Hæveskydedøre

Hæveskydedøren er en moderne og yderst funktionel terrassedør! Du sparer på pladsen og lukker maksimalt lys ind. Så har du ikke meget plads i stuen, og ønsker du en udgang til haven/terrassen? En skydedør vil være det optimale valg for både pladsbesparelse og lysindfaldet i din stue.

Hvad er en hæveskydedør? 

En hæveskydedør er en dør, som hverken åbner udad eller indad. Når du åbner hæveskydedøren, vil grebet hæve den en smule, hvorefter den skydes til siden i en skinne. På den måde optager døren ingen plads, selvom den er åben. Du kan altså både spare på pladsen indvendigt og udvendigt.


Sådan finder du prisen på vores hæveskydedøre

Du kan nemt finde prisen på en ny hæveskydedør her hos Sparvinduer. Du skal blot gøre følgende: 

 • Klik ind på dit ønskede element
 • Angiv dine specifikke mål 
 • Angiv specifikationer, som eksempelvis ventiler og greb med lås for ekstra indbrudssikring

Når døren er valgt, vil prisen så tydeligt frem. 

Hos Sparvinduer finder du altid nye vinduer og døre til billige priser. Klik, og få et hurtigt overblik over vores mest solgte modeller, og se hvor billigt, du kan skifte vinduer og døre i hele huset.

Nyd haven og terrassen med din hæveskydedør

Hvis du har et hus med have til, vil du muligvis gerne have så meget glæde af den som overhovedet muligt. Det gælder både, når det handler om at opholde sig i haven, men også om at nyde udsigten inde fra huset. 

I sådanne tilfælde er der heldigvis en række forskellige løsninger, som du kan benytte. En oplagt mulighed er naturligvis at have store vinduespartier, der giver en masse lys, og som desuden giver en god udsigt til den dejlige have. Men vil du også gerne ud i haven, kan du forene det praktiske med det behagelige ved at installere en smart terrasse-skydedør. 

Du finder ikke en løsning, der i samme grad som skydedøre, giver både lys og tilgængelighed. Med sin store facade af glas er det en type terrassedør, der virkelig giver valuta for pengene, og som lader dig nyde din have og stue i fulde drag.

Find din skydedør hos Sparvinduer

Hos Sparvinduer har vi specialiseret os i udvendige skydedøre, og vi hjælper dig altid med at finde den helt rette løsning, så du nemmest og hurtigst kan få en ny skydedør til din bolig. Samtidig står vi altid inde for kvaliteten og priser, hvorfor du trygt kan benytte Sparvinduer til alle dine dør- og vinduesbehov.

Ønsker du at se vores hæveskydedøre, før du beslutter dig? Du er altid velkommen til at besøge vores showrooms landet over. Her kan du udforske forskellige designs og materialer, ligesom vores personale står klar til at svare på dine spørgsmål. 

Din vinduesbeslutning skal foregå i trygge og sikre rammer.


Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger skydedør?

Når du har et hus, er det vigtigt, at du vælger døre og vinduer, der passer til dets udseende. Hvis du eksempelvis bor i en moderne villa, kan du overveje, om det vil passe bedst med nye og minimalistiske vinduer og døre eller rustikke og gammeldags vinduer og døre. Det samme gælder, hvis du omvendt har en mere rustik eller historisk bolig. Her skal du igen overveje, hvilket design og hvilken stil du går med. Valget er altid en balancegang, og du skal derfor vælge, hvad du bedst kan lide. 

Sammen med stil og design skal du også være opmærksom på, at en hæveskydedør optager en hel del plads med sin brede åbning, hvilket du skal indtænker i din indretning - både ude og inde. Indenfor skal du overveje, om møbler fortsat kan stå, hvor de er nu. Og udenfor skal du være opmærksom på, at udsynet nu er større, hvilket betyder, at havebord og stole muligvis skal flyttes rundt.

Med disse overvejelser skal du dog huske på alt det positive, som en hæveskydedør bidrager med. Du får en masser af lys, og rummet kommer til at virke større. 

Er du i tvivl, om en skydedør er det rette for dig?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en hæveskydedør er noget for dig, kan du læse meget mere her på siden og endda få hjælp, hvis du har brug for det. Hos Sparvinduer forstår vi vigtigheden af, at du får den fornødne vejledning, når du skal træffe så store beslutninger, som dét at vælge yderdøre til dit hus. Derfor står vi klar med rådgivning og et bredt udvalg af muligheder.

Som alternativ til vores hæveskydedøre kan du eksempelvis vælge dobbelte terrassedøre eller dobbelte facadedøre, som også giver et ekstra stort lysindfald i rummet. 

Oplev alle fordelene ved en hæveskydedør

Hæveskydedøre giver meget brede åbninger ud til haven, som du kan nyde godt af om sommeren, når vejret er varmt. Skydedørene giver hertil enestående udluftning og masser af lys, hvilket er med til at give et mere behageligt indeklima.

En anden stor fordel ved en hæveskydedør er, at du aldrig kommer til at døje med det øredøvende brag, som det giver, når en indadgående eller udadgående terrassedør smækker i på grund af gennemtræk. Da døren ikke lukkes som en regulær dør, kan du i ro og mag have den stående på vid gab uden frygt for det uventede brag. 

Desuden skal du med en skydedør ikke tænke på, om den optager plads, når den er åben, for en skydedør glider stille og roligt op parallelt med vinduet. Det vil sige,  at den nærmest forsvinder og ikke er i vejen på nogen måde.

Få hæveskydedøre, der passer specifikt til din bolig

En sidste men meget betydelig fordel, når det kommer til skydedøre, er, at de er relativt nemme at finde i forskellige størrelser. Det vil sige, at du langt nemmere kan få fat i en yderdør, der passer specifikt til dit hus. 

Hvis du skal bruge en, der måler x centimeter, så behøver det ikke blive helt så kostbart som med en almindelig dør. Det er naturligvis billigst, hvis du kan bruge en dør med standardmål, da vi har dem på lager og ikke skal have dem fremstillet specifikt. Men bare rolig, hos os er der råd til forandring - selv når du ønsker specialmål. 

Få mest muligt ud af din hæveskydedør

Hvis du har valgt at anskaffe hæveskydedøre, så er det naturligvis klart, at du gerne vil have mest muligt ud af dem. Det betyder, at det er vigtigt, at du vedligeholder dem ordentligt, så du kan få glæde af dem i årevis. For som alle andre dørtyper stiller skydedøre en række krav, som du bør være meget opmærksom på. 

Hvis du slækker på vedligeholdelsen, så risikerer du, at døren mister sit flotte udseende og måske ikke glider så let, som den skal. 

Men bare rolig! Vi har hos Sparvinduer set på, hvordan du bedst plejer dine døre.

Sådan vedligeholder du din hæveskydedør

Hvis du vælger at få en dør i træ eller træ/alu, er det vigtigt, at du maler og behandler den, så den holder længst muligt. Hvis døren ikke får træbeskyttelse, kan du risikere, at træet rådner og skal udskiftes. Derudover skal du sørge for at give døren smørelse, så den bliver ved med at åbne og lukke så let som ingenting. Smørelse på dåse virker perfekt, men det er op til dig, hvad du foretrækker.

Bundstyret og skinnen skal også have smørelse nu og da, hvilket ligeledes kan være fra dåse - men i en håndevending kan du også benytte stearin. Det anbefales dog, at du bruger de anbefalede smøremidler. 

Vær opmærksom på, at delene før eller siden bliver slidte, uanset hvor meget du vedligeholder dem. Derfor kan det blive nødvendigt at udskifte nogle dele. Det er ikke noget, du selv kan klare på en hæveskydedør, så der bør du altid kontakte en fagmand, som har det rette værktøj og erfaring.

Køb dine nye vinduer og døre hos Sparvinduer

Er du klar til at købe en ny udendørs skydedør? Eller muligvis andre vinduer og døre? Du kan med fordel benytte Sparvinduer. Vi har altid et stort udvalg af døre og vinduer, som passer til ethvert hus. Vi har et udvalg af standardstørrelser, men hvis du ønsker noget ganske specifikt, så kan det sagtens lade sig gøre. Vi imødekommer dine behov. 

Uanset om du ønsker skydedøre i træ eller hvid træ/alu, kan du finde det hos Sparvinduer. Alle vores døre kommer med skydedørsskål og et udvalg af forskellige tilpasningsmuligheder. Så det er op til dig, om du vil have notgang eller ej.

Hvis du ønsker at gå videre, så kan du med fordel kontakte os enten gennem hjemmesiden eller på telefon.

God fornøjelse med dit køb af nye skydedøre.

Vi sikrer fragt og montering af dine vinduer og døre

Når det kommer til fragten, så kan vi glæde dig med, at du er sikret en ordentlig behandling og levering af dine varer. Det skyldes at varerne pakkes forsvarligt på palle. Derudover kan du selv vælge, hvornår du ønsker at få leveret dine vinduer og døre – pengene trækker vi først, når varerne er klar.

Hertil tilbyder vi altid professionel montage som tilkøb, så dine vinduer og døre sidder sikkert og præcist, som du ønsker det.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er en hæveskydedør?

  En hæveskydedør er en moderne og funktionel dør. Med en hæveskydedør sparer man på pladsen og lukker maksimalt lys ind. En hæveskydedør er altså et perfekt valg hvis du ikke har meget plads i stuen, men ønsker en udgang til haven/terrassen og samtidig har brug for masser af lys.

 • Er der garanti på nye døre og vinduer?

  Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle vores døre og vinduer. Du kan læse mere om vores 10 års garanti her.

 • Kan man bestille opmåling og montage af vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi et tæt samarbejde med NSF Byggeentreprise. Du kan bestille opmåling og montage her.

 • Hvilken rude skal jeg vælge, når jeg køber ny dør?

  Hos Sparvinduer kan du købe forskellige typer af ruder, såsom energiruder, termoglasruder, råglas og lydglas. Det er vigtigt at du overvejer nøje hvilke ruder du ønsker til din bolig. Du kan læse mere om vores forskellige typer af ruder og hvad de hver især indebærer her.