Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vedligeholdelse af dine vinduer

Vinduer og døre skal efterses og vedligeholdes, for at de fungerer bedst og har længst mulig levetid. Læs mere og bliv klogere på hvordan du passer på dine vinduer.

I denne artikel kan du finde information om, hvordan du vedligeholder dine døre og vinduer, så de får den bedst mulige funktion og en lang levetid, uanset om det er vedligeholdelsesfri træ/alu, PVC eller trævinduer og døre, som skal males. Du får tips og tricks til, hvordan maling af døre og vinduer skal foregå.

Gode vinduer kan holde i mange år, hvis de vedligeholdes regelmæssigt. Hvor vedligeholdelse af trævinduer kræver mere end blot pudsning og rengøring af vinduerne, er det næsten det eneste der kræves, hvis der er tale om vinduer i plast.

Vedligeholdelse af PVC og træ/alu produkter

Døre og vinduer i PVC eller træ/alu er langt hen af vejen vedligeholdelsesfrie, de skal blot rengøres og smøres. PVC produkter kan med tiden blive lidt gullige i plasten, dette problem kan afhjælpes med vand tilsat autoshampoo, som plastvinduerne vaskes med.

Vinduestjek

Det er hvert år en god idé at lave et vinduestjek, hvor vinduerne og karmene rengøres, og alle bevægelige beslag og greb smøres, for at sikre at de er funktionsdygtig. Tjek også fuger og tætningslister, fugen skal være intakt og pæn, tætningslisten eller gummilisten skal udskiftes hvis den er mør eller slipper vinduet. Har du vinduer i træ, skal du tjekke, at malingen er intakt og beskytter træet tilstrækkeligt.

Maling af træværk

Vinduer i træ kræver mere vedligeholdelse, da de skal males jævnligt. Hvis malingen først nedbrydes, nedbrydes derefter træværket, hvis ikke det bliver behandlet. Hvis malingen ikke beskytter træet tilstrækkeligt bliver træet fugtigt, og råd og svamp kan ødelægge vinduet. Det er med vinduer som med så meget andet, det er bedst at forebygge. Hvis malingen først begynder at skalle, bliver arbejdet mere krævende, malingen skal slibes væk, og der skal gives grunder, inden der kan males.

Hvorimod hvis du forebygger og maler før malingen begynder at skalle af, skal du blot vaske træet omkring vinduet med grundrens. Derefter mattere den gamle maling med et stykke fint sandpapir og støve træværket af, derefter kan du male dine vinduer. Det anbefales at give træværket to tynde lag maling fremfor et tykt lag, lad malingen tørre et døgns tid imellem hvert lag, husk at vinduerne ikke må lukkes før malingen er tør. Et godt råd er at tage vinduesrammerne af og afmontere så mange beslag som muligt, så er det hurtigere at male, og det er muligt at male under beslagene. Det er vigtigt, at du ikke maler tætningslister, beslag og garanti og produktionsmærkater.  
Når du skal male dine vinduer, er det ikke ligegyldigt hvilken slags vejr det er, vejret må ikke være for vådt og heller ikke for varmt.

Det er arbejdet værd

Det lyder som et stort arbejde, men det er vigtigt at vedligeholde vinduerne, og når arbejdet er gjort, kan du nyde flotte og sunde vinduer de næste år. Der er ingen tommelfingerregel for, hvor ofte vinduer trænger til at blive malet, det kommer an på vinduets placering. Det er især solen som er hård ved malingen, og nedbryder overfladen. Derfor er sydvendte vinduer mere udsatte end nordvendte vinduer og et stort udhæng beskytter.

God fornøjelse og god arbejdslyst.


Få råd til forandring

CHAT

Vi  sidder klar til at hjælpe dig i chatten på alle hverdage og søndag
fra kl. 9-21 

 

KONTAKT OS

Du kan selvfølgelig også kontakte os på telefon eller mail.
 

70 20 18 87

SHOWROOMS

Besøg os og bliv inspireret i et af vores 5 landsdækkende showrooms - vi står klar til at vejlede dig i dit næste projekt.

MØDE OG TILBUD

Book et gratis møde med en Sparvinduer rådgiver.

Eller få et tilbud på vinduer og dører.