5 showrooms med rådgivning

Ingen forudbetaling

+200.000 glade kunder

e-mærket

Hæveskydedøre

Hæveskydedør - en moderne og super funktionel dør! Du sparer på pladsen og lukker maksimalt lys ind. Find din pris ved at vælge materialetype og udfyld dine specifikationer nedenfor.

Moderne hæve skydedøre der skaber ekstra plads og lys i rummet

Skydedøre er en moderne metode til at få mest muligt ud af kvadratmeterne i dit hjem.  Har du ikke meget plads i stuen, men ønsker en udgang til haven/terrassen og samtidig har brug for masser lys? En skydedør vil være det optimale valg for både pladsbesparing og lysindfaldet i din stue.
Vælger du en hæve skydedør, vil grebet hæve døren en smule, hvorefter den skydes til siden i en skinne ved åbning. På den måde optager døren ingen plads, selvom den er åben, i modsætning til en almindeling indadgående/udadgående terrassedør. Du kan altså både spare på pladsen indvendigt og udvendigt, og du får derfor en bedre udnyttelse af både rummet og terrassen!
Du kan nemt finde en pris på en ny hæve skydedør - vi har faktisk nogle af markedets laveste priser på hæveskydedøre! Som ekstra tilbehør, har du mulighed for at tilvælge ventiler og greb med lås for ekstra indbrudssikring. 
Som alternativ til vores hæve skydedøre kan du vælge dobbelte terrassedøre eller dobbelte facadedøre, som også giver et ekstra stort lysindfald i rummet. 

Nye elementer til gode priser

Hos Sparvinduer finder du altid vinduer og døre til billige priser. Klik her og få et hurtigt overblik over vores mest solgte modeller os se hvor billigt det kan gørs, at skifte vinduer og døre i hele huset.

Hvis man har et hus med have til, så er det naturligvis en selvfølge, at man gerne vil have så meget glæde af den som overhovedet muligt. Det gælder både, når det handler om at opholde sig i haven, men også om at nyde udsigten – inde fra huset. 

I sådanne tilfælde er der heldigvis en række forskellige løsninger, som man kan benytte. En oplagt mulighed er naturligvis at have store vinduespartier, der giver en masse lys og som desuden giver en god udsigt til den dejlige have. Men man vil jo også gerne ud i haven, så hvorfor ikke forene det praktiske med det behagelige og få installeret en smart skydedør.
Man finder ikke en løsning, der i samme grad som skydedøre giver både lys og tilgængelighed. Med sin store facade af glas er det en type havedør, der virkelig giver valuta for pengene og lader en nyde sin have og stue i fulde drag.
Hos SparVinduer har vi specialiseret os i udvendige skydedøre og vi hjælper vi dig altid med at finde den helt rette løsning, så du nemmest og hurtigst kan få en ny billig skydedør. Samtidig står vi altid inde for kvaliteten og priser, hvorfor du trygt kan benytte SparVinduer til alle dine dør- og vinduesbehov.
Lad os se lidt nærmere på hvorfor en skydedør kunne være en rigtig god løsning for dig og dit hjem.


Er en skydedør noget for dig?

Når man har et hus, så er det vigtigt, at man vælger døre og vinduer, der passer til dets udseende. Hvis man bor en i moderne villa, så skal man måske passe lidt på med at benytte døre og vinduer, der er for rustikke og gammeldags i deres look. Omvendt går det ikke, at man benytter alt for moderne døre og vinduer i en gammel rustik bolig. Det er en balancegang, som man bør være meget opmærksom på, da men kan ende med at ”ødelægge” hele sin facade med de forkerte døre. Dette gælder måske endda dobbelt med skydedøre, da de oftest er meget store og derfor falder så meget mere i øjnene, hvis de er forkerte.

Men det er ikke det hele. For man bør også være opmærksom på, at en stor hæveskydedør optager en hel del plads, og derfor kan man risikere, at det kan blive udfordrende at indrette sin stue fremover, især hvis man har en mindre stue, der ikke nødvendigvis altid har været forbundet med en terrasse. På den anden side kan et store vinduesparti med en hæveskydedør give masser af lys og få rummet til at virke større, så der er både fordele og ulemper.

Hvis du skulle være i tvivl om hvorvidt det er noget for dig at få installeret en hæveskydedør, så kan du læse meget mere her på siden og endda få hjælp, hvis du har brug for det. Hos SparVinduer forstår vi vigtigheden af, at man får den fornødne vejledning, når man skal træffe så store beslutninger, som at vælge yderdøre til ens hus.

 

Fordele ved en hæveskydedør

Hvis man ikke umiddelbart er fan af tanken om en regulær dobbelt bred dør, så kan det være at en hæveskydedør kunne være svaret. Hæveskydedøre giver meget brede åbninger ud til haven, som man kan nyde godt af om sommeren, når vejret er varmt. Skydedøre giver enestående udluftning og masser af lys, hvilket er med til at give et mere behageligt indeklima.

En anden stor fordel ved en hæveskydedør er, at du aldrig mere kommer til at døje med det øredøvende brag, som det giver når en yderdør smækker i på grund af gennemtræk. Fordi den ikke lukkes som en regulær dør, så kan man i ro og mag have den stående på vid gab uden frygt for det uventede brag. Desuden skal man med en skydedør ikke tænke på, om den optager plads når den er åben, for en skydedør glider stille og roligt op parallelt med vinduet. Det vil sige at den nærmest forsvinder og ikke er i vejen på nogen måde.

Hæveskydedøre har den fordel, at de passer uendeligt godt til sommerhuse og moderne boliger, hvor det er uhyre vigtig med store vinduespartier som giver en masse lys og udsigt. I sommerhuset kan man jo ikke få lys nok og desuden vil man gerne kunne nyde sin terrasse så meget som overhovedet muligt, så skydedøre er det oplagte valg. Så hvis man har et gammelt sommerhus, der trænger til en ansigtsløftning så køb en ubeslået dør med mål, der passer til udtrykket man gerne vil have. Til en rustik bygning, hvor man gå meget op i det æstetiske og klassiske look, vil det nok være en bedre ide med dobbelte yderdøre eller lignende, da en stor skydedør nemt kan virke malplaceret.

En sidste, men meget betydelig fordel, når det kommer til skydedøre er, at de er relativt nemme at finde i forskellige størrelser. Det vil sige at man langt nemmere kan få fat i en yderdør, der passer specifikt til dit hus. Hvis du skal bruge en der måler x cm, så behøver det ikke blive helt så kostbart som med en almindelig dør. Det er naturligvis billigst, hvis man kan bruge en dør med standard mål, da vi har dem på lager og ikke skal have dem fremstillet specifikt. Skal den være x antal cm brede, så må man dog påregne en lidt højere pris.

 

Få mest ud af dine skydedøre

Hvis du nu har valgt at anskaffe hæveskydedøre, så er det naturligvis klart, at du gerne vil have mest muligt ud af dem. Det betyder, at det er vigtigt, at du vedligeholder dem ordentligt, så du kan få glæde af dem i årevis. Som med alle andre dørtyper, så stiller skydedøre en række krav, som man bør være meget opmærksom på. Hvis du slækker på vedligeholdelsen, så risikerer du at døren mister sit flotte udseende og måske ikke glider så let, som den skal.

Hvis du vælger at få en dør i træ eller træ/alu, så er det naturligvis vigtigt, at du maler og behandler den, så den holder længst muligt. Hvis døren ikke får træbeskyttelse, så kan du risikere at træet rådner og skal udskiftes. Derudover skal man sørge for at give døren smørelse, så den bliver ved med at åbne og lukke så let som ingenting. Smørelse på dåse virker perfekt, men det er op til en selv, hvad man foretrækker.

Bundstyret og skinnen skal også have smørelse nu og da, hvilket ligeledes kan være fra dåse, men i en håndevending kan man benytte stearin. Det anbefales dog, at man bruger de anbefalede smøremidler. Vær opmærksom på, at delene før eller siden bliver slidte, uanset hvor meget man vedligeholder dem. Derfor kan det blive nødvendigt at udskifte nogen dele. Det er ikke noget man selv kan klare på en hæveskydedør, så der bør man altid kontakte en fagmand, som har det rette værktøj og erfaring.

Køb dine hæveskydedøre hos sparvinduer

Nu har du efterhånden al den viden om skydedøre med kappe som du behøver, så måske er du klar til at træffe en beslutning. Du kan med fordel benytte Sparvinduer, hvis du ønsker hæveskydedøre, for vi har altid et stort udvalg af døre og vinduer, som passer til ethvert hus. Vi har et udvalg af standardstørrelser, men hvis man ønsker noget ganske specifikt, så kan det sagtens lade sig gøre.

Uanset om du ønsker skydedøre i træ eller hvid træ/alu, så kan du finde det hos Sparvinduer. Alle vore døre kommer med skydedøreskål og et udvalg af forskellige tilpasningsmuligheder. Så det er op til en selv om man vil have notgang eller ej. Det er dog vigtigt at bide mærke i, at der er tale om udendørs hæveskydedøre, og ikke indvendige døre. Vores speciale er udvendige døre og vinduer.

Når det kommer til fragten, så kan vi glæde dig med, at du er sikret en ordentlig behandling og levering af dine varer. Det skyldes at varerne pakkes forsvarligt på palle. Derudover kan du selv vælge, hvornår du ønsker at få leveret dine vinduer og døre – pengene trækker vi først, når varerne leveres.

Forhåbentlig har du gennem denne lille guide fået en ide om, hvorvidt hæveskyde døre kunne være noget for dig.

 

Hvis du ønsker at gå videre, så kan du med fordel kontakte os enten gennem hjemmesiden eller på telefon.

 

God fornøjelse med dit køb af nye skydedøre.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er en hæveskydedør?

  En hæveskydedør er en moderne og funktionel dør. Med en hæveskydedør sparer man på pladsen og lukker maksimalt lys ind. En hæveskydedør er altså et perfekt valg hvis du ikke har meget plads i stuen, men ønsker en udgang til haven/terrassen og samtidig har brug for masser af lys.

 • Er der garanti på nye døre og vinduer?

  Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle vores døre og vinduer. Du kan læse mere om vores 10 års garanti her.

 • Kan man bestille opmåling og montage af vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi et tæt samarbejde med NSF Byggeentreprise. Du kan bestille opmåling og montage her.

 • Hvilken rude skal jeg vælge, når jeg køber ny dør?

  Hos Sparvinduer kan du købe forskellige typer af ruder, såsom energiruder, termoglasruder, råglas og lydglas. Det er vigtigt at du overvejer nøje hvilke ruder du ønsker til din bolig. Du kan læse mere om vores forskellige typer af ruder og hvad de hver især indebærer her.