Hoveddøre og yderdøre

Hoveddøre og yderdøre

Hoveddøre og yderdøre fra Sparvinduer giver dit hus en smuk indgang. Se vores store udvalg af billige yderdøre her.

Overvejer du en ny yderdør?

Hvis du er boligejer, så kender du alt til de forskellige vedligeholdelsesopgaver, der automatisk følger med en yderdøre. Der er både indvendigt og udvendigt træ, som skal males, tagrender der skal renses, tagsten der skal udskiftes og meget mere.

Nu og da kommer der også større projekter, der kræver lidt mere overvejelse - dette gælder især, når du vælger at udskifte dine yderdøre og vinduer helt. Men selvom det bliver et lidt større projekt, så følger der et hav af fordele med. 

Du får eksempelvis en mere energirigtig løsning, hvilket hjælper dig til at spare penge på sigt. Hertil kan du få lige den stil og det design, som du går og drømmer om. Og endelig kan du få glæde af nemme åbningsmuligheder, så du oftere kan lufte ud, og så du nemt kan gå ud og ind af din bolig.

hvid yderdør i bryggershvid yderdør i bryggers
hvide yderdøre med glashvide yderdøre med glas

Hvad er en yderdør? 

En yderdør er en dør, der leder fra din bolig og udenfor. Den kan altså være alt fra en terrassedør til en bryggersdør eller hoveddør. Yderdøre kommer i flere forskellige modeller og typer, og du kan derfor vælge en ny dør, der passer til lige netop din bolig.

Find den rette nye yderdør til dine behov

Sparvinduer er helt på det rene med, at danskerne kan være et kræsent folkefærd, der kun vil have det bedste, hvilket da også er grunden til, at vi kun leverer yderdøre og nye vinduer i god kvalitet. På den måde kan du føle dig i trygge hænder og få mest muligt for dine penge.

Så skal du udskifte dine yderdøre? Tag endelig kontakt til Sparvinduer allerede i dag, og få en snak om, hvad vi kan gøre for dig. Vi har altid et stort udvalg af udvendige døre, så du kan med sikkerhed finde det, du ønsker hos os.

Hvilke typer yderdøre findes der?

Når du står i den situation, at du skal bruge nye døre, så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, for det er en beslutning, som du kommer til at se på i mange år frem.

Heldigvis har vi hos Sparvinduer en masse forskellige designs, som kan tilpasses efter behov, så du kan få en ny yderdør, der passer perfekt til dit hjem. Herunder kigger vi nærmere på de forskellige dørtyper, som vi tilbyder.


Pladedøre

Når du bor i Skandinavien, må du være forberedt på, at du kan blive udsat for et vejr, som ikke altid er lige varmt. Vi bor trods alt i det kolde nord. Men det betyder ingenlunde, at du behøver at fryse.

Netop fordi vi bor i den køligere del af verden, har vi i Skandinavien også lært, at god isolering er et absolut must. Du kan sågar spare mange penge på din varmeregning, hvis du sørger for, at din bolig er isoleret godt. Det gælder i den grad også ved dine døre og vinduer, da det er der, du mister mest varme.

Pladedøre er en dørtype, der passer helt fantastisk til det danske klima. De er nemlig isoleret ekstra godt, hvilket gør, at de holder bedre på varmen. Opbygningen er uhyre enkel, da selve konstruktionen er en sandwichkonstruktion med isolerende materiale mellem to plader. Det giver mange muligheder for at lave både glatte yderdøre og døre med fyldninger, der isolerer og holder på varmen.

Står du og skal skifte din hoveddør, så kan du med fordel vælge en af vores pladedøre og opleve, hvordan din varmeregning falder.

Hvide pladedøreHvide pladedøre
Hvide facadedøre med glasHvide facadedøre med glas

Facadedøre

En facadedør er det, som mange ofte kalder for en hoveddør, og som typisk er den vigtigste dør i boligen. Det er den dør, der fungerer som den primære indgang til dit hjem. Den er typisk placeret, så den leder ind til entreen eller bryggerset, afhængig af hvor du har din indgang. 

Du kan med den rette og rigtige hoveddør, facadedør, ændre på det udtryk, som dit hjem giver, når du ser det udefra. Det kan være moderne, hvis du eksempelvis benytter en enkel og minimalistisk dør. Men vil du have noget mere elegant og klassisk, så kan du med fordel vælge en dobbeltdør med sidepartier, glas og fyldninger. Med sidepartier får du mere indvendig belysning og et lettere look, der kan være tiltrængt i en mørk entré.

Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien og pladsen, der sætter grænserne for en ny hoveddør. 

Sparvinduer kan med sit store udvalg af forskellige facadedøre hjælpe dig med at give dit hus det helt rette look Hoveddøren er indgangen til dit hjem, så det er vigtigt, at du ikke går på kompromis og vælger det forkerte design til din yderdør. Heldigvis er der masser af hjælp at hente hos os.

Halvdøre

En halvdør er det, som du muligvis kender som en stalddør, men det betyder ingenlunde, at de kun kan benyttes i stalde. Halvdøre er et utroligt populært valg til sommerhuse, udhuse og som køkken-/bryggersdøre, da de giver mulighed for at slippe den friske luft ind, uden at døren står fuldstændig åben.

Det er en dør, som du får rigtigt megen glæde af i sommerhalvåret, hvor du gerne vil have vinduer og døre åbne så meget som overhovedet muligt. Med halvdøren kan du åbne døren, præcist som det passer dig. 

Sparvinduer har et bredt udvalg af halvdøre med eller uden vinduer og fyldninger. Det betyder, at du kan få lige den dør, som du ønsker - uden en masse besvær.

Den fleksibilitet, som du får med en halvdør, er der ikke ret mange andre yderdøre, der kan hamle op med, og den giver desuden dit hus et hyggeligt og indbydende look. Hvis du kombinerer en stalddør med flotte sidehængte vinduer, kan du få det rustikke og hyggelige udseende, der især egner sig godt til mindre huse og sommerhuse.

Hvide halvdøreHvide halvdøre
Hvide terrassedøre med glasHvide terrassedøre med glas

Terrassedøre

En terrassedør er typisk placeret i stuen, og derfor skal den næppe være en massiv dør. Derimod er franske døre en rigtig god ide, da de giver en masse lys og et let look, der er yderst klædeligt for stuen og det samlede udvendige udseende.

Nyd den solbeskinnede have på en varm sommerdag, eller installér masser af udendørs belysning, så du kan få et god udsyn til haven ved aftenstid.

Med terrassedøre er der typisk masser af glas, så derfor er det uhyre vigtigt, at du sørger for, at det er godt glas, der isolerer og holder på varmen. Ellers vil du hurtigt se din varmeregning stige voldsomt.

Heldigvis har Sparvinduer et stort udvalg af terrassedøre i forskellige designs, og fælles for disse er, at de alle kan fås med to- eller tre-lags glas, så du får den bedste mulige isolering.

Hvis du vil give din terrassedør et ekstra pift, så kan du få rigtigt meget glæde af sidepartier, der giver endnu mere lys og gør yderdørene endnu lettere at se på.

Mulighederne er uendelige, for hos Sparvinduer mener vi, at du skal kunne tilpasse din yderdør efter behov.

Hæveskydedøre

Hæveskydedøre er det absolut bedste valg for dig, der ikke har alverdens plads i din stue, men som stadig ønsker at få så megen naturligt lys som overhovedet muligt.

Hæveskydedøren er en yderdør, der mest af alt minder om et højt og bredt vinduesparti. 

Dette er naturligvis noget, der kræver, at du har det bedst mulige glas og isolering, da det ellers går ud over isoleringen. Men heldigvis er moderne hæveskydedøre udstyret med tre-lags glas. Du kan altså trygt vælge denne løsning til din bolig. 

I modsætning til almindelige yderdøre, der åbner ind eller ud, så glider en hæveskydedør til side og optager på den måde ingen plads. Det er den type dør, der giver allermest lys for pengene, og desuden sparer den på pladsen.

Hæveskydedøre kan give dit hus et let og luftigt look, hvilket kan være en absolut vidunderlig ting om sommeren, hvor du gerne vil nyde lyset og den friske luft. Åbn den store yderdør, og lad hele huset blive frisket op af luften og lyset.

Hvide hæveskydedøreHvide hæveskydedøre
Række af hvide yderdøreRække af hvide yderdøre

Hvilken type yderdør skal du vælge?

Du kan få en udvendig dør i mange forskellige modeller, for eksempel:

 • Terrassedør
 • Facadedør
 • Stalddør

Har du brug for at blive klogere på, hvilken type af yderdør du skal vælge, finder du et overblik over alle vores modeller på denne side: Læs om udvendige døre.

Vil du gerne se dørene i virkeligheden, før du vælger, kan du med fordel besøge vores showrooms. Her vil dørtyper og -materialer være udstillet, så du kan se både kvalitet og design helt tæt på. Og vi stå selvfølgelig klar med svar på spørgsmål.

Yderdøre med op til 12 års garanti

Hos Sparvinduer bruger vi kun kvalitetsmaterialer og tøver derfor ikke med at give dig op til hele 12 års garanti!

Høj kundetilfredshed

Vi har siden 2006 solgt vinduer og døre til over 110.000 kunder, og med 5 stjerner på Trustpilot og over 1.400 gode kundeanmeldelser, kan du være sikker på en god handel.

Læs mere om hvordan vores kunder har oplevet at handle hos Sparvinduer og se deres flotte projekter.

Kvalitetsdøre til lave priser

Alle vores døre er CE- og energimærkede. Energimærkningen er en frivillig mærkning, som har til hensigt at gøre det nemt for forbrugerne at finde frem til de mest energirigtige døre. Ser du efter energimærkningen, er du helt sikker på, at din nye yderdør er certificeret.

Billige yderdøre fra lager – hurtig levering

Hos Sparvinduer får du hurtig levering, uanset om du bestiller en flot yderdør fra lager eller en dør efter specialmål. Bestiller du døre fra lager, vil du få leveret dine nye yderdøre inden for kun 48 timer! Har du specielle ønsker og mål, kan du altid få oplyst den aktuelle leveringstid for netop det materiale, du ønsker.

Du har ovenikøbet altid 30 dages fuld returret på lagervarer.

tværsnit af trævinduetværsnit af trævindue

Trædøre

Hos Sparvinduer finder du billige yderdøre i god kvalitet, produceret i langsomtvoksende nordisk fyrretræ. Fyrretræet har en kerneandel på 90 procent og er fingerskåret for at sikre dig den bedste kvalitet og resultat. Du kan læse mere om fyrretræ og dets mange gode egenskaber til produktion af døre i vores lille artikel.

tværsnit af træ/alu vinduetværsnit af træ/alu vindue

Træ/alu-døre

Om du vælger almindelige fyrretræsdøre eller træ/alu-døre, kommer helt an på din smag og boligtype. Træ/alu-døre kombinerer de gode egenskaber fra træet med aluminiumets vejrbestandige overflade. Samtidig skal træ/aluminium-døre ikke løbende vedligeholdes med maling, og de er derfor også et tidsbesparende valg.

tværsnit af PVC vinduetværsnit af PVC vindue

PVC-døre

PVC (plast) er et moderne og populært valg, hvis du bygger nyt. PVC-materialet kræver minimal vedligeholdelse og har en lang holdbarhed. Plastdøre og vinduer er de seneste år blevet optimeret, og de er derfor i dag et moderne produkt i flot design.

Få de bedste udvendige døre hos Sparvinduer

Hvis du står og skal bruge en ny yderdør eller nye vinduer, så kan du med fordel udforske Sparvinduers udvalg af yderdøre. Der er noget til alle behov - uanset om du skal bruge en havedør eller en dør til redskabsskuret, så du kan skåne plæneklipperen og øvrige haveredskaber mod elementernes hærgen.

Når du har valgt dør, kan du altid tilvælge både professionel opmåling og montage, ligesom vi gerne guider dig igennem processen. Det skal være sikkert og trygt for dig at finde den rette yderdør. 

Så vælg roligt den rette dør hos os.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvordan måler jeg rigtigt op til nye vinduer?

  Det lyder måske svært at måle op til og købe nye vinduer? Læs vores guide og undgå fejlmål og vinduer, der ikke passer. Alt du skal bruge er:

  - Et stykke papir
  - En blyant
  - Et målebånd

  Du kan læse mere i vores guide til opmåling af vinduer og døre her.

 • Hvad koster nye døre?

  Hos Sparvinduer kan du se konkrete eksempler på, hvad det koster at få nye døre og vinduer til forskellige typer bolig og i de forskellige materialer.

  Find din boligtype og se priseksempler her.