5 showrooms med rådgivning

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Dobbelte Terrassedøre

Dobbelt terrassedør - inviter lys og luft indenfor, og få samtidig et åbent og smukt udsyn over haven, altanen eller terrassen udenfor. Vælg din model og se straks din pris!

Dobbelt terrassedør

Hos Sparvinduer er vi især kendt for vores gode og holdbare vinduer, men du er også kommet til det rette sted, hvis du er på udkig efter en yderdør. Vi har mange facadedøre i vores udvalg, men vi har også et bredt udvalg af forskellige terrassedøre i vores udvalg. Hvis du er interesseret, kan du med fordel læse videre her om vores dobbelte terrassedøre.

Derfor skal du have en terrassedør

De danske somre kan være fantastiske, og hvis man bor i en bolig med have, så ønsker man også at udnytte havens muligheder til fulde. Mange oplever, at de først opnår dette, når de har fået en terrassedør, som gør det muligt at gå direkte ud i haven.

En dobbelt terrassedør kan forandre et rum fuldstændigt. Først og fremmest får man pludselig store mængder naturligt lys ind i rummet, men døren kan også stå åbent i sommerhalvåret, så man altid får frisk luft ind.

En terrassedør er især en god idé, hvis man har børn i huset. Døren gør det muligt at inddrage både inde- og udearealerne i legen, når vejret er godt. Denne mulighed får børnene ikke helt på samme niveau, hvis boligen ikke har en dør, som leder direkte ud til haven.

Opmåling til din nye dør

Du skal selv indtaste målene, når du bestiller en udvendig fransk dør hos Sparvinduer. Det er heldigvis ikke særligt svært at måle op til en ny dør, og du skal blot være opmærksom på et par ting.

Når du skal måle op til en ny dør, skal du først og fremmest finde dørens hulmål. Dette er målet uden karm, og du måler det ved tage højden og bredden fra mursten til mursten, der hvor du vil have din nye dobbelte terrasse dør. Du skal bruge hulmålet for at beregne det udvendige karmmål, og dette gør du ved at fratrække 2-3 cm. Hvis du allerede har en gammel terrassedør, så mål udv. karm bredde for at finde det udvendige karmmål.

Hvis du vil have en terrassedør med sideparti, skal du naturligvis også tage høje for sidepartiet i forbindelse med mål af udv. karm.

Sammensæt den perfekte dobbelte terrassedør

Hos Sparvinduer giver vi vores kunder rigtig mange muligheder i forhold til selv at sammensætte deres nye vinduer og døre, så de passer perfekt til kundernes individuelle behov. Dette betyder dog også, at du skal tage stilling til en del forskellige beslutninger, så derfor vil vi gerne vejlede dig. Herunder kan du finde hjælp til at træffe de rigtige valg med hensyn til materiale, åbningsretning, farve og glastype. Vi forhandler desuden både enkelte og dobbelte terrassedøre, så du kan få det der passer til dine behov.


Materiale

Du kan få din nye dobbelte terrassedøre i tre forskellige materialer – døre i fyrretræ, træ/alu døre og døre i PVC. Hvert materiale har sine egne fordele, og der er også variationer i priserne på dørene.

En dobbelt dør i træ er den billigste løsning, og nogen vil også mene, at det er det pænest. Træ har et meget klassisk udseende, men det kræver også vedligehold for at forblive pænt. Til sammenligning har en terrassedør i træ/alu mindre krav til vedligeholdet, og du får stadig en flot træprofil på den indvendige side. PVC er det mest modstandsdygtige materiale, og det har også de mindste krav til vedligehold. Dette materiale passer dog bedst til moderne bygninger, og det kan være en skam, hvis man for eksempel bruger det i et stråtækt hus. En terrassedør i plast og uden sprosser er kort sagt det moderne valg, og derfor passer det bedst til en moderne bolig.

Du skal selv vælge materiale, men du skal være opmærksom på, at vi altid giver 10 års garanti på alle vinduer og døre – uanset materialet.

Åbningsretning

Du kan selv bestemme, om din nye terrasse dør skal åbnes indad eller udad. Derfor er det også ufatteligt vigtigt, at du er opmærksom på, at døren har en korrekt åbningsretning, når du bestiller døren.

I princippet kan begge åbningsretninger være fine, men det er ofte en god idé at vælge en dør, som åbner udad, hvis du har en lille bolig, hvor der er trængt med pladsen indvendt. En dør, som åbner indad, bruger automatisk en del af arealet indendørs, når den står åben.

Farve

Du kan selv vælge farve, når du bestiller en ny terrassedør med karm. Du skal både vælge en udvendig og en indvendig farve, så det betyder, at du skal vælge to farver. Du kan godt vælge den samme farve til begge sider, men du har også mulighed for at vælge forskellige farver. Det betyder for eksempel, at døren sagtens kan være sort på den udvendige side og hvid indvendig.

Glastype

En dobbelt terrassedør består af en stor andel glas, og her har du også nogle forskellige valgmuligheder. Først og fremmest skal du beslutte, hvor mange lag glas, som du ønsker, at døren skal have. Vi anbefaler, at du vælger 3-lags glas, hvis du bor i en nyere bolig, mens du sagtens kan nøjes med 2-lags, hvis dit hus er af ældre dato.

Du har også mulighed for at vælge forskellige tilvalg i forbindelse med glastypen. Du kan for eksempel få lydisolerende glas, hvis din have ligger ud til en vej eller et andet sted, hvor der kan være støjgener.

Andre valg

De ovenstående valg er blot en del af de ting, som du skal tage stilling til. Du kan også designe din nye dør ud fra mange forskellige faktorer, men det er oplagt at vælge en terrassedør, som enter passer til ens nye vinduer, til de indvendige døre eller at gå efter et klassiske og enkelt look med en terrassedør i træ. Hvis du gerne vil have en klassisk dør, kan du også tilvælge et bundstykke i træ, mens det mere moderne alternativ er et fiber bundstykke.

Vi har et stort udvalg af dobbelte terrassedøre, så du er kommet til det rette sted – uanset om du vil have en dobbelt træ/alu dør eller blot en klassiske terrasse dobbelt dør i træ.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvorfor skal jeg vælge en dobbelt terrassedør?

  Du skal være en dobbelt terrassedør hvis du ønsker store mængder naturligt lys ind i rummet. En terrassedør er en god idé hvis man har børn i huset. Døren gør det muligt at inddrage både inde- og udearealerne i legen, når vejret er godt.

 • Hvordan vælger jeg den rigtige åbningsretning til min dør?

  Er du i tvivl om hvilken vej din dør skal åbne op, så har vi lavet en guide som du kan læse her.

 • Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber en ny terrassedør?

  Når du skal købe en ny terrassedør til din bolig, er det en god ide at overveje hvor meget lysindfald du ønsker, hvilket udtryk du ønsker at give din bolig og hvilket materiale der passer bedst til din bolig samt vedligeholdelse.

 • Kan man bestille opmåling og montage af vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi et tæt samarbejde med NSF Byggeentreprise. Du kan bestille opmåling og montage her.