5 showrooms med rådgivning

Ingen forudbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ny terrassedør eller havedør?

Terrassedør - den nemme adgang til og fra haven.
Se vores brede udvalg af døre til terrassen eller haven. Hos Sparvinduer finder du nemt din pris, ved at vælge model og derefter udfylde dine mål og specifikationer.

Terrassedøre

Hvis man har en dejlig have og terrasse, er det rart at have direkte adgang til disse fra huset. Derfor er det oplagt at få installeret en terrassedør, hvis ens bolig ikke allerede er udstyret med én. Når du vælger terrassedør, skal du imidlertid være opmærksom på, at den passer til husets facade. Derudover er det også vigtigt, at størrelsen og udformningen på døren passer til husets øvrige døre og vinduer. Vælger du en forkert terrassedør, kan den nemt virke malplaceret og dermed blive en visuel gene.
En terrassedør kan forandre et rum fuldstændigt, og det er den absolut bedste måde at få luft og lys ind i et rum. Samtidig skaber en terrassedør også en udgang til haven eller terrassen, hvilket giver huset et bedre flow og gør det nemmere at nyde husets have i sommerhalvåret.
Hos SparVinduer kan du finde et bredt udvalg af terrassedøre og nye vinduer i super kvalitet. Herunder kan du læse mere om at vælge den rette terrassedør til dit hus, så du får den optimale glæde ud af døren. Der er mange forskellige typer af havedøre at vælge imellem, så det er vigtigt, at du får truffet det rette valg.

Lad inde- og uderum smelte sammen

En terrassedør er fremragende, hvis du vil forbedre forbindelsen mellem eksempelvis stue og have. Du bør dog være opmærksom på, at dine indretningsmuligheder bliver ændret, hvis du får installeret en havedør. Eksempelvis er der pludseligt en del af rummet, hvor der ikke længere kan stå møbler, fordi der nu er en dør. Dette kan blive problematisk, hvis det i forvejen er et lille rum, hvor der er trængt med pladsen.

Hvis du har et ældre hus, er det især sandsynligt, at dit hus ikke har terrassedør. Dette skyldes at terrassedøre før i tiden primært var forbeholdt større villaer. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan få en terrassedør installeret i din bolig. Der er blot visse ting, som du bør være opmærksom på. Læs med her, så du bliver rustet til at vælge den rigtige terrassedør. Her på siden kan du læse mere om dine muligheder i forhold til terrassedøre og finde svar på de mest almindelige spørgsmål og få hjælp til at træffe det rigtige valg. Der er nemlig rigtig mange muligheder indenfor pæne terrassedøre. Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over hvilke muligheder du har når du skal have ny terasserdør, så kan du se vores produktvideo her.

Hæveskydedør eller ej?

Hvis du gerne vil have en bred åbning fra huset og ud til haven, skal du almindeligvis vælge mellem en hæve-skydedør og dobbelte terrassedøre. Begge typer af døre har deres fordele og ulemper, og det kan betale sig at sætte sig ind i dem, før man vælger. Den primære fordel ved en hæveskydedør er, at den ikke kan smække, hvis der bliver gennemtræk i huset. Dette kan være en stor fordel, hvis man gerne vil have mulighed for at lade døren stå åben på sommerdage. En hæve-skydedør har desuden også den fordel, at den ikke tager gulvplads eller på anden måde fylder, når døren er åben. En dobbeltdør har den primære fordel, at den har et rustikt og hyggeligt udseende. Dette kan især være vigtigt i ældre huse, hvor en moderne hæveskydedør kan virke malplaceret i forhold til husets øvrige vinduer. Mange glemmer at overveje husets æstetik, når de vælger nye terrassedøre, og det kan grund til stor ærgrelse.

Valg af dørtype

Hos SparVinduer finder du både enkelte og dobbelte terrassedøre til fornuftige priser. En dobbeltdør kan være en god løsning, hvis du har et rum, som virkelig trænger til mere lystilførsel. Det er altid en god idé at overveje rummets indretning, når du vælger en terrassedør, for det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt, hvis man ikke kan komme til terrassedøre, fordi den er spærret af møbler. Det kan betyde, at du bør nøjes med en enkelt terrassedør, hvis der er tale om et mindre rum, hvor møblerne ikke kan stå anderledes. Hvis du ikke har plads til en dobbelt terrassedør, men stadig gerne vil have lystilførslen, kan du vælge en terrassedør med sideparti som et alternativ. Her får du samme lys som ved en dobbelt terrassedør, og der kan sagtens stå møbler foran sidepartiet.

Mange vælger en hæve skydedør, som et alternativ til en havedør med hængsler. En hæve-skydedør har klare fordele, når det gælder terrassedøre, for den kan ikke smække i, når der kommer gennemtræk. Dette kan nemt være en stor fordel, for det er rart at kunne lade sin dør står åben om sommeren. Samtidig er en hæveskydedør også pladsbesparende, hvilket altid er en fordel.

Du kan her se hvordan en af vores kunder har brugt en terrassedør fra sparvinduer i sit renoveringsprojekt.

Valg af materiale


Fyrretræ

Traditionelle typer døre er normalt fremstillet træ, og de kan sagtens blive mange år gamle. Hvis de skal have en lang levetid kræver denne type af døre dog løbende vedligehold, hvilket er en opagve, som mange boligejere sagtens kan leve uden. Heldigvis er der nyere og mere moderne materialer, som kræver mindre vedligehold. Du har stadig mulighed for at få en terrassedør i fyrretræ, hvis du ønsker en terrassedør med et klassisk udseende. Går du derimod mere op i at minimere dit vedligehold, så er der nogle andre materialer, som du bør overveje.

PVC

Både enkelte og dobbelte terrassedøre fås også i PVC, som både er et alternativ til en terrassedør i alu og en traditionel terrassedør i fyrretræ. PVC er et ufatteligt holdbart materiale, hvilket også betyder at nye vinduer og døre i dette materiale kan holde i rigtig mange år. PVC er særdeles modstandsdygtigt overfor både vind og vejr, så du behøver ikke bekymre dig om slid fra varme somre eller kolde vintre.

Træ/alu

En træ/alu terrassedør er den ene af alternativerne til en traditionel træ-terrassedør. Denne type af dør kræver markant mindre vedligehold, fordi den er beklædt udvendigt med pulverlakeret aluminium og har et alu bundstykke. På den indvendige side har døren stadig en træprofil, som bevarer noget af det klassiske udseende fra en terrassedør i fyrretræ. Kort sagt er en terrassedør i træ/alu et godt valg, hvis du vil mindske dit vedligehold, men stadig vil bevare noget af det klassiske udseende.

Valg af farve

Mange tænker automatisk på hvid, når de skal vælge en farve til deres nye vinduer og døre, men der er mange alternative farver, som kan fungere særdeles godt, hvis de bliver brugt rigtigt. Hos SparVinduer har vi et stort udvalg af udvendige og indvendige døre, så du skal bare vælge den rette farve. De forskellige farvemuligheder fås til alle typer af døre – uanset om du vil have en dobbelt terrasse dør, en høj terrassedør eller bare nye facadedøre.


Terrassedør med kontrast

En kulørt terrassedør kan være fremragende, uanset om din bolig er i moderne eller klassisk stil. Du kan eventuelt søge inspiration online. Igennem de seneste år er hvide døre blevet normen, men der er flere og flere, som begynder at få øjnene op for mulighederne for at skabe kontrast ved hjælp af kulørte døre. Selvom du vælger en kulørt terrassedør, kan den stadig være hvid indvendig. Dermed bevarer du et strømlinet og enkelt design indenfor. Det er vigtigt at huske på, at hvid og kulørt ikke er de eneste muligheder, når du køber en ny terrassedør. Du kan for eksempel også overveje at få en moderne, og enkel dør, som er sort udvendig og hvid indvendig. Dette er stadig en enkel løsning, men den kan stadig give et hus en interessant profil.

Vedligeholdelse af din terrassedør

En terrassedør har visse krav i forhold til vedligeholdelse, som det er vigtigt, at du er opmærksom på. Hvis du ikke passer ordentligt på din dør, risikerer du at forkorte dørens levetid markant. Omvendt kan din havedør holde væsentligt længere, hvis du passer godt på det. Din havedørs materialer afgør i høj grad, hvilke former for vedligehold, som er nødvendige. Har du eksempelvis en terrassedør i plast, vil du opleve et væsentligt mindre behov for vedligeholdelse, end hvis du havde valgt én i træ.


Er din terrassedør udsat?

Hvis du har en træ/alu terrassedør, vil den altid være mere udsat, end hvis du blot havde valgt én i plast. En terrassedør i træ har imidlertid et helt unikt og charmerende udseende, som plast sjældent kan måle sig med. Derfor er det heller ikke sært, at langt de fleste danskere foretrækker at få terrassedøre i træ fremfor andre materialer. Der findes mange forskellige typer døre, men generelt er din dør mest udsat, hvis du har en hvid terrassedør. Hvide rammer passer godt til de fleste huse, men det er også væsentligt nemmere at se eksempelvis slid, alger eller snavs på hvidt træ. Du bør dog stadig være opmærksom på, at selvom andre typer af døre kan se ud til at være i pænere stand, så er det ikke nødvendigvis virkeligheden. Hvor hyppigt havedøre har behov for vedligeholdelse er også i høj grad afhængig af dørens placering. En havedør, som vender mod nord er eksempelvis ofte udsat, da nordsiden af huset ofte er mest udsat i forhold til kulde og fugt. Mange danskere er imidlertid ikke opmærksomme på, at havedøre på sydsiden af huset har behov for væsentligt mere vedligehold end en havedør, der befinder sig på nordsiden af huset. Årsagen til at sydvendte havedøre har behov større mængder vedligehold er, at de bliver udsat for direkte sol. Dette får træet til at tørre ud og flække, hvilket øger risikoen for, at vand trænger ind og giver fugtskader. Du kan mindste risikoen for skader, hvis du sørger for at døren er overdækket, og derudover giver den træbehandling efter behov. Dette vil give din terrassedør en lang levetid og desuden også holde den pæn længere.

Sådan tjekker du din havedør

Grundig kontrol af din havedør er en forudsætning for at kunne vedligeholde den. I den forbindelse er der visse ting, som du skal kontrollere. Det vigtigste som du skal kontrollere er træets forfatning. Her er det især relevant at undersøge om træet er blødt. Træet skal helst være hårdt, for det tyder på, at det ikke har optaget fugt. Du skal desuden også være opmærksom på andre tegn på, at træet har suget fugt – eksempelvis ved at træet har skjolder, misfarvninger eller revner. Endeligt er det også vigtigt at tjekke dørens funktionsduelighed. Hvis du har en skydedør, er det vigtigt, at den nemt kan åbne og lukke. Derudover er det også vigtigt at sikre, at det ikke trækker fra døren.

Sådan bør du reagere på problemer

Hvis du opdager skader eller slid på træværket ved din terrassedør, så er det vigtigt at få dem ordnet. Skader kan nemt udvikle sig og blive mere alvorlige. I værste fald kan skader bliver så slemme, at hele døren skal skiftes ud. Ofte vil du opleve, at en ny omgang træbeskyttelse er rigeligt til at udbedre begyndende skader. Træ har nemlig den gode egenskab, at den naturligt vil transportere fugt væk, så du skal blot hjælpe træværket lidt på vej. Hvis du er i tvivl om de bedste produkter til vedligehold, kan du spørge en fagmand. Det kan ofte være nyttigt at få gode råd, og det kan hjælpe dig med at give din dør optimal beskyttelse i fremtiden. Hos SparVinduer sidder vores medarbejdere klar med nyeste viden på området, så du skal ikke tøve med at tage fat i os, hvis du har spørgsmål. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at komme ud og se produkterne i vores udstillinger, adresserne finder du her.

Køb terrassedøre online

Hvis du går online, når du skal købe vinduer og døre, kan der være mange penge at spare. Nye terrassedøre behøver ikke koste en formue, og der er masser af valgmuligheder online. Du skal blot afgøre, hvilket materiale, som du gerne vil have på din nye dør, og derudover skal du vælge mellem enkelte og dobbelte terrassedøre. Der er naturligvis også mulighed for at få en hæve skydedør, hvis du foretrækker dette. Vælger du god kvalitet, kan du få en terrassedør, som kan blive mange år gammel, og samtidig får du også mange års garanti. I nogen tilfælde kan der være mange penge at spare, hvis du også køber nye vinduer. Fordelen ved at købe billige vinduer og terrassedør sammen er at det er nemmere at finde døre og vinduer, som passer sammen. Du kan finde alt online her – lige fra en standard terrassedør til en dobbelt terrassedør og sidepartier.

Stort udvalg af stilfulde terrassedøre til have, balkong eller altan

Du finder her et bredt udvalg af terrassedøre - vores billige terrassedøre kan både bruges i forbindelse med udgang til terrassen/haven eller til en altan/fransk altan. Hos os finder du et bredt udvalg af terrassedøre - med eller uden sprosser. Er du på udkig efter en terrassedør, der skaber ekstra lysindfald, kan du med fordel vælge en terrassedør med oplukkeligt sideparti eller en skydedør.

Du har mulighed for at vælge din nye terrassedør i plast, fyrretræ eller træ/alu. Alle vores terrassedøre produceres i høj kvalitet - direkte fra egen fabrik, og er tilpasset det danske vejr. Som noget ekstra, har du også mulighed for at vælge friktionsbremse, udluftningsventiler og forskellige grebssæt, så du får lige præcis den dør, du ønsker.

Når du handler hos Sparvinduer, er du altid sikret vinduer og døre til super lave priser.

Billig terrassedør kan du med fordel se, om vi har din terrassedør på lager i standardmål. På vores lager kan du finde netop din terrassedør til ekstra lav pris! Bestiller du en terrasse dør fra lager, leverer vi inden for 48 timer og du har altid 30 dages fuld returret!

Som alternativ til en terrassedør, kan du klikke dig videre og finde din pris på yderdørepladedøre eller find de rette elementer til en ny og billig udestue.

Fordele ved at købe nye terrassedøre

Det kan være fristende at købe en brugt terrassedør som alternativ til nye terrassedøre. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du får 10 års garanti på dine vinduer og døre, når du køber dem hos Sparvinduer. Samtidig er du sikker på, at døren overholder alle gældende krav og standarder både hvad angår tyverisikring, isolering og holdbarhed.

Samtidig er en ny terrassedør ikke nødvendigvis så dyr som du tror, når du køber den online – og du har mulighed for at tilpasse den lige præcis som du selv ønsker via vores vindues- og dørkonfigurator.

Tag et kig i vores udvalg, hvis du skal bruge en ny dør eller et nyt vindue til lav pris. Vi har forhandlet vinduer online i mere end 12 år, og vi har Danmarks mest tilfredse vindueskunder på hele internettet.

Ofte stillede spørgsmål

  • Skal en terrassedør vedligeholdes?

    En terrassedør er oftest meget udsat i forhold til vind og vejr. Det kan derfor være en god ide at holde ekstra øje med din terrassedør og give behandling når behovet opstår. Hvis du skal vælge ny terrassedør, anbefaler vi at du vælger PVC eller træ/alu, da det kræver mindst vedligeholdelse.
  • Hvor lang garanti er der på terrassedøre?

    Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle terrassedøre, vinduer og døre. Du kan læse mere om vores 10 års garanti her.
  • Online køb af terrassedør?

    Du kan nemt og hurtigt købe terrassedøre online. Hos Sparvinduer har vi et stort udvalg af terrassedøre, hvor du samtidig selv kan vælge materiale, farv