Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er en klassisk vinduesmodel med én rude per fag, og som er hængslet i netop siderne. Lyder det som noget for dig? Hos Sparvinduer finder du flere forskellige modeller og designs, hvortil du nemt kan se de enkelte priser.

Vælg et sidehængt vindue til din bolig

Sidehængte vinduer er en særlig type af vinduer, der hænger på hængsler monteret på højre eller venstre side af rammen. Du åbner vinduet ved at dreje et håndtag, som typisk er placeret ved bunden af vinduet, hvorefter du kan svinge vinduet åbent - lidt ligesom en dør. 

De sidehængte vinduer er ikke så vidt udbredt som mange andre typer af vinduer, men de har stadig meget at tilbyde, og du kan derfor trygt overveje dem til dit renoveringsprojekt.

Ønsker du at se vinduerne, før du beslutter dig? Du kan med fordel besøge et af vores showrooms, hvor forskellige modeller og designs vil være udstillet. På den måde kan du se og mærke vinduestyperne helt tæt på. Vi tror på, at du får det bedste resultat, når du er tryg og sikker ved din beslutning.

sidehængt vindue og fastkarmsvinduesidehængt vindue og fastkarmsvindue

Derfor er sidehængte vinduer energivenlige

Nu om stunder er de fleste vinduer lavet med energieffektivitet i tankerne. Moderne vinduer er ret effektive, næsten uanset hvilken type du vælger at montere. Det sidehængte vindue er imidlertid en af de mest effektive stilarter, når det kommer til vinduer, der kan åbnes.

Kun vinduer med fast karm, og som ikke kan åbnes, er mere effektive end det sidehængte vindue. Grunden, til at sidehængte vinduer er så effektive, er, at de låses meget tæt ind i rammen, når du lukker dem, hvilket forhindrer luft i at trænge ind mellem vinduet og rammen.

Hvis du forsøger at leve op til grønne byggestandarder, eller hvis du ønsker at holde dit energiforbrug så lavt som muligt, kan sidehængte vinduer hjælpe dig et rigtigt godt stykke af vejen.

Ønsker du at læse mere om vores energimærkning, kan du med fordel klikke dig videre her og læse alt, der er værd at vide om energivinduer.

Sidehængte vinduer er lette at åbne

Har du et vindue, der er placeret over et køkkenbord eller lignende, så det er svært eller akavet at åbne? Med et sidehængt vindue kan du nemt nå det lille håndtag, som du blot skal dreje for at åbne vinduet. Det gør sidehængte vinduer til det perfekte valg til steder, der kan være svært tilgængelige. Faktisk vælger mange fortsat at bruge sidehængte vinduer over køkkenborde og lignende, selvom de bruger en anden vinduesmodel i resten af huset. 

Sidehængte vinduer er grundet en nem og trinløs betjening yderst velegnede til blandt andet ældre eller folk med begrænset styrke i hænder eller underarme. Almindelige vinduer kan være tunge at løfte, når du skal åbne dem, og det er ikke noget, du ønsker at blive udsat for hver gang. Her kræver sidehængte vinduer mindre styrke. 

Hvis håndtaget er lidt svært at dreje, så kan du ordne det med en gang smøremiddel. Sværere er det ikke.

vindue med fasktkarmsvindue i midten og sidehængte vinduer i sidernevindue med fasktkarmsvindue i midten og sidehængte vinduer i siderne

Er sidehængte vinduer sikre?

Som tidligere nævnt låser sidehængte vinduer meget tæt ind i deres ramme. Ikke alene holder dette kold luft ude, men det hjælper også med at holde ubudne gæster på afstand.

En person kan ikke bare åbne vinduet udefra eller bryde låsen op. Så længe du husker at låse vinduet, når du lukker det, vil det kun være muligt at bryde ind i huset ved at smadre glasset - og selv i disse situationer kan det være problematisk. Sidehængte vinduer er ofte ret smalle, så det kan derfor være svært at mase sig ind.

Så sidehængte vinduer er altså din ven, hvis du sætter pris på den gode sikkerhed og den tryghed, som følger deraf.

Læs mere om indbrudssikring her.

Luft nemt ud med sidehængte vinduer

Der findes ikke nogen måde at ventilere sit hjem på, der er mere effektiv end at åbne sine vinduer. Det åbne vindue fungerer som en slags tragt, der fanger de lette briser og leder dem ind i dit hjem. Om sommeren resulterer dette i et frisk og luftigt hjem, hvilket er godt for både indeklima og din kropstemperatur. 

Selvom du ikke benytter sidehængte vinduer i hele dit hjem, så kan du med fordel overveje at placere dem i dit badeværelse og køkken, hvor der ofte er behov for øget ventilation. På den måde kan du nemt lufte ud, når du har brug for det.

sidehængte vinduersidehængte vinduer
forskellige vinduestyperforskellige vinduestyper

Sparvinduer har nye vinduer til dig

Hvis du går med planer om at skifte vinduer i dit hus indenfor den nærmeste fremtid, er du kommet til det helt rette sted. Hos Sparvinduer har vi altid et stort og varieret udvalg af vinduer og døre, som du frit kan vælge mellem. Vi fører blandt andet en lang række af de mest populære vinduer til din bolig, som eksempelvis:

 • Nye sidehængte vinduer
 • Drejekip vinduer
 • Topstyrede vinduer
 • Vinduer med fast karm

Men det er ikke det hele. Selve vinduestyperne kan du også få i en lang række forskellige modeller. Så hvad end du ønsker et 2-fags sidehængt vindue eller et 3-fags sidehængt vindue, kan du få det hos os. Du kan hertil få vinduer uden sprosser eller med prosser. Det er op til dig, om du foretrækker en klassisk eller moderne stil. 

Her kan du nemt bruge vores konfigurator, hvor alt du skal gøre er, at vælge model og materialetype samt indtaste dine specifikationer. Så vil prisen stå tydeligt på siden.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et sidehængt vindue?

  Et sidehængt vindue er et klassisk vindue, med én rude pr. fag. Vinduet hænger på hængsler som er monteret på enten højre eller venstre side af rammen. Håndtaget er typisk placeret ved bunden af vinduet, og åbnes og lukkes lidt på samme måde som en dør.

 • Er der garanti på nye vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi op til 12 års garanti på alle vores vinduer og døre.

 • Hvilke hustyper passer et sidehængt vindue til?

  Sidehængte vinduer kan købes i flere fag, men kun én rude pr. fag. Vinduet giver derfor et moderne udtryk til huset, og kan faktisk både anvendes til landhuset og byhuset. Med et sidehængt vindue kan du selv bestille hvor mange fag du ønsker og om det skal være uden eller med en fastkarm.

 • Hvilke vinduer er indbrudssikre?

  Sidehængte vinduer er én af de mange vinduer som er meget sikre mod indbrud. Hvis du husker at låse vinduet, når det lukkes, vil det kun være muligt at bryde ind i huset ved at smadre ruden, og selv i disse situationer kan det være problematisk. Sidehængte vinduer er ofte ret smalle, så det kan derfor være svært at mase sig ind.

Sparvinduer: Mere end bare vinduer

Sparvinduer har, som navnet siger, masser af billige vinduer i høj kvalitet. Men det er ikke alt. Vi forhandler både nye vinduer og døre, således at du kan få alt, hvad du mangler til dit hus på ét sted. Desuden har vi masser af tilbehør til vinduer - så hvis du mangler en ny anverfer, haspe eller andet, kan du nemt finde det.

Kontakt vores dygtige medarbejdere, hvis du har et spørgsmål. De kan fortælle dig alt, der er værd at vide om Sparvinduer og vores vinduer eller døre. På hjemmesiden kan du desuden finde flere gode råd til, hvordan du bedst muligt kommer i gang med nye vinduer, eller tips til hvordan du eksempelvis vedligeholder vinduerne udvendigt.

Sparvinduer hjælper dig gennem hele processen, lige fra planlægningen til leveringen. Du kan altid regne med at prisen er helt i bund, men kvaliteten er tilsvarende helt i top. Så benyt Sparvinduer til dine vindueskøb.