Træ/alu vinduer og træ/alu døre

Træ/alu er blevet et utroligt populært valg når danskere skal vælge materiale til deres nye vinduer og døre. Læs mere om de mange fordele ved træ/alu vinduer og træ/alu døre, samt hvad der kræver af vedligeholdelse.

Fordele ved at vælge træ/alu vinduer eller en træ/ alu dør

Ved at vælge nye døre og vinduer i træ/alu, får du en kombination af alt det bedste.

Du får minimal vedligeholdelse, da vinduerne blot skal vaskes med vand og sæbe og smøres efter behov. Vinduets udvendige klimaskærm beskytter nemlig vinduet imod det til tider hårde skandinaviske klima, uden at du skal male.

Samtidig kan du stadig nyde godt af træet og dens varme og naturlige udtryk indenfor, hvor du opholder dig mest. Du går derfor ikke på kompromis med det indvendige udtryk og vinduets udseende.

Stort udvalg af design og modeller

Når du skal vælge materialetype til dine vinduer, er det naturligvis nødvendigt også at tage huset og dets arkitektur med i overvejelserne. Vinduer og døre skal passe til huset. Vores træ/alu produkter fås i et hav af forskellige modeller og designs, og valget er naturligvis dit.

Førhen skilte alu produkter sig ud i deres udseende, men i dag er det stort set umuligt at se forskel på et træ produkt og et træ/alu produkt på afstand. Alle træ/alu produkter bliver i dag produceret med en lav glans (glans 35, hvor fyrretræ bliver malet i glans 30.) Udover farven er træ/alu også lavet med flot finish, som gør det vanskeligt at skelne træ/alu fra træ.

 Minimal vedligeholdelse
  Mulighed for forskellige farver
  Gode energiegenskaber

Fakta om træ/alu

Træ/alu er fyrretræsvinduer med udvendig alubeklædning.
Med træ/ alu vinduer og døre slipper du for vedligeholdelse. Du får produkter i Premium kvalitet, som holder sig flotte år efter år, uden at du skal finde malerpenslen frem.


Sådan vedligeholder du dine vinduer og døre i træ/alu

Træ/alu vinduer og døre kræver minimal vedligeholdelse, det er blandt andet, det som gør træ/alu modeller så utroligt populære. Det du skal være opmærksom på, når du vedligeholder dine træ/alu vinduer og døre er følgende


 1.  Udvendig karm og ramme skal vaskes et par gange om året, f.eks. i forbindelse med vinduespudsning.
 2. Brug lunkent vand og en smule opvaskemiddel. Tør af med en ren, opvredet klud.
 3. Indvendigt gør du brug af samme procedure - dog skal du bruge en mild form for rengøringsmiddel.
 4. Hængsler og andre bevægelige dele skal have en dråbe olie (vi anbefaler WD-40) en til to gange årligt.

Trævinduer og træ døre

Træ er et klassisk valg blandt mange danskere, når det kommer til vinduer og døre. Har du et ældre hus, som du ønsker at renovere, er det sikre valg at udskifte de gamle trævinduer og døre med nogle nye energirigtige i samme klassiske stil som den du allerede kender.

 Naturligt materiale i god kvalitet
  Ofte det billigste materialevalg
Man kan altid ændre farven

PVC-vinduer

Hvis du er på udkig efter nye vinduer og døre, som er fuldstændig vedligeholdelsesfrie, bør du overveje at købe vinduer og døre i PVC eller plast. PVC vinduer er modstandsdygtige over for al slags vind og vejr. Det eneste du skal gøre, er at vaske rammen og karmen engang i mellem, samt sørge for at bevægelige dele er smurt. Så bliver det næsten ikke nemmere.

  Minimal vedligeholdelse
  Modstandsdygtige vinduer og døre
  Lang levetid

Priseksempel

Vinduer og døre i træ/alu er et populært valg, som bliver monteret i mange danske boliger. Boligejere som ønsker minimal vedligeholdelse, lang levetid og gode energiegenskaber kan med fordel vælge træ/alu.


Murermestervilla


52.375,-


Pris er for døre & vinduer i træ/alu, energimærke B (2-lags glas).
Årlig energibesparelse: ca 3.178 kWh/år, sammenlignet med vinduer/døre fra 1972-1995 - svarende til ca: 4.574 kr./år ved Oliefyr. (Beregning er vejledende - kilde: energivinduer.dk

Specialmål

Vi laver flotte vinduer og døre i træ, træ/alu og PVC lige efter dine ønsker og behov. Du kan designe dine nye vinduer og døre, præcis som du ønsker. Du har blandt andet mulighed for selv at vælge farver både indvendigt og udvendigt, og vi producerer efter dine mål, så dine nye elementer passer helt præcist.

Lagervarer

Sørger du efter nye trævinduer og døre i standardmål, har vi også altid over 5000 varer på lager – klar til levering på ca. 4 hverdage

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →

 

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er fordelene ved træ/alu vinduer?

  Træ/alu vinduer kræver bl.a. mindre vedligeholdelse end trævinduer, da vinduets udvendige klimaskærm beskytter vinduet imod det hårde skandinaviske klima.
 • Kan man få sorte træ/alu vinduer?

  Ja du kan godt få træ/alu vinduer i sort. Hos Sparvinduer kan du få træ/alu vinduer i mange forskellige farver – både indvendige og udvendige. Når du har fundet de rigtige vinduer til din bolig, kan du vælge farve, glastype, profil og meget mere. Kom i gang her.
 • Hvordan vedligeholder man vinduer og døre i træ/alu?

  Træ/alu vinduer og døre kræver minimal vedligeholdelse. De skal vaskes et par gange om året, fx i forbindelse med vinduespudsning. Hængsler og andre bevægelige dele skal have en dråbe olie en til to gange årligt.