe dine vinduer og døre, tilbyder en tilfredsstillende garanti. På den måde er du sikret, hvis der mod forventning skulle ske noget.

Det er ligeledes vigtigt at tjekke historikken på virksomheden – dine vinduer og døre skal holde i lang tid, så det er vigtigt, at du ved, at virksomheden også er der til at hjælpe dig i morgen, hvis nu du skulle få brug for din garanti.

Hos Sparvinduer får du altid 10 års garanti.

Kundeanbefalinger giver dig førstehåndsviden om virksomheden

Når man foretager et køb, er det altid rart at vide, hvordan tidligere kunders oplevelser har været med den valgte virksomhed. Ved hjælp af tidligere kunders vurderinger og anbefalinger, får du et unikt og uvildigt indblik i, hvordan virksomheden håndterer ordre, hvordan er kvaliteten, service og garanti. Det er derfor en rigtig god idé, at søge efter kundeanbefalinger på nettet, inden du foretager en stor investering i nye vinduer og døre.

Du kan finde alle vores kundeanmeldelser på Trustpilot

Få råd til forandring

Bliv inspireret i et af vores 5 landsdækkende showrooms - vi står klar til at vejlede dig i dit næste projekt.

Du kan selvfølgelig også kontakte os på telefon, mail eller chat.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk