25% netrabat på specialmål!
/
Bestil senest 20. april og få levering til kun 349 kr!
Nye udvidet åbningstider i vores 5 showrooms - Se adresser og åbningstider her
2027 anmeldelser på Trustpilot
5 udstillinger med rådgivning
Ingen forudbetaling
Lagervarer leveres inden for 6 hverdage

Pladedøre

Pladedøre

Pladedøre er specielt gode til det skandinaviske klima med deres effektive isolering mod fugt og kulde. Find din pladedør til en lav pris - vælg blot model og udfyld dine specifikationer.

Pladedøre

Hos Sparvinduer er vi specialister i vinduer, men du er også kommet til det rette sted, hvis du er på udkig efter en dør. Vi har mange forskellige yderdøre i vores udvalg, og du kan trygt stole på kvaliteten, når du køber en af vores udvendige døre. Vi giver 10 års garanti på alle vores vinduer, og den samme garanti gælder også for vores døre. Herunder kan du læse mere om vores populære pladedøre, og du kan også lære mere om, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger din nye dør.

Derfor skal du købe en pladedør

De fleste af vores andre yderdøre har store glaspartier, hvilket er en fordel, hvis du gerne vil have lys ind i rummet. Disse døre kan også købes med 3-lags glas for at opnå optimal isolering mod kulde. Du bør dog være opmærksom på, at du får en dør med endnu bedre isoleringsevne, hvis du vælger en pladedør.

Alle vores pladedøre er bygget efter et sandwich-princip. Det betyder, at der i midten af døren er en kerne af polystyren, som er omgivet af fyrretræ. Derudover isoleres kernen også af en plade krydsfiner på begge sider, en aluminiumsplade og et dampspærre. Alt i alt giver dette en effektiv isolering mod kulde, hvilket er velegnet til det danske klima, som sagtens kan være barskt i vinterhalvåret.

Vedligehold af din pladedør

Når du køber nye vinduer og døre hos Sparvinduer, har du normalt mulighed for at vælge imellem tre forskellige materialer. Mange vælger efterhånden en dør i træ/alu eller PVC, fordi disse døre kræver meget lidt vedligehold. Der er dog også stadig mange, som foretrækker de traditionelle trædøre, som har en ufattelig pæn profil på inder- og ydersiden.

Vores pladedøre adskiller sig fra vores andre døre, da du kun kan få vores pladedøre i skandinavisk fyrretræ. Træet er af højeste kvalitet, hvilket blandt andet betyder, at træet har en høj kerneandel, det sikrer, at du får en dør, som kan holde i mange år. Du skal dog også være opmærksom på, at selv den bedste trædør har behov for en smule vedligehold i ny og næ.

Hvis du vil sikre, at din nye pladedør holder i mange år, er det en god idé at sørge for noget basalt vedligehold af døren. Det er desværre umuligt at give en præcis opskrift til perfekt vedligehold af døren, men der er nogle generelle ting, som du bør have med i tankerne.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at vind og vejr slider på en trædør. Derfor kan der være store forskelle i mængden af vedligehold alt efter dørens placering. En dør, som er i læ, kræver meget lidt vedligehold, mens du skal være ekstra opmærksom på at vedligeholde din dør, hvis den har en udsat placering.

Mange tror, at en trædør er mest udsat, hvis den er placeret i en nordlig retning. Dette er dog ikke altid tilfældet, for en sydvendt placering kan i mange tilfælde være med slidsom. En sydvendt dør vil blive udsat for mange timers sol hver dag, hvilket vil bidrage til at udtørre træet på længere sigt. Derfor er det en god idé at pleje en sydvendt dør med træolie for at modvirke denne udtørring.

Få hjælp til monteringen

Du kan sagtens montere din dør selv, hvis du er god med dine hænder. Du kan se vores videovejledning der skridt-for-skridt viser dig hvordan du monterer din nye dør her. Du kan dog spare tid og måske blod, sved og tårer, hvis du får professionel hjælp til monteringen.

NSF Byggeenterprise kan hjælpe dig med at måle op til din nye dør, og hvis du har behov for det, kan de også hjælpe dig med monteringen af din dør. På den måde er du fuldstændig sikker på, at døren bliver monteret korrekt.

Læs mere om hjælp til opmåling

Andre typer af døre

Det er ikke sikkert, at en pladedør er det rette valg til din bolig. Du kan for eksempel have stor glæde af en facadedør i glas, hvis du normalt døjer med at få for lidt lys ind i din entre. Alternativt kan du også få mere lys ind i rummet, hvis du tilkøber et sideparti til din pladedør. En pladedør har almindeligvis en mindre rude, som gør det muligt at se hvem der står udenfor døren.

Hvis du skal bruge en dør til din terrasse, kan du overveje at købe en hæveskydedør til formålet. En hæveskydedør har den store fordel, at den ikke optager plads i det rum, hvor den er monteret, og derudover kan den ikke smække, hvis man lader den stå åbent.


Ofte stillede spørgsmål

En pladedør er en solid flere lags-konstruktion. Det betyder at den er fyldt med isolering, hvilket vil sige at den er ekstra god til at holde fugt og kulde ude.

Er du i tvivl om hvilken vej din dør skal åbne op, så har vi lavet en guide som du kan læse her.

Hos Sparvinduer har vi opstillet en opmålingsguide. Du kan se den her.

Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle vores døre og vinduer. Du kan læse mere om vores 10 års garanti her.

Nye vinduer og døre hos Sparvinduer

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar både på chat og telefon.

Sparvinduer tilbyder levering til alle brofaste øer i Danmark, og alle vores døre og vinduer kan bestilles, så de er klar til montering øjeblikkeligt. Du kan sagtens selv montere dine nye vinduer og døre, men alternativt har du også mulighed for at hyre en fagmand. Vi samarbejder med NSF Byggeenterprise, som kan måle op til dine nye vinduer og døre, og de kan også foretage monteringen, når du modtager din bestilling.

Læs mere om hjælp til montering