5 showrooms med rådgivning

Ingen forudbetaling

+200.000 glade kunder

e-mærket

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er en klassisk vinduesmodel med én rude pr. fag og som er hængslet i siderne. Hos Sparvinduer har vi mange vinduer til salg, og du finder nemt din pris på et sidehængt vindue- vælg model, materialetype og indtaste dine specifikationer.

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er en særlig type af vinduer, der hænger på hængsler monteret på højre eller venstre side af rammen. Et håndtag, der typisk er placeret ved bunden af vinduet, bruges til at åbne og lukke vinduet, der åbnes lidt på samme måde som en dør. Sidehængte vinduer er ikke så vidt udbredt som mange andre typer af vinduer, men de har stadig meget at tilbyde.
Hvis du overvejer at skifte vinduer i dit hjem, så bør du måske overveje at installere sidehængte vinduer. De har en række fordele, som du kan læse mere om herunder.

Sidehængte vinduer er energivenlige

Nu om stunder er de fleste vinduer lavet med energieffektivitet i tankerne. Moderne vinduer er ret effektive, næsten uanset hvilken type du vælger at montere. Sidehængte vinduer er imidlertid en af de mest effektive stilarter, når det kommer til vinduer, der kan åbnes.

Kun vinduer med fast karm, og som ikke kan åbnes, er mere effektive end sidehængte. Grunden til at sidehængte vinduer er så effektive er, at de låses meget tæt ind i rammen, når de lukkes, hvilket forhindrer luft i at trænge ind imellem vinduet og rammen. Hvis du forsøger at leve op til grønne byggestandarder eller holde dit energiforbrug så lavt som muligt, kan sigehængte vinduer hjælpe dig et rigtigt godt stykke af vejen.

Ønsker du at læse mere om vores energimærkning, kan du med fordel klikke dig videre her.

Sidehængte vinduer er lette at åbne

Har du et vindue, der er placeret over et køkkenbord eller lignende, så kan det være svært eller akavet at nå for at åbne. Men med et sidehængt vindue kan du nemt nå det lille håndtag, som du blot skal dreje for at åbne vinduet. Det gør sidehængte vinduer det perfekte valg til steder, der kan være svært tilgængelige.

Nogle boligejere vælger at bruge andre vinduestyper i det meste af deres hjem, men vælger stadig sidehængte vinduer ved køkkenborde og lignende svært tilgængelige steder.

Sidehængte vinduer er yderst velegnede til bl.a. ældre eller folk med begrænset styrke i hænder eller underarme. Almindelige vinduer kan være tunge at løfte når man skal åbne dem, og det er ikke noget man ønsker at blive udsat for hver gang. Sidehængte vinduer kræver mindre styrke at åbne. Hvis håndtaget er lidt svært at dreje, så kan man ordne det med en gang smøremiddel. Sværere er det ikke.

Sidehængte vinduer er meget sikre

Som tidligere nævnt låser sidehængte vinduer meget tæt ind i deres ramme. Ikke alene holder dette kold luft ude, men det hjælper også med at holde ubudne gæster på afstand.

En person kan ikke bare åbne vinduet udefra eller bryde låsen op. Så længe du husker at låse vinduet, når det lukkes, ville det kun være muligt at bryde ind i huset ved at smadre glasset, og selv i disse situationer kan det være problematisk. Sidehængte vinduer er ofte ret smalle, så det kan være svært at mase sig ind.

Så sidehængte vinduer er altså din ven, hvis du sætter pris på den gode sikkerhed og den tryghed som følger deraf.

Det er nemt at lufte ud

Der findes ikke nogen måde at ventilere sit hjem på, der er mere effektiv end at åbne sine vinduer. Det åbne vindue fungerer som en slags tragt, der fanger de lette briser og leder dem ind i dit hjem. Om sommeren resulterer dette i et frisk og luftigt hjem. Selvom du ikke benytter sidehængte vinduer i hele dit hjem, så bør du i hvert fald overveje at placere dem i dit badeværelse og køkken, hvor der ofte er behov for øget ventilation.

Sidehængte vinduer kan være et meget energieffektivt, sikkert og let valg af vinduer til dit hjem. Kontakt SparVinduer for at høre mere om dine muligheder for at få sidehængte vinduer til en fornuftig pris.

Sparvinduer har vinduet til dig

Hvis du går med planer om at skifte vinduer i dit hus indenfor den nærmeste fremtid, så bør du i høj grad overveje at kontakte Sparvinduer, for vi har altid et stort og varieret udvalg af vinduer og døre. Blandt andet har vi en lang række af de mest populære vinduer til din bolig som f.eks. nye sidehængte vinduer, drejekip vinduer, topstyrede vinduer eller vinduer med fast karm.

Men det er ikke det hele, for vores sidehængte vinduer kan du også få en lang række forskellige modeller, så hvad enten du ønsker et 2fags sidehængt vindue eller et 3fags sidehængt vindue, så kan du få det som du ønsker. Vinduerne fås desuden også med sprosser, så du kan få et rustikt look. Men vil du have dit vindue uden sprosser, så er det også en mulighed. Opluk venstre eller højre side er også en af de mange muligheder, som du får. Mulighederne er uendelige og du er altid sikret en god handel.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et sidehængt vindue?

  Et sidehængt vindue er et klassisk vindue, med én rude pr. fag. Vinduet hænger på hængsler som er monteret på enten højre eller venstre side af rammen. Håndtaget er typisk placeret ved bunden af vinduet, og åbnes og lukkes lidt på samme måde som en dør.

 • Er der garanti på nye vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle vores vinduer og døre.

 • Hvilke hustyper passer et sidehængt vindue til?

  Sidehængte vinduer kan købes i flere fag, men kun én rude pr. fag. Vinduet giver derfor et moderne udtryk til huset, og kan faktisk både anvendes til landhuset og byhuset. Med et sidehængt vindue kan du selv bestille hvor mange fag du ønsker og om det skal være uden eller med en fastkarm.

 • Hvilke vinduer er indbrudssikre?

  Sidehængte vinduer er én af de mange vinduer som er meget sikre mod indbrud. Hvis du husker at låse vinduet, når det lukkes, vil det kun være muligt at bryde ind i huset ved at smadre ruden, og selv i disse situationer kan det være problematisk. Sidehængte vinduer er ofte ret smalle, så det kan derfor være svært at mase sig ind.

Mere end bare vinduer

Sparvinduer har som navnet siger masser af billige vinduer i høj kvalitet, men det er ikke alt. Vi forhandler både nye vinduer og døre, således at du kan få alt hvad du mangler til dit hus på ét sted. Desuden har vi masser af tilbehør til vinduer, så hvis du mangler en ny anverfer, haspe eller andet, så kan du nemt finde det.

 

Kontakt vores dygtige medarbejdere, hvis du har et spørgsmål. De kan fortælle dig alt, der er værd at vide om Sparvinduer og vores vinduer eller døre. På hjemmesiden kan du desuden finde flere gode råd til, hvordan du bedst muligt kommer i gang med nye vinduer, eller tips til hvordan man f.eks. vedligeholder vinduerne udvendigt.

 

Så besøg shoppen og vælg model. Derefter kan du vælge den rette størrelse og materiale på dine vinduer, hvilket f.eks. kan være træ/alu vinduer eller plast.

 

SparVinduer hjælper dig gennem hele processen lige fra planlægningen til leveringen. Du kan altid regne med at prisen er helt i bund, men kvaliteten er tilsvarende helt i top. Så benyt SparVinduer til dine vindueskøb.