Produktet er tilføjet kurven

Op til 25% netrabat på specialmål
  

Topstyret vindue

Topstyret vindue

Topstyret vindue - en praktisk og moderne klassisker. Find dine nye topstyrede vinduer ved at vælge model, materialer, indtaste mål.

Vi tilbyder prismatch - se hvordan.

Topstyret vindue

Med et topstyret vindue fra Sparvinduer får du et praktisk vindue, som standard har indbygget udluftning i slutblikket samt skjulte beslag mellem ram og karm. Det betjenes let med et paskvil greb i bunden. Det fås i flere forskellige materialer: Fyrretræ, træ/alu og plast. Vælger du dine nye topstyrede vinduer som 3 lags vinduer, så får du samtidig vinduer, der sikrer et lavt varmetab i det eller de rum, hvor de monteres. Vælg blandt vores mange forskellige farver, du kan også vælge to-farvede vinduer, hvor du har forskellige farver indenfor og udenfor.

 

Skal du have nye vinduer i huset?

At være husejer er noget, der krævet at man passer godt på det, for ellers kan tingene meget hurtigt forfalde og blive grimme at se på. I værste fald kan man ende med, at der kommer permanente skader, der forringer husets værdi. Derfor er det af yderste vigtighed, at man er vedholdende med reparationer og vedligeholdelse.

Især vinduer og døre kræver vedligeholdelse, hvis man vil være sikker på, at de holder i mange år. Men selv de bedste vinduer bliver på eller andet tidspunkt så gamle, at man begynder at overveje, om de skal udskiftes.

Men man skal først være helt sikker på, at det kan betale sig, for ofte vil man kunne klare meget med reparationer. Man kan udskifte de gamle 1 lags glas med nye 3lags ruder, man kan udskifte tætningslister og justere vinduet. Dertil kommer træværket, der måske kan klare et par år mere, hvis det blot bliver ordentligt behandlet.

Som man kan se, så er der adskillige ting, man selv kan gøre, men der kommer et tidspunkt, hvor man måske skal se sandheden i øjnene og udskifte vinduerne.

 

Hvad indebærer en udskiftning af vinduerne?

At udskifte vinduer er ikke noget, som man bare uden videre skal kaste sig ud i, for der er adskillige faktorer, som er vigtige at være opmærksom på.

Først og fremmest bør man finde ud af, om vinduet er en del af væggens bærende konstruktion, for så er det en noget mere omfattende opgave, der også bliver betydeligt dyrere. Det er især på parcelhuse fra 1960’erne og 70’erne, at man ser vinduer, der er en del af den bærende konstruktion. Hvis det er tilfældet, så bør du ikke foretage dig noget, før du har haft en professionel til at rådgive dig. Ellers kan du gøre uoprettelig skade på dit hus, og i værste fald risikere sammenstyrtninger.

Men selv hvis vinduet ikke er en del af den bærende konstruktion, så kan det stadig blive en dyr fornøjelse, for vinduer er ikke ligefrem gratis. Det er også derfor, at man bør vedligeholde dem godt, så de holder så længe som muligt.

Vælge den rette vinduestype til dit hus

Når man først har besluttet sig for, at det er på tide med en udskiftning af vinduerne, så er der dog flere ting, som man bør sætte sig ned og overveje. For der findes nemlig en masse forskellige vinduestyper, som alle har deres fordele og ulemper. Det er desuden ikke helt ligegyldigt, hvilket look de har, for vinduerne er afgørende for hele husets udtryk.

Hvis du bor i et gammelt hus, så vil vinduerne højst sandsynligt være af træ, hvilket har nogle æstetiske fordele, som man ikke finder smukkere med andre materialer. Derfor bør man spørge sig selv, om man skal benytte det samme materiale, som der oprindeligt sad, eller om man skal vælge et nyere og mindre krævende materiale. Snak evt. med en professionel, hvis du er i tvivl om, hvad der vil være mest klædeligt for huset. Det er nemlig ikke en beslutning, som man skal træffe uden at være sikker.

Topstyrede vinduer giver mange muligheder

Når man går på jagt efter nye vinduer, opdager man hurtigt, at der er et hav af muligheder. Faktisk er der så mange, at man nemt kan miste overblikket. Man kan få drejekip vinduer, sidehængte vinduer, fastkarm vinduer og tophængte vinduer. Hvad der passer bedst til et hus, afhænger af mange ting, men hvis man vil have en type vinduer der er meget alsidige, og som giver en masse forskellige muligheder, så kan man med fordel vælge et topstyret vindue.

Topstyrede vinduer er en moderne klassiker, som man gang på gang ser rundt om i landet. Det er den nok mest populære vinduestype, og det er ikke uden grund.

Man får et hav af variationer og muligheder for at tilpasse vinduet til sine egne behov. Du kan vælge et topstyret vindue med 2x3 glasfelter, 2x2 glasfelter eller noget helt tredje. Dette gør, at man nemt kan få et vindue med et moderne eller klassisk look, alt efter behov og ønsker.

Der er desuden en masse andre tilpasningsmuligheder og tilbehør til vinduer, der gør at vinduet er det mest alsidige valg på markedet.

Det er ikke kun designet, der kommer i flere forskellige variationer. Man kan også vælge mellem flere forskellige materialer, hvilket yderligere giver mulighed for at tilpasse sine nye vinduer, så de passer til ens hus. Uanset om man ønsker at benytte vinduer i træ, træ/alu eller PVC, så kan man få det.

Kort fortalt, så er det topstyrede vindue det valg, der giver den mest alsidige løsning. Det findes i en masse forskellige variationer, der både kan være moderne og klassiske, og desuden giver det en masse dagslys.

 

Krav til vinduer

Når man vil renovere eller udskifte dine vinduer, så er det meget vigtigt at man husker, at der er en lang række krav, som skal overholdes, ellers kan man få problemer med myndighederne.

Dette er der flere grunde til. Det er bl.al af hensyn til brandsikkerhed, indeklima, bygningens strukturelle integritet og meget mere. Desuden skal boligen leve op til de gængse krav til energiforbrug.

Hvis du skal udskifte dine vinduer eller renovere de gamle, så skal du forholde dig til disse krav og det kan være en yderst kompliceret affære, så man kan med fordel alliere sig med en professionel.

U-værdien og g-værdi

Man udregner husets isoleringsevne med en såkaldt U-værdi, der helst skal være så lav som overhovedet mulig. For jo lavere en U-værdi, des bedre er din isolering.

g-værdien angiver vinduets evne til at transmittere solstråling ind i huset. Det vil sige, at jo højere en g-værdi et vindue har, des mere gratis solvarme får man.

For at sige det så enkelt som muligt, så kan man, hvis man vælger et vindue med de rette værdier, få vinduespartier, der har et mindre varmetab end en godt isoleret væg. Dette opnår man naturligvis bedst ved at købe vinduer af høj kvalitet, fra en anerkendt forhandler, der ved hvad de laver. Hos Sparvinduer sidder vores dygtige medarbejdere altid klar med professionel hjælp og rådgivning, så du er sikker på, at du får valgt de helt rigtige produkter, der matcher dine behov og ønsker. Få hjælp og rådgivning her.

Ønsker du et overblik over, hvor godt et givent vindue isolerer, kan dette kontrolleres via Energistyrelsens energimærkning. Det er, som man kender det fra elpærer og hårde hvidevarer. Skalaen går fra A til og med F, og alle de relevante faktorer er medtaget i udregningerne. På den måde kan man kontrollere om de vinduer, man gerne vil købe, opfylder ens krav til isolering. Læs mere om energivinduer og energimærket. Du er også altid velkommen til at spørge Sparvinduersmedarbejdere til råds, hvis du er i tvivl. Stil spørgsmål her.

Diverse krav til vinduer

Ud over krav til energi og krav til isolering, så skal vinduerne i et hus opfylde en række andre krav, som vi ganske kort ser nærmere på her.

I alle opholdsrum skal der være en åbning, der kan benyttes som flugtvej. Det kan være en dør eller et vindue, men det vil typisk være vinduet, der benyttes. Der er krav til højde og bredde, for at et vindue kan kategoriseres som redningsåbning. Bredden skal være mindst 0,5 meter og højden mindst 0,6, men den samlede størrelse skal være mindst 1,5 meter.

Hvis dette virker forvirrende, kontakt Sparvinduer og få rådgivning. Hos Sparvinduer kender vores dygtige medarbejdere til alt om disse krav og vil kunne rådgive dig om det. Derudover kan du også kontakte din kommune eller en fagmand, hvis du er i tvivl.

Sparvinduer har alt hvad du behøver

Hvis du træffer valget om at udskifte dine vinduer, så tøv ikke med at tage kontakt til Sparvinduer. Her kombinerer vi god kvalitet med fornuftige priser. Samtidig giver vi prisgaranti, så skulle du finde et tilsvarende produkt billigere andetsteds, så matcher vi prisen. Gå ind på vores side og find inspiration til dine nye vinduer. Uanset om du vil have et topstyret vindue med 1x2 glasfelter eller en ny dobbelt facadedør, så har vi det, du søger.

Vi går meget op i at man ikke bør gå på kompromis med noget, og derfor tilbyder vi en masse forskellige tilpasningsmuligheder, både når det kommer til farver, materialer og typer af ruder. Dette gør, at man hos SparVinduer kan få lige det vindue, som man skal bruge, uanset om man bor i et moderne hus med mange store vinduespartier, eller om det er et rustikt hus på landet.

Det er dog ikke udelukkende topstyrede vinduer, vi producerer. Man kan også købe dreje kip vinduer, hæve skydedøre og dobbelte terrassedøre, så uanset hvad det er du søger efter, så er SparVinduer din garanti for en god handel.

Det er dansk kvalitet og design, som naturligvis har flere års garanti og vi sætter en ære i at vores kunder bliver tilfredse. 

Er du interesseret i et topstyret vindue, så vil du måske også finde det interessant at se følgende produkter: Dreje kip vindue, topstyret vindue som tagvindue og vendevindue.

Alle vores topstyrede vinduer fås som standard med indbygget ventilationsåbning. Er du i tvivl om, hvorvidt dit nye topstyrede vindue findes i standardmål, så tjek det her. 

Husk også at se vores flotte, klassiske dannebrogsvindue eller den samlede oversigt over billige vinduer.