Vendevinduer

Vendevinduer bruges ofte i etageejendomme, da de giver mulighed for at pudse ydersiden indefra. Find din pris på vendbare vinduer ved at vælge model, materialetype, og indtaste dine mål og specifikationer.

Vendevinduer

Et vendevindue kan i princippet bruges i alle husets rum, men det er især oplagt at bruge denne type af vindue i rum, hvor det er svært at vaske vinduet udefra. Det betyder, at vendevinduer især bliver brugt i huse med en førstesal.
Vendevinduer er lavet med hængsler, som gør det muligt at vende vinduet indefra, så ydersiden kan pudses. Alternativt kan et drejekip vindue eller et topvende vindue også give adgang til vinduets yderside i modsætning til topstyrede vinduer.

Hvilket materiale skal du vælge?

Hos Sparvinduer har du mulighed for at vælge imellem tre forskellige materialer, når du skal købe vendevinduer. Materialerne har forskellige priser, men du skal også være opmærksom på, at de forskellige materialer også har forskellige fordele og ulemper.


Vendevinduer i træ

Vores vendevinduer i træ egner sig især godt til ældre boliger. Det glæder en gammel bygning bedst at have klassiske vinduer, og intet er bedre til at give dette udtryk end trævinduer.

Trævinduer vinduer kræver en smule vedligehold, og de skal blandt andet males efter behov for at sikre, at de holder så lang tid som muligt. Vores trævinduer er fremstillet i fyrretræ, og de har en høj kerneandel på 90%, som er med til at sikre den lange levetid. Vi giver op til 12 års garanti på alle vinduer, men de kan naturligvis holde meget længere, hvis du sørger for at vedligeholde dem.

Trævinduer er fantastisk pæne, men de kræver også vedligehold. Vil du gerne have vinduer med begrænset vedligehold, bør du overveje en af vores andre vinduesmaterialer.

Træ/alu-vinduer

Træ/alu vinduer er et moderne alternativ til trævinduer, og det er efterhånden ved at blive det fortrukne vinduesmateriale i Danmark. Derfor kan du naturligvis også bestille bondehusvinduer i træ/alu hos os.

Vinduer i træ/alu er trævinduer, som er beklædt med en tynd liste af aluminium på ydersiden. Listen af aluminium beskytter vinduets yderside, hvilket betyder, at de bliver udsat for mindre slid fra vind og vejr. Dette betyder også, at de har mindre vedligehold end trævinduer, så de kan være et godt alternativ, hvis du gerne vil have vinduer med mindre vedligeholdelse.

Vendevinduer i PVC

Nye vendevinduer i PVC er det perfekte valg, hvis du vil have så lidt vedligehold som overhovedet muligt. Samtidig passer denne type af vinduer godt til moderne bygninger, så det er det oplagte valg i en nyere bolig. PVC er et ufatteligt holdbart materiale, som blot skal tørres af med en fugtig klud i ny og næ.

Gode råd til at vælge de rette vinduer

Materialevalget er langtfra den eneste beslutning, som du skal overveje, når du køber nye vinduer til dine bolig. Der er mange faktorer, som du skal tage højt for, så vi har samlet nogle gode råd, som du bør overveje, når du vælger dine nye vendevinduer.


Er vendevinduer det rette valg?

Vendevinduer er ufatteligt funktionelle vinduer, men det er værd at overveje, om der måske er andre vinduestyper, som er mindst lige så gode. Vores forskellige modeller af vinduer har alle deres egne fordele, og selvom vendevindue og drejekip vinduer minder om hinanden, så er der også mange vinduestyper, som adskiller sig meget fra denne type af vinduer.

Et vindue med fast karm er billigere end vendevinduer. Denne type af vinduer kan ikke åbnes, men det behøver ikke nødvendigvis være problematisk. Du kan sagtens vælge et vindue med fast karm, hvis du har andre vinduer i rummet, som kan åbnes. Du skal dog være opmærksom på, at denne type af vinduer naturligvis ikke har let adgang til vinduets yderside, så det er ikke det rette valg, hvis du gerne vil vende vinduet.

Skal vinduerne have sprosser?

Vinduer med sprosser giver boligen et hyggeligt udtryk, som for eksempel passer godt til en landlig stil eller til en muremestervilla. Vinduer uden sprosser passer bedre ind i mere moderne boliger, men du kan også vælge et vindue uden sprosser, hvis du ønsker at gøre det så nemt som muligt at vaske vinduerne.

Hvis du vil have hjælp til at vælge den rette type af vinduer til din bolig, er det altid en god idé at hente inspiration fra boligens oprindelige vinduer. Har en tidligere ejer allerede udskiftet de oprindelige vinduer, kan du søge hjælp i dit lokalarkiv eller kigge på lignende boliger i lokalområdet.

Skal vinduerne have en speciel glastype?

Sandblæst glas er velegnet til badeværelset i dit hjem, da det ikke er muligt at se igennem denne type af glas. Alternativt kan du også selv tilføje folie til en almindelige rude, men sandblæsningen giver det flotteste resultat.

Lydisolerende glas er en god idé, hvis rummet vender ud mod en støjende vej. Denne type af glas minimerer mængden af støj.

I langt de fleste rum skal du blot bruge vinduer med standardglas, men du bør også være opmærksom på, at du har mulighed for at træffe forskellige tilvalg med hensyn til glastypen.


Topsving vinduer – hvad er det? 

Det er et super praktisk vindue, som egner sig godt til især 1. sal eller højere, hvor det er svært at tilgå vinduet på udvendig side. Vinduet kan vendes 180 grader, og dermed kan den udvendige side af vinduet drejes ind så det er tilgængeligt fra boligen. På den måde kan det lade sig gøre at vaske vinduet, vedligeholde det, og smøre væsentlige dele nemt og enkelt uden brug af stige eller stillads.

Vinduet er superlet at betjene, og det populære Spilka Opus beslag giver vinduet høj kvalitet og lang levetid. Topsving vinduer leveres i både træ, træ/alu og PVC, og i mange forskellige størrelser.

 

Hvad er et Spilka Opus vinduesbeslag? 

Spilka beslaget blev opfundet i 1959, og siden lanceringen i 1960, har det været blandt de mest populære beslag til produktion af topsving vinduer. Beslaget er altafgørende for at vinduet kan vendes 180 grader, og opnår de mange gode fordele herved.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et vendevindue?  

  Vendevinduer er lavet med hængsler, som gør det muligt at vende vinduet indefra, så ydersiden kan pudses. Alternativt kan et drejekip vindue eller et topvende vindue også give adgang til vinduet yderside i modsætning til topstyrede vinduer. Et vendevindue kan i princippet bruges i alle husets rum, men det er især oplagt at bruge denne type af vindue i rum, hvor det er svært at vaske vinduet udefra. Derfor bliver vendevinduer primært brugt i etageejendomme eller huse med første sal.

 • Hvilke vinduer skal jeg vælge til min lejlighed?  

  Du kan bruge alle slags vinduer i en lejlighed, men et oplagt valg ville være et vendevindue, da det kan vendes og på den måde er det nemt at vaske vinduerne udvendigt, uden at skulle anvende en stige, da du kan gøre det inde fra lejligheden. Et dreje-kip-vindue er også en god ide, da vinduet altid åbnes indad. Du kan se vores dreje-kip-vinduer her.

 • Kan man vælge vendevinduer med sprosser?

  Du kan både vælge vendevinduer med og uden sprosser. Vendevinduer uden sprosser er nemmere at vaske, men hvis du ønsker en mere landlig stil eller har en murermestervilla, er et vendevindue med sprosser en god valgmulighed.

 • Kan man få vendevinduer i træ/alu?

  Du kan få vendevinduer i træ/alu, træ og PVC. Valget afhænger af hvor meget du ønsker at vedligeholde dine vinduer og hvilket udtryk du ønsker. Træ/alu giver et mere moderne udtryk end fx træ og skal ikke vedligeholdes i lige så høj grad som træ skal. Andre alternative er PVC, som næsten ikke kræver vedligeholdelse og som samtidig giver boligen et mere moderne udtryk. Du kan læse mere om de forskellige materialer her.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores produkter, har du altid mulighed for at kontakte os. Vi er klar til at hjælpe, og vi besvarer gerne dine spørgsmål. Vores forskellige modeller af vinduer giver mulighed for at finde de perfekte nye vinduer og døre til dit hjem.

Nye vendevinduer giver let adgang til at rengøre ydersiden af vinduet, og rengøringen er ekstra nem, hvis du vælger et vindue uden sprosser.