Skråvinduer

Skråvinduer er fastkarmsvinduer med skrå kanter, som kan bruges i toppen af et vinduesparti eller en glasvæg. Skråvinduer skaber et smukt lysindfald i din bolig. Find nye skråvinduer ved blot at vælge model og udfylde dine ønsker.

Ønsker du andre modeller? Kontakt os, vi kan lave næsten alt. 

 1. Skrå fastkarm vindue model 1

  Skrå fastkarm vindue model 1 Spidsvinklet trekant

  fra 2.140 kr.
  Vælg vindue
 2. Skrå fastkarm vindue model 2

  Skrå fastkarm vindue model 2 Retvinklet trekant, set udefra

  fra 1.832 kr.
  Vælg vindue
 3. Skrå fastkarm vindue model 3

  Skrå fastkarm vindue model 3 Retvinklet trekant, set udefra

  fra 1.832 kr.
  Vælg vindue

Skrå vinduer

Et godt lysindfald i boligen er ufatteligt vigtigt for vores psykiske velbefindende. Masser af sollys er godt for sjælen, men derudover kan naturligt lys også gøre rum mere behagelige at opholde sig i. Lysindfaldet bidrager med at give rummet liv, og vi tiltrækkes automatisk af rum med et behageligt lysindfald. I praksis betyder det, at vi helt naturligt slapper af, får lyst til at læse eller påbegynder at arbejde ved computeren og lignende i rum, hvor der er dejligt lys.

skråvindueskråvindue

Skrå vinduer er fantastiske, hvis du gerne vil have mere lys ind i et rum. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at et godt lysindfald ikke nødvendigvis betyder, at man skal have så meget lys ind som overhovedet muligt. Herunder kan du læse mere om, hvordan du bedst benytter skrå vinduer i din bolig. Et skråt vinduesparti kan gøre meget for din bolig, men det er også vigtigt, at du bruger denne vinduestype rigtigt.

Hvad er skrå vinduer?

Skrå vinduer er vinduer med fast karm, som er trekantede i stedet for firkantede. Denne type af vinduer kan bruges til mange forskellige formål, men man kan for eksempel anvende dem til at glasparti, hvor man ønsker sig en skrå top.

Hos Sparvinduer kan du både få et skrå vindue i træ, men du kan også vælge PVC eller et skrå vindue i træ/alu. Det er værd at vide, at alle typer af vinduer har sine egne fordele og ulemper. Skråvinklede vinduer i træ har et klassisk og pænt udseende, men til gengæld kræver de også vedligehold. Træ/alu vinduer er beklædt med en hvid alu liste udvendigt, hvilket gør dem stort set vedligeholdelsesfri, og det samme gælder PVC vinduer, der ligeledes er særdeles modstandsdygtige overfor vind og vejr.

tværsnit af træ, træ/alu og PVC vinduertværsnit af træ, træ/alu og PVC vinduer

Hvorfor vælge skrå vinduer?

Vinduer med en skrå overkarm fungerer godt til en lang række formål, og de kan blandt andet være et godt valg, hvis du for eksempel gerne vil gøre din bolig mere interessant rent visuelt.

Det kan være oplagt at vælge skrå vinduer, hvis du bygger nyt et hus. Samtidig kan du også vælge at få alle vinduer i 3 lags energiglas med rammer og karme i et valgfrit materiale.


Hvor kan skrå vinduer bruges?

Det er kun fantasien, som sætter grænser i forhold til brugen af skrå vinduer i huset. Der er dog to helt oplagte brugsmuligheder, og det er henholdsvis i store vinduespartier og på kvisten af din bolig. Herunder kan du læse mere om disse to brugsmuligheder.


Skrå vinduer i vinduespartier

Man er efterhånden vant til at se store vinduespartier med firkantede vinduer, og her kan skrå vinduer bruges til tilføje interessante detaljer til vinduespartiet. Det vil få vinduespartier til at virke større, og du undgår af få et vinduesparti, som lukker lys ude. Du kan selv bestemme hvor mange cm bredde dine skrå vinduer skal være, så det er nemt at lave et skråt vinduesparti. Du kan med fordel vælge også at inkludere topstyrede vinduer i vinduespartiet, så du også har mulighed for at åbne et vindue.

Hos Sparvinduer har du selv mulighed for at vælge målene på dine vinduer, hvilket giver dig gode muligheder for selv at sammensætte et vinduesparti lige efter dine ønsker. Fastkarmsvinduer er generelt billigst, og de giver det bedste lysindfald. Du skal dog være opmærksom på, at denne type af vindue ikke kan åbnes, hvilket måske er uhensigtsmæssigt, hvis alle vinduerne er med fast karm. Den optimale løsning er i mange tilfælde at kombinere fastkarmsvinduer med tophængte vinduer, så en del af vinduespartier kan åbnes.

Et vinduesparti kræver lidt vedligehold, hvis du vælger at få trævinduer. Hvis du vil undgå dette, kan du overveje ét af vores andre materialer og enten vælge træ/alu vinduer eller vinduer i PVC.

Skrå vinduer på 1. Sal

En kvist kan være en god måde at få ekstra lys ind på først sal, og her kan skrå vinduer være et godt supplement til et drejekip vindue eller ovenlysvinduer. Samtidig får du også et større område med gulvplads, og derudover får du også højere til loftet.

Et skrå vindue kan også bruges i gavlen på 1. salen, hvor det normalt kan være svært at skaffe lys ind på grund af tagets skrå overkant. Skrå vinduer kan bruges i gavlene til at få optimalt lysindfald, da det skrå element giver mulighed for en større vinduesflade. Du får den optimale effekt, hvis du kombinerer et skrå vindue med et drejekip vindue. Drejekip vinduer kan vendes, så de kan vaskes indefra, og derfor er de optimale at bruge i overetagen.

Når du vælger vinduer til din overetage, er det vigtigt at overveje, hvordan du får det optimale lysindfald. Det handler ikke altid om at få så meget lys ind som muligt, men nærmere at få lys ind de rigtige steder. For store vinduespartier kan gøre et rum meget varmt, så prioriter i stedet at få et lysindfald, som generelt er godt.

to skråvinduerto skråvinduer

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er skråvinduer?

  Skråvinduer er fastkarmsvinduer med skrå kanter, som udgør en trekant. Det vil altså sige at et skråvindue ikke kan åbnes. Skråvinduer kan købes i træ og træ/alu, alt efter dine behov.

 • Hvor kan skrå vinduer bruges?

  Skråvinduer bruges som oftest i større vinduespartier og på kvisten af din bolig. Skråvinduer skaber et smukt lysindfald i din bolig. Vinduerne er oplagte at vælge, hvis du bygger et nyt hus, har en 1. sal eller hvis boligen har brug for et stort vinduesparti.

 • Kan man få 3-lags glas i skråvinduer?

  Hos Sparvinduer kan du købe skråvinduer både i 2- og 3-lags glas med rammer og karme i et valgfrit materiale.

 • Hvordan måler jeg op til nye vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi lavet en opmålingsguide. Du kan finde den her.

Når du køber nye vinduer hos Sparvinduer

Hos Sparvinduer er det nemt at finde nye vinduer, som passer bedst til din bolig. Trekant vinduer er blot en lille del af vores store udvalg af vinduer i forskellige farver. Det er nemt at montere vinduer selv, men du har naturligvis også mulighed for at søge teknisk rådgivning enten hos en håndværker eller hos vores professionelle montører, hvis du har spørgsmål til processen.

Vi har et bredt udvalg af forskellige typer vinduer, og du kan finde alt fra traditionelle vinduer i hvidmalet træ til topmoderne PVC-vinduer. Alle vinduer er i super kvalitet, og du får op til 12 års garanti på alle vinduer, som du køber igennem Sparvinduer.