25% netrabat på specialmål!
+
Bestil senest 6. oktober og få levering til kun 375 kr.!

Energivinduer, energiglas og energimærkning

Er du i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter nye energirigtige vinduer og døre? Vi har gjort det nemt og overskueligt at købe energivinduer, så du kan være sikker på, at dine nye vinduer og døre overholder alle krav om energimærkning og ydeenvedeklationer. 

Se efter energi mærke, når du handler vinduer på nettet!

Se dig godt for på nettet!

Energi mærke betyder, at du kan være sikker på, at vinduerne overholder de krav der stilles. Der markedsføres flere energiordninger på nettet, og vil du være sikker på, at der er tale om den danske ordning, bør du tjekke listen af godkendte energimærkecertifikater på positivlisten, find også energimærke her.

Energimærket

Når du skal købe nye vinduer, findes der en række lovkrav i Bygningsreglementet (BR18) til, hvordan dine nye vinduer skal være mærket. Om du skal vælge energimærke A- eller B, afhænger af om det er nyopførelse eller renovering. Du kan læse mere om kravene til dine vinduer lige her.

Hos Sparvinduer er vi tilsluttet mærkningsordningen for energivinduer, det betyder, at det er nemt for dig som forbruger at finde det vindue, der er mest energirigtigt, og som lever op til lovgivningen.

Mærkningsordningen er etableret af Vinduesindustrien i samarbejde med Energistyrelsen, og er en mærkningsordning på niveau med fx mærkning af køleskabe.

Er produkterne mærket, skal du kunne se mærket til højre samt et reg.nr. - desuden kan certifikaterne slåes op på www.energivinduer.dk.

Ønsker du blot nyt energiglas til dine eksisterende vinduer, kan vi også hjælpe. Hos Sparvinduer finder du altid lavenergiglas til en god pris. 

I certifikaterne kan du også se den ektuelle u-værdi for vinduer og døre. Sparvinduer lever altid op til de gældende u-værdier indenfor vinduer og døre.  Lav u værdi i dine vinduer sikrer den mest optimale isoleringsevne. 

Sparvinduers mærkningscertifikater:

BR18 - krav om tidssvarende energibalance i dine vinduer

Sparvinduers vinduer og døre lever alle op til de nyeste energikrav samt krav i relation til U-værdier i vinduer og døre. Reglerne administreres i det såkaldte Bygningsreglement BR18, og den måleenhed, der her benyttes til at afgøre, om et vindue lever op til kravene, er den såkaldte Eref. Se videoforklaring her.

Eref-værdien udtrykker den energibalance, der er (eller ikke er) i vinduet og måles i kWh/m2 pr. år. Værdien afgør vinduets energieffektivitet, målt ud fra en standardiseret formel for et referencevindue i henhold til dansk standard og europæiske normer. Faktorer der bl.a. tages højde for, er vinduets varmetab og solvarmen, der kommer ind gennem vinduet.

Udgangspunktet for beregningerne er producentens referencevindue, på 1,23 x 1,48 m med 1 fl oplukkelig ramme, inkl. producentens standardrude.

Hvilken Eref-værdi skal mit vindue leve op til?

Et vindue må ifølge Bygningsreglementet BR18 ikke have en Eref-værdi på under -17. Sparvinduers produkter lever alle op til disse krav.

Facadedøre og terrassedøre fra Sparvinduer lever desuden op til BR18’s krav om en maksimal Uv-værdi på 1,4 ved både ombygning/renovering og nybyggeri.

Skal jeg vælge A- eller
B-mærkede vinduer?

Energimærkningen er opdelt i to forskellige kategorier – A eller B, og det er selvsagt vigtigt for dig at vide hvilken mærkning, der er mest hensigtsmæssig for dig at vælge. Når man taler om vinduer, er det således vigtigt samtidig at tale energiklasse. Nedenfor forklarer vi, hvad mærkerne hver især er bedst til.

 

B-mærket

Renovering

Skal du som led i en renovering af din bolig have nye døre og vinduer, vil det måske være interessant for dig at vide lidt mere om, hvorvidt det bedst kan betale sig at investere i A-mærkede vinduer frem for B-mærkede vinduer.

Faktum er, at de fleste vælger B-mærkede vinduer (også kaldet 2-lags vinduer). Og dét med god grund. For hos mange producenter koster A-mærkede vinduer helt op til mellem 20 og 30 % mere end B-mærkede vinduer, hvilket er en udgift, der tager en del år at tjene ind igen.

Derfor kan det give god mening i stedet at vælge de noget billigere B-mærkede vinduer – og helst i kombination med efterisolering de steder i huset, hvor store varmetab finder sted. Disse steder vil ofte være i fx hulmuren, skunkene og på loftet. Logikken er, at er der store varmetab mange steder i huset, så hjælper det ikke meget, at det kun er vinduerne, der isolerer godt. Derfor skal der sættes ind på flere fronter – også med efterisolering.

Er du i færd med at renovere din bolig, kan du med fordel beregne hvor stor din energibesparelse vil være, hvis du fx skifter til B-mærkede vinduer sammenlignet med A-mærkede vinduer.

A-mærket

BR18 - Nybyggeri

Er du derimod i gang med at bygge nyt, er det i følge Bygningsreglementet (BR18) muligt både at montere A- og B-mærkede vinduer. Nye huse er ofte rigtig godt isolerede sammenlignet med huse af ældre dato. Dermed er det smart også at sørge for mindst muligt varmetab gennem vinduesfladerne og derfor vælge A-mærkede vinduer med minimalt varmeudslip.

HUSK: Når du bestiller vinduer her på hjemmesiden, kan du vælge, om du vil have 2-lags- eller 3-lagsvinduer på langt de fleste typer. Vælger du 3-lags-vinduer, får du det, der svarer til A-mærkede vinduer.

Vidste du at du kan få energitilskud?

- så SKAL dokumentationen være i orden

Hos flere energiselskaber kan man søge tilskud til udskiftning af vinduer og døre. Det er dog et krav, at energiværdierne skal dokumenteres. Derfor er det vigtigt, at du kan fremvise en ydeevnedeklaration og / eller et energicertifikat. Kontakt dit energiselskab og hør om du kan få energitilskud.

 

Ydeevnedeklaration

- den SKAL være der!

Det er lovpligtigt for producenter af døre og vinduer at have ydeevnedeklarationer på de produkter, der markedsføres og sælges i Danmark og de øvrige EU-lande. Så dem har vi naturligvis også. Inden du handler på nettet så HUSK at spørge efter ydeevnedeklaration - den SKAL være der!

Du kan se Sparvinduers ydeevnedeklarationer her:

Har du spørgsmål til regler om energivinduer?

Energikrav og bestemmelser herom kan være et komplekst område for den enkelte forbruger at overskue og sætte sig ind i. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Kontakt os


OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvilken eref-værdi skal mit vindue leve op til?
Ifølge Bygningsreglementet BR18 må et vindue ikke have en eref-værdi under -17.

Kan jeg vælge mellem A- og B-mærkede vinduer?
Ja. Hos Sparvinduer tilbyder vi både A- og B-mærkede vinduer og døre. Vi vil gerne tilbyde vores kunder en høj grad af fleksibilitet og valgfrihed, når valget om nye vinduer eller døre, skal træffes.

Kan jeg beregne min energibesparelse?
Hvis du overvejer at investere i nye vinduer og døre til din bolig, kan det være en god ide at beregne din energibesparelse, da der kan være mange penge at spare. Du kan beregne din energibesparelse her.