Vi tilstræber at tænke
ansvarligt i vores produktion

Vores produktion forbedres og justeres hele tiden, således at vores vinduer og døre kan produceres med mindst mulig belastning af klima og miljø.
Vi kigger løbende på vores processer, maskiner og måder, hvorpå der kan ske forbedring.
Her kan du få et indblik i nogle af tanker og tiltag, vi gør os omkring vores produktion og ansvarlighed.

Høj kvalitet
og lang levetid

Sortering og
genanvendelse

Vedvarende
energi

Sikkert fra
A til B

Pleje, reparere
og genanvende

Høj kvalitet og lang levetid – for at undgå unødvendig produktion

Vi stræber efter, at træffe valg som påvirker naturen mindst muligt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vores træ kommer fra ansvarligt skovbrug og vores design og kvalitet er langtidsholdbart.

Derudover lever vi op til alle krav, der er til energi, isolering og u-værdi. Gode energirigtige vinduer og døre hjælper desuden med at reducere dine energiomkostninger i forbindelse med opvarmning af dit hjem. 

Al træet bliver overfladebehandlet mod råd og svamp og med den rette vedligeholdelse kan vores vinduer og døre holde i virkelig, virkelig mange år. Vi tøver i den forbindelse heller ikke med at give op til 12 års garanti på hele produktet. Hos os er garanti ikke en ubehagelig overraskelse, læs mere om vores garantisammenligning her.

Sortering og genanvendelse

Når vi producerer nye vinduer og døre, så stræber vi i høj grad efter at have så lidt spildmateriale som muligt. Dels fordi det er unødvendige ressourcer, derudover ønsker vi også at holde omkostningerne nede for at sikre dig kvalitet til laveste pris.

Vores produktionsmaskiner er indstillet til at minimere restaffald, uanset om det handler om resttræ, overskudsmaling eller aluminium.

Al vores restaffald bliver sorteret og genanvendt til produktion, brugt til opvarmning, solgt til genanvendelse eller afleveret på genbrugsstationer. Det gælder både glas, aluminium, træ, endda vores overskudsmaling bliver renset og brugt igen.

Vi bruger udelukkende vandbaseret maling og ved at have optimerede malerkabiner kan spildet reduceres fra 18 l. overskudsmaling til blot ½ l.

Vedvarende energi

Al strøm til vores fabrikker bliver produceret af vedvarende energi. Varmen er ligeledes grøn, her bliver vores eget restmateriale som savsmuld og afskåret træ blandt andet brugt.

Vi har også reduceret og automatiseret vores forbrug af strøm. Alle lamper er LED, lyset er skruet ned til minimum i dagtimerne. Derudover automatisk indstillet til at skrue op efter behov. Lyset slukkes helt, når produktionen holder pause.

Til fremstilling af vores vinduer og døre anvender vi lavemissionsaluminiummet HYDRO REDUXA, som netop bliver fremstillet med grøn energi og derfor udleder et lavere CO2 udslip.

Vi har alene på baggrund af at anvende lavemissionsaluminium kunne reducere udledningen af CO2 fra aluminium med 53%. Læs mere om HYDRO REDUXA her

Sikkert fra A til B – for at mindske risikoen for transportskader

For at kunne transportere vinduerne og dørene sikkert fra vores fabrikker og direkte hjem til dig, er de nødt til at være pakket forsvarligt ind for at undgå fragtskader.

Heller ikke her gør vi noget uden omtanke. Pallerne, elementerne bliver fastgjort på, er produceret af resttræ og er derfor lidt uskønne at se på – men skidt pyt, de gør deres job.

Vi har en robot til at pakke plast rundt om vinduerne og dørene. Robotten kan reducere brugen af plast, da den kan pakke det stramt ind og kun bruge den absolut nødvendige mængde. Vi tilstræber at alle vores lastbiler bliver fyldt til bristepunktet med vinduer og døre inden de forlader vores fabrikker og kører mod vores kunder. På den måde minimerer vi transporten til og fra vores fabrikker.

Lastbilerne bliver pakket på den mest optimale og hensigtsmæssige måde, så de kan køre den mest direkte vej og der skal pakkes mindst muligt om undervejs. Det medvirker til at reducere brændstofforbruget, samt mindske risikoen for transportskader og derved spildte ressourcer.

Pleje, reparere og genanvendelse

Vores vinduer og døre er produceret i høj kvalitet og har lang levetid. Vi anbefaler, at du efterser med jævne mellemrum og ved løbende vedligeholdelse kan du forlænge levetiden markant. Du kan læse vores gode råd om vedligeholdelse her

Har du et vindue eller en dør, som ikke kan mere? Vi vil opfordre dig til at indlevere det på en genbrugsplads for at det enten kan blive genbrugt i en anden sammenhæng, eller delene kan blive genanvendt.

Måske du endda selv kan bruge dit gamle vindue i en ny sammenhæng - f.eks. et drivhus, en skillevæg eller en anden kreativ idé.

FN’s verdensmål

Hos Sparvinduer støtter vi op om de vigtige punkter FN har defineret.

Vi har særligt fokus på mål nr. 7 (bæredygtig energi), mål nr. 12 (ansvarligt forbrug og produktion) samt mål nr. 13 (klimaindsats).

Verdensmålene hjælper os med at være ambitiøse og stræbe efter en mere bæredygtig og ansvarlig produktion og udvikling. Vi påtager os et medansvar som producent og ønsker aktivt at støtte op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Anerkendende pris for den gode indsats

Sparvinduer har i 2023 fået ’Sustainability’ prisen, for at anerkende det store arbejde, vi hver dag gør for at sikre en ansvarlig produktion.

Vi har blandt andet opnået:

  • 90% mindre Co2 udledning pr. vindue og dør, sammenlignet med 2020
  • Vi genbrug det restaffald der er muligt, til at opvarme fabrikkerne
  • Al strøm på vores fabrikker, kommer fra vedvarende energi

Prisen er blevet tildelt af Inwido. Sparvinduer er en del af JABS Group, der er ejet af Inwido, Europas førende producent af vinduer.

Vi er opmærksomme på vores ansvar i forbindelse med vores produktion.

Vi ønsker at være ambitiøse og har allerede bevæget os i en positiv retning og flere nye gode tiltag er på vej.

Vi ønsker at gøre det endnu bedre i fremtiden.

Har du spørgsmål til vores vinduer og døre? Du er meget velkommen til at kontakte vores dygtige rådgivere, som er klar til at rådgive dig.

Er du blot blevet nysgerrig på vores produkter og ønsker at finde og designe dine nye energirigtige vinduer og døre?

Du kan finde vores store udvalg her.