Terrassedøre og Havedøre

En terrassedør er en nem udgang til og fra haven. Se vores brede udvalg af døre til terrassen eller haven. Hos Sparvinduer finder du nemt din pris ved at vælge model og derefter udfylde dine mål og specifikationer.

Derfor bør du overveje en ny terrassedør

Hvis du har en dejlig have og terrasse, er det rart at have direkte adgang til disse fra huset. Derfor er det oplagt at få installeret en ny terrassedør, hvis din bolig ikke allerede er udstyret med én. Har du allerede en terrassedør, kan du overveje, om du trænger til en ny model. Hos os er der mange muligheder for at vælge lige dét design, du drømmer om.  

Alle terrassedøre kan forandre et rum fuldstændigt, og det er den absolut bedste måde at få luft og lys ind i et rum på. Samtidig skaber en terrassedør også en udgang til haven eller terrassen, hvilket giver huset et bedre flow og gør det nemmere at nyde husets have i sommerhalvåret.

Her på siden kan du læse mere om dine muligheder i forhold til terrassedøre samt finde svar på de mest almindelige spørgsmål. Der er nemlig rigtig mange muligheder indenfor pæne terrassedøre. 

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over hvilke muligheder, du har, når du skal have ny terrassedør, så kan du se vores produktvideo her.

Hvad er en terrassedør?

En terrassedør, eller en havedør, er en dør, der leder ud til netop terrassen eller haven. Det er oftest en dør med et stort glasparti, så du har frit udsyn samt et godt lysindfald. Du kan få terrassedøre som enkelte døre eller som dobbelte døre eller skydedøre.

Dét, skal du være opmærksom på, når du vælger terrassedør

Når du vælger ny terrassedør, skal du være opmærksom på, om dørtypen passer til husets facade. Derudover er det også vigtigt, at størrelsen og udformningen på døren passer til husets øvrige døre og vinduer. Vælger du en forkert terrassedør, kan den nemt virke malplaceret og dermed blive en visuel gene.

Hos Sparvinduer kan du finde et bredt udvalg af enkelt og dobbelt terrassedøre samt nye vinduer i super kvalitet. Du har derved gode muligheder for at finde et design, der passer til din bolig. Ønsker du at se terrassedørene først? Du er velkommen i vores showrooms, hvor du kan udforsk de forskellige modeller, designs og materialer nærmere.

Lad inde- og uderum smelte sammen med en terrassedør

En terrassedør er fremragende, hvis du vil forbedre forbindelsen mellem stue og have. Du bør dog være opmærksom på, at dine indretningsmuligheder bliver ændret, hvis du får installeret en ny havedør. Eksempelvis er der pludseligt en del af rummet, hvor der ikke længere kan stå møbler, fordi der nu er en dør. Omvendt kobles inde- og uderum sammen, da du gennem døren har en direkte forbindelse mellem de to. 

En terrassedør kan altså gøre et rum mindre ved at selve døren optager plads, ligesom døren kan gøre rummet større, da det nu forbindes til udearealet samt får mere sollys.

Skal du vælge en hæveskydedør eller dobbelt dør?

Hvis du gerne vil have en bred åbning fra huset og ud til haven, skal du almindeligvis vælge mellem en hæveskydedør og dobbelte terrassedøre. Begge typer af døre har deres fordele og ulemper, og det kan derfor betale sig at sætte sig ind i dem, før du vælger. 

En af de gode fordele ved en hæveskydedør er, at den ikke kan smække, hvis der bliver gennemtræk i huset. Dette kan være et stort plus, hvis du gerne vil have mulighed for at lade døren stå åben på sommerdage. En hæveskydedør har desuden også den fordel, at den ikke tager gulvplads eller på anden måde fylder, når døren er åben - i modsætning til både en udadgående terrassedør og en indadgående terrassedør. 

En dobbeltdør har den primære fordel, at den har et rustikt og hyggeligt udseende. Dette kan især være vigtigt i ældre huse, hvor en moderne hæveskydedør kan virke malplaceret i forhold til husets øvrige vinduer. Mange glemmer at overveje husets æstetik, når de vælger nye terrassedøre, og det kan desværre være grund til stor ærgrelse.

Hvilken dørtype skal du vælge som din terrassedør?

Det er altid en god idé at overveje rummets indretning, når du vælger en terrassedør. Det er eksempelvis ikke hensigtsmæssigt, hvis du ikke kan komme til terrassedøren, fordi den er spærret af møbler. Her kan det betyde, at du bør nøjes med en enkelt terrassedør, hvis der er tale om et mindre rum, hvor møblerne ikke kan stå anderledes. 

Hvis du ikke har plads til en dobbelt terrassedør, men stadig gerne vil have lystilførslen, kan du vælge en terrassedør med sideparti som et alternativ. Her får du samme lys som ved en dobbelt terrassedør, og der kan sagtens stå møbler foran sidepartiet.

Du kan her se, hvordan en af vores kunder har brugt en terrassedør fra Sparvinduer i sit renoveringsprojekt.

Hvilket materiale skal du vælge?


Fyrretræ

Traditionelle typer af døre er normalt fremstillet i en solid trækonstruktion, hvilket betyder, at de kan blive mange år gamle. Hvis de skal have en lang levetid kræver denne type af døre dog løbende vedligehold, hvilket er en opgave, som mange boligejere sagtens kan leve uden. 

Heldigvis er der nyere og mere moderne materialer, som kræver mindre vedligehold.

PVC

Du kan få både enkelte og dobbelte terrassedøre i PVC, som både er et alternativ til en terrassedør i alu og en traditionel terrassedør i fyrretræ. PVC er et ufatteligt holdbart materiale, hvilket også betyder, at nye vinduer og døre i dette materiale kan holde i rigtig mange år. 

PVC er særdeles modstandsdygtigt overfor både vind og vejr, så du behøver ikke bekymre dig om slid fra varme somre eller kolde vintre.

Træ/alu

En træ/alu-terrassedør er et alternativ til en traditionel træ-terrassedør. Denne type af dør kræver markant mindre vedligehold, fordi den er beklædt udvendigt med pulverlakeret aluminium og har et alu-bundstykke. På den indvendige side har døren stadig en træprofil, som bevarer noget af det klassiske udseende fra en terrassedør i fyrretræ. 

Kort sagt er en terrassedør i træ/alu et godt valg, hvis du vil mindske dit vedligehold, men stadig vil bevare noget af det klassiske udseende.

Design din terrassedør med farve

Mange tænker automatisk på hvid, når de skal vælge en farve til deres nye vinduer og døre, men der er mange alternative farver, som kan fungere særdeles godt, hvis de bliver brugt rigtigt.

Hos Sparvinduer har vi et stort udvalg af udvendige døre, som du kan designe ved at vælge forskellige farver. Du kan få vores farvemuligheder til alle typer af døre – uanset om du vil have en dobbelt terrassedør, en høj terrassedør eller bare nye facadedøre.


Prøv en terrassedør med kontrast

En kulørt terrassedør kan være fremragende, uanset om din bolig er i moderne eller klassisk stil. Du kan eventuelt søge inspiration online. Igennem de seneste år er hvide døre blevet normen, men der er flere og flere, som begynder at få øjnene op for mulighederne for at skabe kontrast ved hjælp af kulørte døre. 

Selvom du vælger en kulørt terrassedør, kan den dog stadig være hvid indvendig. Dermed bevarer du et strømlinet og enkelt design indenfor. 

Det er vigtigt at huske på, at hvid og kulørt ikke er de eneste muligheder, når du køber en ny terrassedør. Du kan for eksempel også overveje at få en moderne og enkel dør, som er sort udvendig og hvid indvendig. Dette er stadig en enkel løsning, men den kan fortsat give dit hus en interessant og unik profil.

Sådan vedligeholder du billige terrassedøre

En terrassedør har visse krav i forhold til vedligeholdelse, som det er vigtigt, at du er opmærksom på. Hvis du ikke passer ordentligt på din dør, risikerer du at forkorte dørens levetid markant. Omvendt kan din havedør holde væsentligt længere, hvis du passer godt på den. 

Din havedørs materialer afgør i høj grad hvilke former for vedligehold, der er nødvendige. Har du eksempelvis en terrassedør i plast, vil du opleve et væsentligt mindre behov for vedligeholdelse - muligvis minimal vedligeholdelse - end hvis du havde valgt én i træ.


Er din nye terrassedør udsat?

Er din nye terrassedør udsat?

Hvis du har en træ/alu-terrassedør, vil den altid være mere udsat, end hvis du blot havde valgt én i plast. En terrassedør i træ har imidlertid et helt unikt og charmerende udseende, som plast sjældent kan måle sig med. Derfor er det heller ikke sært, at langt de fleste danskere foretrækker at få terrassedøre i træ frem for andre materialer. 

Der findes mange forskellige typer af døre, men generelt er din dør mest udsat, hvis du har en hvid terrassedør. Hvide rammer passer godt til de fleste huse, men det er også væsentligt nemmere at se eksempelvis slid, alger eller snavs på hvidt træ. 

Du bør dog stadig være opmærksom på, at selvom andre typer af døre kan se ud til at være i pænere stand, så er det ikke nødvendigvis virkeligheden. 

Sådan hænger placeringen sammen med vedligehold

Hvor hyppigt havedøre har behov for vedligeholdelse er også i høj grad afhængig af dørens placering.

Mange danskere er for eksempel ikke opmærksomme på, at havedøre på sydsiden af huset har behov for væsentligt mere vedligehold end en havedør, der befinder sig på nordsiden af huset. Årsagen til, at sydvendte havedøre har behov større mængder vedligehold, er, at de bliver udsat for direkte sol. Dette får træet til at tørre ud og flække, hvilket øger risikoen for, at vand trænger ind og giver fugtskader.

Du kan mindske risikoen for skader, hvis du sørger for at døren er overdækket, og derudover giver den træbehandling efter behov. Dette vil give din nye terrassedør en lang levetid og desuden også holde den pæn længere.

Sådan tjekker du din havedør

Grundig kontrol af din havedør er en forudsætning for at kunne vedligeholde den. I den forbindelse er der visse ting, som du skal kontrollere. 

Det vigtigste, som du skal kontrollere, er træets forfatning. Her er det især relevant at undersøge, om træet er blødt. Træet skal helst være hårdt, for det tyder på, at det ikke har optaget fugt. Du skal desuden også være opmærksom på andre tegn på, at træet har suget fugt – eksempelvis ved at træet har skjolder, misfarvninger eller revner. 

Endeligt er det også vigtigt at tjekke dørens funktionsduelighed. Hvis du har en skydedør, er det eksempelvis vigtigt, at den nemt kan åbne og lukke. Derudover er det også vigtigt at sikre, at det ikke trækker fra døren.

Sådan bør du reagere på problemer med din terrassedør

Hvis du opdager skader eller slid på træværket ved din terrassedør, er det vigtigt at få dem ordnet. Skader kan nemlig nemt udvikle sig og blive mere alvorlige. I værste fald kan skader bliver så slemme, at du bliver nødt til at skifte hele døren ud. 

Ofte vil du opleve, at en ny omgang træbeskyttelse er rigeligt til at udbedre begyndende skader. Træ har nemlig den gode egenskab, at den naturligt vil transportere fugt væk, så du skal blot hjælpe træværket lidt på vej. 

Hvis du er i tvivl om de bedste produkter til vedligehold, kan du spørge en fagmand. Det kan ofte være nyttigt at få gode råd, og det kan hjælpe dig med at give din dør optimal beskyttelse i fremtiden. 

Hos Sparvinduer sidder vores medarbejdere klar med nyeste viden på området, så du skal ikke tøve med at tage fat i os, hvis du har spørgsmål. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at komme ud og se produkterne i vores udstillinger og showrooms.

Køb din nye terrassedør online

Hvis du går online, når du skal købe vinduer og døre, kan der være mange penge at spare. Nye terrassedøre behøver nemlig ikke koste en formue, og der er masser af valgmuligheder online. Du skal blot afgøre, hvilket materiale du gerne vil have på din nye dør, og derudover skal du vælge mellem enkelte og dobbelte terrassedøre. Der er naturligvis også mulighed for at få en hæveskydedør, hvis du foretrækker dette. 

Vælger du god kvalitet, kan du få en terrassedør, som kan blive mange år gammel, og samtidig får du også mange års garanti. I nogle tilfælde kan der være mange penge at spare, hvis du også køber nye vinduer. Fordelen ved at købe billige vinduer og terrassedør sammen er, at det er nemmere at finde døre og vinduer, som passer sammen i stil.

Se stort udvalg i høj kvalitet hos Sparvinduer

Du kan finde alt online her – lige fra en standard terrassedør til en dobbelt terrassedør og sidepartier. Og vi tilbyder hertil altid professionel montage, så du er sikret fra det øjeblik, terrassedøren og vinduerne er bestilt. 

Alle vores nye terrassedøre produceres i høj kvalitet - direkte fra egen fabrik - og er tilpasset det danske vejr. Som noget ekstra har du også mulighed for at vælge friktionsbremse, udluftningsventiler og forskellige grebssæt, så du får lige præcis den dør, du ønsker.

Oplev fordelene ved at købe nye terrassedøre

Det kan være fristende at købe en brugt terrassedør som alternativ til nye terrassedøre. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du får op til 12 års garanti på dine vinduer og døre, når du køber dem hos Sparvinduer. Samtidig kan du hos os være sikker på, at døren overholder alle gældende krav og standarder - både hvad angår tyverisikring, isolering og holdbarhed.

Hertil er en ny terrassedør ikke nødvendigvis så dyr, som du tror, når du køber den online. Du kan eksempelvis finde ekstra billige terrassedør via vores lager med døre i standardmål. Eller du kan bestille tilpassede terrassedøre via vores vindues- og dørkonfigurator. Også til gode priser. 

Vi har forhandlet vinduer online i mere end 12 år, og vi har Danmarks mest tilfredse vindueskunder på hele internettet. Så klik roligt rundt her.

Ofte stillede spørgsmål

  • Skal en terrassedør vedligeholdes?

    En terrassedør er oftest meget udsat i forhold til vind og vejr. Det kan derfor være en god ide at holde ekstra øje med din terrassedør og give behandling, når behovet opstår. Hvis du skal vælge ny terrassedør, anbefaler vi, at du vælger PVC eller træ/alu, da det kræver mindst vedligeholdelse.

  • Hvor lang garanti er der på terrassedøre?

    Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle vores terrassedøre, vinduer og døre. Du kan læse mere om vores 10 års garanti her.

  • Online køb af terrassedør?

    Du kan nemt og hurtigt købe din nye terrassedør online. Hos Sparvinduer har vi et stort udvalg af terrassedøre, hvor du samtidig selv kan vælge materiale og farve.