Op til 30% netrabat på specialmål!
/
Bestil senest 18. maj og få levering til kun 379 kr!
Skærpede energikrav pr. 1. januar 2021 - Bliv opdateret her
2027 anmeldelser på Trustpilot
5 udstillinger med rådgivning
Ingen forudbetaling
Lagervarer leveres inden for 6 hverdage

Terrassedør

En terrassedør kan forandre et rum fuldstændigt, og det er den absolut bedste måde at få luft og lys ind i et rum. Samtidig skaber en terrassedør også en udgang til haven eller terrassen, hvilket giver huset et bedre flow og gør det nemmere at nyde husets have i sommerhalvåret.

Hos SparVinduer kan du finde et bredt udvalg af terrassedøre og nye vinduer i super kvalitet. Herunder kan du læse mere om at vælge den rette terrassedør til dit hus, så du får den optimale glæde ud af døren. Der er mange forskellige typer af havedøre at vælge imellem, så det er vigtigt, at du får truffet det rette valg.

Valg af dørtype

Hos SparVinduer finder du både enkelte og dobbelte terrassedøre til fornuftige priser. En dobbeltdør kan være en god løsning, hvis du har et rum, som virkelig trænger til mere lystilførsel. Det er altid en god idé at overveje rummets indretning, når du vælger en terrassedør, for det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt, hvis man ikke kan komme til terrassedøre, fordi den er spærret af møbler. Det kan betyde, at du bør nøjes med en enkelt terrassedør, hvis der er tale om et mindre rum, hvor møblerne ikke kan stå anderledes. Hvis du ikke har plads til en dobbelt terrassedør, men stadig gerne vil have lystilførslen, kan du vælge en terrassedør med sideparti som et alternativ. Her får du samme lys som ved en dobbelt terrassedør, og der kan sagtens stå møbler foran sidepartiet.

Mange vælger en hæve skydedør, som et alternativ til en havedør med hængsler. En hæve-skydedør har klare fordele, når det gælder terrassedøre, for den kan ikke smække i, når der kommer gennemtræk. Dette kan nemt være en stor fordel, for det er rart at kunne lade sin dør står åben om sommeren. Samtidig er en hæveskydedør også pladsbesparende, hvilket altid er en fordel.

Du kan her se hvordan en af vores kunder har brugt en terrassedør fra sparvinduer i sit renoveringsprojekt.

Valg af materiale

 

Fyrretræ

Traditionelle typer døre er normalt fremstillet træ, og de kan sagtens blive mange år gamle. Hvis de skal have en lang levetid kræver denne type af døre dog løbende vedligehold, hvilket er en opagve, som mange boligejere sagtens kan leve uden. Heldigvis er der nyere og mere moderne materialer, som kræver mindre vedligehold. Du har stadig mulighed for at få en terrassedør i fyrretræ, hvis du ønsker en terrassedør med et klassisk udseende. Går du derimod mere op i at minimere dit vedligehold, så er der nogle andre materialer, som du bør overveje.

PVC

Både enkelte og dobbelte terrassedøre fås også i PVC, som både er et alternativ til en terrassedør i alu og en traditionel terrassedør i fyrretræ. PVC er et ufatteligt holdbart materiale, hvilket også betyder at nye vinduer og døre i dette materiale kan holde i rigtig mange år. PVC er særdeles modstandsdygtigt overfor både vind og vejr, så du behøver ikke bekymre dig om slid fra varme somre eller kolde vintre.

Træ/alu

En træ/alu terrassedør er den ene af alternativerne til en traditionel træ-terrassedør. Denne type af dør kræver markant mindre vedligehold, fordi den er beklædt udvendigt med pulverlakeret aluminium og har et alu bundstykke. På den indvendige side har døren stadig en træprofil, som bevarer noget af det klassiske udseende fra en terrassedør i fyrretræ. Kort sagt er en terrassedør i træ/alu et godt valg, hvis du vil mindske dit vedligehold, men stadig vil bevare noget af det klassiske udseende.

Valg af farve

Mange tænker automatisk på hvid, når de skal vælge en farve til deres nye vinduer og døre, men der er mange alternative farver, som kan fungere særdeles godt, hvis de bliver brugt rigtigt. Hos SparVinduer har vi et stort udvalg af udvendige og indvendige døre, så du skal bare vælge den rette farve. De forskellige farvemuligheder fås til alle typer af døre – uanset om du vil have en dobbelt terrasse dør, en høj terrassedør eller bare nye facadedøre.

 

Terrassedør med kontrast

En kulørt terrassedør kan være fremragende, uanset om din bolig er i moderne eller klassisk stil. Du kan eventuelt søge inspiration online. Igennem de seneste år er hvide døre blevet normen, men der er flere og flere, som begynder at få øjnene op for mulighederne for at skabe kontrast ved hjælp af kulørte døre. Selvom du vælger en kulørt terrassedør, kan den stadig være hvid indvendig. Dermed bevarer du et strømlinet og enkelt design indenfor. Det er vigtigt at huske på, at hvid og kulørt ikke er de eneste muligheder, når du køber en ny terrassedør. Du kan for eksempel også overveje at få en moderne, og enkel dør, som er sort udvendig og hvid indvendig. Dette er stadig en enkel løsning, men den kan stadig give et hus en interessant profil.

Fordele ved at købe nye terrassedøre

Det kan være fristende at købe en brugt terrassedør som alternativ til nye terrassedøre. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du får 10 års garanti på dine vinduer og døre, når du køber dem hos Sparvinduer. Samtidig er du sikker på, at døren overholder alle gældende krav og standarder både hvad angår tyverisikring, isolering og holdbarhed.

Samtidig er en ny terrassedør ikke nødvendigvis så dyr som du tror, når du køber den online – og du har mulighed for at tilpasse den lige præcis som du selv ønsker via vores vindues- og dørkonfigurator.

Tag et kig i vores udvalg, hvis du skal bruge en ny dør eller et nyt vindue til lav pris. Vi har forhandlet vinduer online i mere end 12 år, og vi har Danmarks mest tilfredse vindueskunder på hele internettet.

Ofte stillede spørgsmål

Når du skal købe en ny terrassedør til din bolig, er det en god ide at overveje hvor meget lysindfald du ønsker, hvilket udtryk du ønsker at give din bolig og hvilket materiale der passer bedst til din bolig samt vedligeholdelse.

Er du i tvivl om hvilken vej din dør skal åbne op, så har vi lavet en guide som du kan læse her.

Hos Sparvinduer har vi opstillet en opmålingsguide. Du kan se den her.

Hos Sparvinduer kan du købe forskellige typer af ruder, såsom energiruder, termoglasruder, råglas og lydglas. Det er vigtigt at du overvejer nøje hvilke ruder du ønsker til din bolig. Du kan læse mere om vores forskellige typer af ruder og hvad de hver især indebærer her.