Energivinduer, energiglas og energimærkning

Er du i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter nye, energirigtige vinduer og døre? Vi har gjort det nemt og overskueligt at købe energivinduer, så du kan være sikker på, at dine nye vinduer og døre overholder alle krav om energimærkning og ydeevnedeklarationer.
Se efter energimærke, når du handler vinduer på nettet!

Vær opmærksom når du køber

Energimærke betyder, at du kan være sikker på, at vinduerne overholder de krav der stilles. Der markedsføres flere energiordninger på nettet, og vil du være sikker på, at der er tale om den danske ordning, bør du tjekke listen af godkendte energimærkecertifikater på positivlisten, find også energimærke her.

Kontakt os hvis du ønsker beregning af energidata (Ew, Uw, g, LT) på et aktuelt tilbud eller ordre.

Energimærket

Når du skal købe nye vinduer, findes der en række lovkrav i Bygningsreglementet til, hvordan dine nye vinduer skal være mærket. Hos Sparvinduer tilbyder vi vinduer og døre både af energimærkningerne A og B.

Hos Sparvinduer er vi tilsluttet mærkningsordningen for energivinduer, det betyder, at det er nemt for dig som forbruger at finde det vindue, der er mest energirigtigt.

Mærkningsordningen er etableret af blandt andet Energistyrelsen, og er en mærkningsordning på niveau med fx mærkning af hvidevarer.

Er produkterne mærket, skal du kunne se mærket til højre samt et reg.nr. - desuden kan certifikaterne slås op på www.energivinduer.dk. I certifikaterne kan du se den aktuelle u-værdi for vinduer og døre, hvor det her er den lave u-værdi i dine ruder, som sikrer dig den mest optimale isoleringsevne.

Sparvinduers mærkningscertifikater

Du kan finde SparVinduers certifikater på energivinduers liste med certifikater.

Du skal blot finde de certifikater med "Spar Vinduer" under Producent kolonnen, samt finde det tilsvarende produktsystem.

Fordele ved at vælge trævinduer eller en trædør

Reglerne om de gældende energikrav administreres i Bygningsreglementet, og den måleenhed, der her benyttes til at afgøre, om et vindue lever op til kravene, er den såkaldte Eref. Se videoforklaring her.

Eref-værdien udtrykker den energibalance, der er (eller ikke er) i vinduet og måles i kWh/m2 pr. år. Værdien afgør vinduets energieffektivitet, målt ud fra en standardiseret formel for et referencevindue i henhold til dansk standard og europæiske normer. Faktorer der bl.a. tages højde for, er vinduets varmetab og solvarmen, der kommer ind gennem vinduet.

Udgangspunktet for beregningerne er producentens referencevindue, på 1,23 x 1,48 m med 1 fl oplukkelig ramme, inkl. producentens standardrude.

Vi tilbyder både A- og B- mærkede vinduer

- Hos os får du valgfrihed
Energimærkningen er opdelt i to forskellige kategorier – A eller B, og her hos Sparvinduer vil vi gerne tilbyde vores kunder muligheden for at vælge imellem de to energimærkningstyper. Derfor kan du som kunde hos os selv vælge blandt de to mærkninger, når du skal bestille nye vinduer og døre.


Forskellen på de to mærkninger beror sig på isoleringsgraden, altså med andre ord på hvor energieffektive de er – lidt ligesom hvis du skal købe et nyt køleskab eller en vaskemaskine. Her afslører energimærkningen på samme vis hvor energieffektivt det enkelte produkt er.

OBS: Når du bestiller vinduer her på hjemmesiden, kan du vælge, om du vil have 2-lags eller 3-lags glas på langt de fleste modeller af døre og vinduer. Vælger du 2-lags glas får du det, der svarer til B-mærkede vinduer eller døre og vælger du 3-lags glas får du det, der svarer til A-mærkede vinduer eller døre.

Søg tilskud til energibesparende forbedringer


Energirenoveringspuljen åbner to gange om året (forår og efterår) og den giver dig muligheden for at søge tilskud. Få dine gamle vinduer skiftet ud med nogle nye og energirigtige. Vi giver overblikket, over hvilke rammer der er for, at du kan søge tilskuddet.

5 krav til dit renoveringsprojekt

 1. Boligen skal være et helårshus, og du skal eje det
 2. Din bolig skal være energimærket E, F eller G
 3. Renoveringen må ikke være startet inden ansøgningen
 4. Du må ikke tidligere have modtaget tilskud til samme projekt
 5. Arbejdet skal udføres af en virksomhed med et CVR-nummer

Godkendte vinduer Vi har et bredt udvalg af dreje kip vinduer som lever op til Energistyrelsens krav til tilskud. Alle dreje kip vinduer i PVC med profilen Geneo 86 mm. lever op til energikravene for at kunne søge tilskud.

Ydeevnedeklaration 

- Den SKAL være der!

Det er lovpligtigt for producenter af døre og vinduer at have ydeevnedeklarationer på de produkter, der markedsføres og sælges i Danmark og de øvrige EU-lande. Så dem har vi naturligvis også. Inden du handler på nettet så HUSK at spørge efter ydeevnedeklaration - den SKAL være der!

 

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →

 

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilken eref-værdi skal mit vindue leve op til?

  Ifølge Bygningsreglementet BR18 må et referancevindue ikke have en eref-værdi under 0, såfremt dette skal bruges til helårshuse
 • Kan jeg vælge mellem A- og B-mærkede vinduer?

  Ja. Hos Sparvinduer tilbyder vi både A- og B-mærkede vinduer og døre. Vi vil gerne tilbyde vores kunder en høj grad af fleksibilitet og valgfrihed, når valget om nye vinduer eller døre, skal træffes.
 • Kan jeg få tilskud fra bygningspuljen til nye vinduer?

  Hvis dine vinduer er af ældre dato, kan du søge energitilskud fra bygningspuljen (når den er åben). Hvis forhandleren har dokumentation på de nye vinduers ydeevne. Sparvinduers vinduer i 3-lags glas lever op til kravene og har den rette dokumentation.