Produktet er tilføjet kurven

Energivinduer, energiglas og energimærkning - her er de gode råd

Energivinduer

Energivinduer er det helt rette valg for dig, der gerne vil passe på miljøet og samtidig tage hensyn til pengepungen.

Når du skal købe nye vinduer, findes der en række lovkrav i Bygningsreglementet (BR15) til, hvordan dine nye vinduer skal være mærkede. Om du skal vælge A- eller B-mærkning, afhænger af om det er nyopførelse eller renovering. Du kan læse mere om kravene til dine vinduer lige her.

Hos SparVinduer er vi tilsluttet en mærkningsordning i relation til energivinduer, som betyder, at det er nemt for dig som forbruger at finde det vindue, der er mest energirigtigt. Mærkningsordningen er etableret af Vinduesindustrien i samarbejde med Energistyrelsen og er en mærkningsordning på niveau med fx mærkning af køleskabe.  

På denne side har vi samlet information og gode råd til dig, så du kan træffe de rigtige beslutninger om energivinduer til dit hjem.

 

Energiglas - kort fortalt:

Energiglas (også kaldet lavenergiglas) er det glas, der sidder i lavenergivinduer og –døre. Vælger du energiglas, kan du spare på varmen og dermed være god mod miljøet – samtidig med, at du kan bruge nogle af  husholdningspengene på andre og måske mere interessante ting end varmeregningen.

OBS! Nogle vindues- og dørproducenter kalder deres vinduer og døre energirigtige, selvom dette slet ikke er tilfældet. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvad du skal se efter, når du undersøger priser på energivinduer. Se efter Energimærket når du køber vinduer, for ordningen er din garanti for, at der rent faktisk er tale om energivinduer. 

HUSK: Hos SparVinduer får du altid energiglas til en god pris.

 

Vinduer - vælg nu Døre - vælg nu 

 

 

Skal jeg vælge A- eller B-mærkede vinduer?

Energimærkningen er opdelt i to forskellige kategorier – A eller B, og det er selvsagt vigtigt for dig at vide hvilken mærkning, der er mest hensigtsmæssig for dig at vælge. Når man taler vinduer, er det således vigtigt samtidig at tale energiklasse. Nedenfor forklarer vi, hvad mærkerne hver især er bedst til:

 

Renovering: Vælg B-mærket

Skal du som led i en renovering af din bolig have nye døre og vinduer, vil det måske være interessant for dig at vide lidt mere om, hvorvidt det her kan betale sig at investere i A-mærkede vinduer frem for B-mærkede vinduer. 

Faktum er, at de fleste vælger B-mærkede vinduer (også kaldet 2-lags vinduer). Og dét med god grund. For hos mange producenter koster A-mærkede vinduer helt op til mellem 20 og 30 % mere end B-mærkede vinduer, hvilket er en udgift, der tager en del år at tjene ind igen. 

Derfor kan det give god mening i stedet at vælge de noget billigere B-mærkede vinduer – og helst i kombination med efterisolering de steder i huset, hvor store varmetab finder sted. Disse steder vil ofte være i fx hulmuren, skunkene og på loftet. Logikken er, at er der store varmetab mange steder i huset, så hjælper det ikke meget, at det kun er vinduerne, der isolerer godt. Derfor skal der sættes ind på flere fronter – også med efterisolering.

Er du i færd med at renovere din bolig, kan du med fordel tage testen og se, hvor stor din energibesparelse vil være, hvis du fx skifter til B-mærkede vinduer sammenlignet med A-mærkede vinduer.

 

Nybyggeri: A-mærket

Er du derimod i gang med at bygge nyt, er det i følge Bygningsreglementet (BR15) muligt både at montere A- og B-mærkede vinduer. Nye huse er ofte rigtig godt isolerede sammenlignet med huse af ældre dato. Dermed er det smart også at sørge for mindst muligt varmetab gennem vinduesfladerne og derfor vælge A-mærkede vinduer med minimalt varmeudslip.

HUSK: Når du bestiller vinduer her på hjemmesiden, kan du vælge, om du vil have 2-lags- eller 3-lagsvinduer på langt de fleste typer. Vælger du 3-lags-vinduer, får du det, der svarer til A-mærkede vinduer.

 

Energivindue

Ydeevnedeklarationen - den SKAL være der

Det er lovpligtigt for producenter af døre og vinduer at have ydeevnedeklarationer på de produkter, der markedsføres og sælges i Danmark og de øvrige EU-lande. Så dem har vi naturligvis også. 

Du kan se Sparvinduers ydeevnedeklarationer her:

Ydeevnedeklarationer

 

BR15 - krav om tidssvarende energibalance i dine vinduer

SparVinduers vinduer og døre lever alle op til de nyeste energikrav samt krav i relation til U-værdier. Reglerne administreres i det såkaldte Bygningsreglement BR15, og den måleenhed, der her benyttes til at afgøre, om et vindue lever op til kravene, er den såkaldte Eref. 

Eref-værdien udtrykker den energibalance, der er (eller ikke er) i vinduet og måles i kWh/m2 pr. år. Værdien afgør vinduets energieffektivitet, målt ud fra en standardiseret formel for et referencevindue i henhold til dansk standard og europæiske normer. Faktorer, der bl.a. tages højde for, er vinduets varmetab og solvarmen, der kommer ind gennem vinduet. 

Udgangspunktet for beregningerne er producentens referencevindue, på 1,23 x 1,48 m med 1 fl oplukkelig ramme, inkl. producentens standardrude.

 

Hvilken Eref-værdi skal mit vindue leve op til?

Et vindue må ifølge Bygningsreglementet BR15 ikke have en Eref-værdi på under -17. Vores referencevindue, fremstillet i fyr og forsynet med vores standardrude, overholder kravene, idet dets Eref-værdi er -14,8 kWh/m2. 

Facadedøre og terrassedøre fra SparVinduer lever desuden op til BR15’s krav om en maksimal UV-værdi på 1,4 ved både ombygning/renovering og nybyggeri.

 

Se vores mærkningscertifikater

HUSK:I Danmark er det lovpligtigt, at de vinduer, du sætter i din bolig, er energimærkede med det, der svarer til A- og B-mærket. Når du handler hos SparVinduer, lever dine vinduer op til de danske krav. Se vores certifikater her: 

 

Har du spørgsmål til regler om energivinduer?

Energikrav og bestemmelser herom kan være et komplekst område for den enkelte forbruger at overskue og sætte sig ind i. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål herom. 

Læs mere om energimærkningsordningen

 

Hos SparVinduer finder du altid masser af billige vinduer, fx sidehængte vinduer, topstyrede vinduer og dannebrogsvinduer