5 showrooms med rådgivning

Ingen forudbetaling

+200.000 glade kunder

e-mærket

Topstyrede vinduer

Topstyret vindue - en praktisk og moderne klassisker. Find dine nye topstyrede vinduer ved at vælge model, materialer, indtaste mål.

Topstyret vindue

Med et topstyret vindue fra Sparvinduer får du et praktisk vindue, der som standard har indbygget udluftning i slutblikket samt skjulte beslag mellem ramme og karm. Det betjenes let med et paskvil greb i bunden. Det fås i flere forskellige materialer: Fyrretræ, træ/alu og plast. Vælger du dine nye topstyrede vinduer som 3 lags vinduer, så får du samtidig vinduer, der sikrer et lavt varmetab i det eller de rum, hvor de monteres. Vælg blandt vores mange forskellige farver, du kan også vælge to-farvede vinduer, hvor du har forskellige farver indenfor og udenfor.

Skal du have nye vinduer i hele huset?

At være husejer, kan sommetider indebære huslige pligter og vedligeholdelsesopgaver for at passe på sit hjem.

Især vinduer og døre kan kræve vedligeholdelse, hvis man vil være sikker på, at de holder i mange år. Men selv de bedste vinduer bliver på eller andet tidspunkt så gamle, at man skal overveje, om de skal udskiftes.

Sommetider kan det betale sig at reparere på de gamle vinduer, eksempelvis udskifte en smadret eller punkteret rude, male træværket eller udskifte en tætningsliste. På den måde kan vinduerne måske holde nogle år igen.

Andre gange kan reparationer ikke betale sig, og nye vinduer og døre er vejen frem. Ved at udskifte de gamle vinduer og døre med nogle nye og energirigtige modeller, kan varmeregningen også falde, du kan undgå træk og indvendig dug på ruderne. Vælger du ovenikøbet nye vinduer og døre i træ/alu eller PVC, får du også minimal vedligeholdelse. Der er altså et hav af fordele med nye vinduer og døre.

Hvis du overvejer at skifte alle vinduerne i dit hus, så kan du med fordel se hvordan en af vores kunder har renoveret hele sin 60’er villa – og blandt andet brugt vores topstyrede vinduer i sit renoveringsprojekt. Se mere her!

Vælg den rette vinduestype til dit hus

Når man først har besluttet sig for, at det er på tide med en udskiftning af vinduerne, så er der dog flere ting, som man bør sætte sig ned og overveje. For der findes nemlig en masse forskellige vinduestyper, som alle har deres fordele og ulemper. Det er desuden ikke helt ligegyldigt, hvilket look de har, for vinduerne er afgørende for hele husets udtryk.

Hvis du bor i et gammelt hus, så vil vinduerne højst sandsynligt være af træ, hvilket har nogle æstetiske fordele, som man ikke finder smukkere med andre materialer. Derfor bør man spørge sig selv, om man skal benytte det samme materiale, som der oprindeligt sad, eller om man skal vælge et nyere og mindre krævende materiale. Snak evt. med en professionel, hvis du er i tvivl om, hvad der vil være mest klædeligt for huset. Det er nemlig ikke en beslutning, som man skal træffe uden at være sikker.

Topstyrede vinduer giver mange muligheder

Når man går på jagt efter nye vinduer, opdager man hurtigt, at der er et hav af muligheder. Faktisk er der så mange, at man nemt kan miste overblikket. Man kan få drejekip vinduer, sidehængte vinduer, fastkarm vinduer og tophængte vinduer. Hvad der passer bedst til et hus, afhænger af mange ting, men hvis man vil have en type vinduer der er meget alsidige, og som giver en masse forskellige muligheder, så kan man med fordel vælge et topstyret vindue.

En moderne klassiker

Topstyrede vinduer er en moderne klassiker, som man gang på gang ser rundt om i landet. Det er den nok mest populære vinduestype, og det er ikke uden grund.

Man får et hav af variationer og muligheder for at tilpasse vinduet til sine egne behov. Du kan vælge et topstyret vindue med 2x3 glasfelter, 2x2 glasfelter eller noget helt tredje. Dette gør, at man nemt kan få et vindue med et moderne eller klassisk look, alt efter behov og ønsker.

Vores topstyrede vinduer produceres i to profiler - Softline og Classic. Softline profilen har en 90 graders vinkel som er afrundet i kanterne, mens Classic profilen har en mere klassisk udskæring, som egner sig særligt godt til renovering af ældre huse. Du kan læse mere om de to profiltyper her

Der er desuden en masse andre tilpasningsmuligheder og tilbehør til vinduer, der gør at vinduet er det mest alsidige valg på markedet.

Materiale

Det er ikke kun designet, der kommer i flere forskellige variationer. Man kan også vælge mellem flere forskellige materialer, hvilket yderligere giver mulighed for at tilpasse sine nye vinduer, så de passer til ens hus. Uanset om man ønsker at benytte vinduer i træ, træ/alu eller PVC, så kan man få det.

Kort fortalt, så er det topstyrede vindue det valg, der giver den mest alsidige løsning. Det findes i en masse forskellige variationer, der både kan være moderne og klassiske, og desuden giver det en masse dagslys.

Krav til vinduer

Når man vil renovere eller udskifte dine vinduer, så er det meget vigtigt at man husker, at der er en lang række krav, som skal overholdes, ellers kan man få problemer med myndighederne.

Det er bl.al af hensyn til brandsikkerhed, indeklima, bygningens strukturelle integritet og meget mere. Desuden skal boligen leve op til de gængse krav til energiforbrug.

Hvis du skal udskifte dine vinduer eller renovere de gamle, så skal du forholde dig til disse krav og det kan være lidt forvirrende, så man kan med fordel alliere sig med en professionel, eller spørge vores kompetente rådgivere til råds, de har helt styr på lovgivningen.

U-værdien og G-værdi

Man udregner husets isoleringsevne med en såkaldt U-værdi, der helst skal være så lav som overhovedet mulig. For jo lavere en U-værdi, des bedre er din isolering.

g-værdien angiver vinduets evne til at transmittere solstråling ind i huset. Det vil sige, at jo højere en g-værdi et vindue har, des mere gratis solvarme får man.

Helt enkelt, så kan man, hvis man vælger et vindue med de rette værdier, få vinduespartier, der har et mindre varmetab end en godt isoleret væg. Dette opnår man naturligvis bedst ved at købe vinduer af høj kvalitet, fra en anerkendt forhandler, der ved hvad de laver. Hos Sparvinduer sidder vores dygtige medarbejdere altid klar med professionel hjælp og rådgivning, så du er sikker på, at du får valgt de helt rigtige produkter, der matcher dine behov og ønsker.

Ønsker du et overblik over, hvor godt et givent vindue isolerer, kan dette kontrolleres via Energistyrelsens energimærkning. Det er, som man kender det fra elpærer og hårde hvidevarer. Skalaen går fra A til og med F, og alle de relevante faktorer er medtaget i udregningerne. På den måde kan man kontrollere om de vinduer, man gerne vil købe, opfylder ens krav til isolering. Læs mere om energivinduer og energimærket. Du er også altid velkommen til at spørge Sparvinduersmedarbejdere til råds, hvis du er i tvivl. Stil spørgsmål her.

Diverse krav til vinduer

Ud over krav til energi og krav til isolering, så skal vinduerne i et hus opfylde en række andre krav, som vi ganske kort ser nærmere på her.

I alle opholdsrum skal der være en åbning, der kan benyttes som flugtvej. Det kan være en dør eller et vindue, men det vil typisk være vinduet, der benyttes. Der er krav til højde og bredde, for at et vindue kan kategoriseres som redningsåbning. Bredden skal være mindst 0,5 meter og højden mindst 0,6, men den samlede størrelse skal være mindst 1,5 meter.

Hvis dette virker forvirrende, kontakt Sparvinduer og få rådgivning. Hos Sparvinduer kender vores dygtige medarbejdere også alt til disse krav og vil kunne rådgive dig om det.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et topstyret vindue?

  Et topstyret vindue åbnes nemt med et greb i bunden af vinduet, det åbnes ud af via beslag som er monteret øverst i vinduet. Det er et flot og moderne vindue. Et topstyret vindue fås både med og uden sprosser og kan således passe til både ældre og mere moderne hustyper. De kan tilpasses i både farver og mål.

 • Hvilket materiale skal jeg vælge vinduet i?

  Det er ikke kun udseende du selv kan bestemme når du vælger et topstyret vindue. Du kan også vælge at få det i både fyrretræ, træ/alu og PVC, alt efter hvor meget vedligeholdelse og hvilket udseende du ønsker.

 • Kan man bestille opmåling og montage af vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi et tæt samarbejde med NSF Byggeentreprise. Du kan læse mere om opmåling og montage her.

 • Hvad koster det at få skiftet vinduer og døre i hele huset?

  Prisen for køb af nye vinduer og døre afhænger af antallet, størrelse og valg af materiale. Du kan se 4 eksempler på, hvad det koster at få nye vinduer og døre til din bolig her.

Sparvinduer har alt hvad du behøver

Hvis du træffer valget om at udskifte dine vinduer, så tøv ikke med at tage kontakt til Sparvinduer. Her kombinerer vi god kvalitet med fornuftige priser. Du kan også med fordel se vores kundereferencer og derigennem finde inspiration til dine nye vinduer. Uanset om du vil have et topstyret vindue med 1x2 glasfelter eller en ny dobbelt facadedør, så har vi det, du søger.

Vi går meget op i at man ikke bør gå på kompromis med noget, og derfor tilbyder vi en masse forskellige tilpasningsmuligheder, både når det kommer til farver, materialer og typer af ruder. Dette gør, at man hos SparVinduer kan få lige det vindue, som man skal bruge, uanset om man bor i et moderne hus med mange store vinduespartier, eller om det er et rustikt hus på landet.

Det er dog ikke udelukkende topstyrede vinduer, vi producerer. Man kan også købe dreje kip vinduer, hæve skydedøre og dobbelte terrassedøre, så uanset hvad det er du søger efter, så er SparVinduer din garanti for en god handel.

Det er dansk kvalitet og design, som naturligvis har flere års garanti og vi sætter en ære i at vores kunder bliver tilfredse.

Er du interesseret i et topstyret vindue, så vil du måske også finde det interessant at se følgende produkter: Dreje kip vindue, topstyret vindue som tagvindue og vendevindue.

Alle vores topstyrede vinduer fås som standard med indbygget ventilationsåbning. Er du i tvivl om, hvorvidt dit nye topstyrede vindue findes i standardmål, så tjek det her.

Husk også at se vores flotte, klassiske dannebrogsvindue eller den samlede oversigt alle vores vinduesmodeller.

Hos Sparvinduer får du altid billige vinduer og døre.