Indbrudssikring af dine vinduer og døre  

Hvert år bliver der anmeldt tusindvis af indbrud i hjem, det er ubehageligt og besværligt.

Vil du gerne forsøge at undgå indbrud?

Læs her, hvor vi har samlet gode råd om indbrudssikring af dine vinduer og døre.

Næsten alle indbrud bliver begået i dagtimerne, da de fleste boligejere er taget på arbejde i det tidsrum. Det giver de mange indbrudstyve fred og ro, de tiltrækker ikke så meget opmærksomhed, og få er hjemme til at opdage dem.
Hertil er weekenderne, højtiderne og ferierne også udsatte perioder for indbrud, da mange husejere tager hjem til familie eller på ferie, hvilket igen efterlader huset tomt.

Gode råd til at skræmme tyven væk

Fjern redskaber der kan bruges til indbrud

De fleste indbrudstyve kommer ind enten gennem et vindue eller en dør, og de tyer derfor ofte til at bryde døren op, knuse ruden, afmontere ruden eller bryde vinduet op.

Det er derfor en god ide at sørge for at låse haveredskaber og værktøj inde, da de kan bruges til at bryde ind. Hertil er det en god ide at sikre vinduer og døre, så det bliver vanskeligere for tyven at begå indbrud i dit hjem uden at vække opsigt.

Skab illusionen af, at du er hjemme

Når du tager på ferie - eller arbejde hvis dit nabolag er særligt ramt af indbrud - kan du med fordel gør én eller flere af følgende ting, inden du går ud ad døren:

Tænd radioen

Tænd lidt lys rundt omkring

Træk gardinerne for i enkelte rum

Lad det rode lidt

Anvend lysfølere udenfor

På den måde skaber du illusionen af, at du fortsat er hjemme, hvis der skulle komme ubudne gæster forbi.

Brug dine naboer

Da tyvene slår til, når dit hus står tomt, er det en god ide at få dine naboer til at være ekstra opmærksomme, når du ikke er hjemme.

De behøver ikke sidde på vagt, men de kan lige kaste et blik mod din bolig en gang imellem, ligesom de kan give dig et kald, hvis der lusker en person rundt.

Du kan som tak tilbyde at gengælde tjenesten, når dine naboer er væk. På den måde har I sammen startet god nabohjælp, som gør tyvene usikre.

Er dine vinduer og døre modstandsdygtige?

Kom tyven i forkøbet med indbrudssikrede vinduer og døre - det kan være de små detaljer, der er med til at sikre dit hjem og din familie mod indbrud.

Indbrudssikring af vinduer

Når du skal sikre alle vinduer i boligen, kan du med fordel se på, om du har:

  • Sikkerhedslimede ruder, så tyven ikke kan pille glasset ud
  • Envejsskruer i glaslister, der gør det vanskeligere at bryde vinduet op. Énvejsskruerne kan eftermonteres i alle vinduesmodeller - dog kun i elementer af træ (husk at bore for)
  • Monteret vindueslåse. Vindueslåse kan eftermonteres på alle typer vinduer, men er specielt gode til sidehængte vinduer med anverfere, hvor der ikke er mulighed for at montere et paskvilgreb med nøgle eller kodelås
  • Sikringshasper
  • Paskvilgreb, der sikrer en solid lukning af dine vinduer

Indbrudssikring af døre

Skal du indbrudssikre alle døre i dit hjem, kan du overveje at vælge:

  • Nye 6-stiftede nøgler
  • Lås med cylinder, det gør det svært for tyvene at benytte døren som flugtvej
  • Sikkerhedslimede ruder, så tyven ikke kan fjerne ruden
  • Indbrudssikret slutblik i døre med greb i rustfrit stål

God fornøjelse med sikringen af din bolig!

Få flere tips til indbrudssikring af din bolig

Indbrudssikring af både ældre og nye vinduer og døre er det første skridt i den rigtige retning for et mere sikkert hjem. Hvis du samtidigt indarbejder flere gode sikringstiltag omkring din bolig, så undgår du med endnu større sandsynlighed at blive en kedelig del af indbrudsstatistikken i Danmark. Med omkring 3,5 indbrud hver time er vi det land i EU med flest indbrud per indbygger. Det er en statistik, vi hos Sparvinduer gerne vil være med til at nedbringe med endnu flere gode råd mod indbrud.

Vi har derfor samarbejdet med et af Danmarks største sikringscentre om endnu flere gode råd til at undgå de mange indbrud. Låsesmeden Bagger Låse & Alarm A/S har hjulpet private og virksomheder i over 40 år med sikring af boliger og erhvervsbygninger. De har udarbejdet en infografik med 17 gode råd til, hvordan du selv kan forbedre sikkerheden endnu mere i dit hjem. Med gode råd, om alt fra hvordan naboen kan hjælpe til gratis mærkningssæt til dine gemte og synlige værdigenstande, er du skridtet nærmere at kalde dig selv sikringsekspert i dit nabolag.

Anvend de gode råd fra denne artikel og de ekstra 17 gode råd fra Bagger Låse, og vær med til at sørge for, at Danmark ikke topper den kedelige indbrudsrekord igen i år.

Professionel rådgivning

Drømmer du om forandring, men har du spørgsmål til dit projekt eller brug for hjælp? Du kan få rådgivning når det passer dig. Besøg os i et af vores mange showrooms, hvor du også kan opleve et stort udvalg af modellerne.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til vores chat.