Topstyrede vinduer

Det topstyrede vindue er en praktisk og moderne klassiker, og der er derfor god grund til at overveje denne model, når det kommer til vinduer. Klik rundt her på siden, og find dine nye topstyrede vinduer ved at vælge type, materialer samt indtaste mål.

 1. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 1 fag 1 rude

  fra 1.028 kr.
  Vælg vindue
 2. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 fag 2 ruder

  fra 2.569 kr.
  Vælg vindue
 3. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 fag 3 ruder

  fra 4.074 kr.
  Vælg vindue
 4. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 fag 4 ruder

  fra 5.356 kr.
  Vælg vindue
 5. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 1 fag 2 ruder vandret sprosse

  fra 1.702 kr.
  Vælg vindue
 6. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 fag 4 ruder - Vandrette sprosser

  fra 2.704 kr.
  Vælg vindue
 7. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 fag 6 ruder - vandrette sprosser

  fra 4.236 kr.
  Vælg vindue
 8. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 fag 8 ruder - vandrette sprosser

  fra 5.796 kr.
  Vælg vindue
 9. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 ruder lodret sprosse

  Vælg vindue
 10. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 fag 4 ruder - lodrette sprosser

  Vælg vindue
 11. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 fag 6 ruder - lodrette sprosser

  Vælg vindue
 12. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 fag 8 ruder - lodrette sprosser

  Vælg vindue
 13. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 ruder

  Vælg vindue
 14. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 fag 8 ruder

  Vælg vindue
 15. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 fag 12 ruder

  Vælg vindue
 16. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 fag 16 ruder

  Vælg vindue
 17. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 6 ruder

  Vælg vindue
 18. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 fag 12 ruder

  Vælg vindue
 19. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 fag 18 ruder

  Vælg vindue
 20. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 fag 24 ruder

  Vælg vindue
 21. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 ruder - vandrette sprosser

  Vælg vindue
 22. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 2 fag 6 ruder

  Vælg vindue
 23. Outside opened

  Topstyret vindue 3 fag 9 ruder

  Vælg vindue
 24. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 4 fag 9 ruder

  Vælg vindue
 25. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 3 ruder

  Vælg vindue
 26. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 6 ruder (3x2)

  Vælg vindue
 27. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 9 ruder

  Vælg vindue
 28. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 1 fag 2 ruder med høj vandret sprosse

  Vælg vindue
 29. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 1 fag 4 ruder med høj vandret sprosse

  Vælg vindue
 30. Topstyret vindue

  Topstyret vindue 1 fag 6 ruder med høj vandret sprosse

  Vælg vindue
villa med topstyrede vinduervilla med topstyrede vinduer

Hvad er et topstyret vindue? 

Et topstyret vinduer er et vindue med en enkel, trinløs åbning. Det betyder, at du nemt kan skubbe vinduet åbent ved blot at dreje et håndtag. Af den grund er topstyrede vinduer populære i mange former for rum.

Find dit topstyrede vindue hos Sparvinduer

Med et topstyret vindue fra Sparvinduer får du et praktisk vindue, der som standard har indbygget ventilationsåbning i slutblikket samt skjulte beslag mellem ramme og karm. Hertil kan du let betjene vinduet med et paskvil-greb i bunden, der gør det nemt at åbne vinduet, når du ønsker det. Du får altså effektiv udluftning med det samme.   

Hos Sparvinduer kan du vælge mellem materialer som:

 • Fyrretræ
 • Træ/alu 
 • Plast

Du har altså gode muligheder for at få lige dét udtryk, du søger. Udover de mange muligheder i forhold til materiale, kan du også vælge mellem forskellige farver, så du får en karm, der passer til husets design. Det er endda også muligt at vælge to-farvede vinduer, hvor du har forskellige farver indenfor og udenfor. 

Vælger du hertil, at dine nye topstyrede vinduer skal have 3-lagsglas, får du udover det flotte udtryk også et vindue, der sikrer lavt varmetab i det rum, det monteres i. Du får altså ikke bare billige topstyrede vinduer men også høj kvalitet og besparelse på varmeregningen.


hvidt topstyret vinduehvidt topstyret vindue

Overvejer du nye vinduer og døre? 

Som husejer skal du til tider overveje, om dine vinduer og døre trænger til en kærlig hånd eller en form for vedligeholdelse - muligvis en fuld udskiftning. 

Sommetider kan det betale sig at reparere på de gamle vinduer, eksempelvis udskifte en smadret eller punkteret rude, male træværket eller udskifte en tætningsliste. På den måde kan vinduerne måske holde nogle år igen.

Andre gange kan reparationer ikke betale sig, og nye vinduer og døre er vejen frem. Ved at udskifte de gamle vinduer og døre med nogle nye og energirigtige modeller, kan varmeregningen også falde, ligesom du kan undgå træk og indvendig dug på ruderne. Vælger du ovenikøbet nye vinduer og døre i træ/alu eller PVC, får du også minimal vedligeholdelse. Der er altså et hav af fordele med nye vinduer og døre.

Hvis du overvejer at skifte alle vinduerne i dit hus, så kan du med fordel se, hvordan en af vores kunder har renoveret hele sin 60’er villa – og blandt andet brugt vores topstyrede vinduer i sit renoveringsprojekt. Se den fulde udskiftning her!

Vælg den rette vinduestype til dit hus

Når du først har besluttet dig for, at det er på tide med en udskiftning af vinduerne, så er der flere ting, du med fordel kan overveje. Der findes nemlig en masse forskellige vinduestyper, som alle har deres fordele og ulemper. Det er desuden ikke helt ligegyldigt, hvilket look de har, for vinduerne er afgørende for hele dit hjems udtryk.

Hvis du bor i et gammelt hus, så vil vinduerne højst sandsynligt være af træ, hvilket har nogle æstetiske fordele, som du ikke finder smukkere med andre materialer. Derfor bør du spørge sig selv, om du skal benytte det samme materiale, som der oprindeligt sad, eller om du skal vælge et nyere og mindre krævende materiale. 

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os, hvor du kan få råd og vejledning fra en professionel.

række af hvide vinduerrække af hvide vinduer

Oplev mulighederne ved et topstyret vindue

Når du går på jagt efter nye vinduer, opdager du hurtigt, at der er et hav af muligheder. Faktisk er der så mange, at du nemt kan miste overblikket. Du kan eksempelvis få både:

De forskellige modeller kan forskellige ting, men ønsker du et en type vindue, der er meget alsidig, vil vi foreslå, at du går med det topstyrede vindue. Denne model passer nemlig ind, i de fleste rum og til de fleste boligtyper.

Topstyret vindue: Den moderne klassiker

Topstyrede vinduer er en moderne klassiker, som du med stor sandsynlighed ser gang på gang rundt om i landet ved mange boligtyper. Det er den nok mest populære vinduestype, og det er ikke uden grund.

Med modellen får du et hav af variationer og muligheder for at tilpasse vinduet til lige præcis dine behov. Du kan vælge et topstyret vindue med 2x3 glasfelter, 2x2 glasfelter eller noget helt tredje. Dette gør, at du nemt kan få et vindue med et moderne eller klassisk look, alt efter behov og ønsker.

Vores topstyrede vinduer produceres i to profiler:

 • Softline
 • Classic

Softline-profilen har en 90 graders vinkel som er afrundet i kanterne, mens Classic-profilen har en mere klassisk udskæring, som egner sig særligt godt til renovering af ældre huse. Du kan læse mere om de to profiltyper her

Der er desuden en masse andre tilpasningsmuligheder og tilbehør til vinduer, der gør, at vinduet er det mest alsidige valg på markedet.

hvide topstyrede vinduer med sprosserhvide topstyrede vinduer med sprosser
tværsnit af vinduer i forskellige materialertværsnit af vinduer i forskellige materialer

Vælg lige dét materiale, du ønsker

Det er ikke kun designet, der kommer i flere forskellige variationer. Du kan også vælge mellem flere forskellige materialer, hvilket yderligere giver dig mulighed for at tilpasse dine nye vinduer, så de passer til dit hus. Så uanset om du ønsker at benytte vinduer i træ, træ/alu eller PVC, kan du få det her.

Kort fortalt er det topstyrede vindue det valg, der giver den mest alsidige løsning. Det findes i en masse forskellige variationer, der både kan være moderne og klassiske, og desuden giver det en masse dagslys.

Gå efter en lav U-værdi og høj G-værdi

U-værdien for et topstyret vindue angiver husets isoleringsevne. Her er det en fordel, at værdien er så lav som overhovedet muligt, da des lavere U-værdi betyder des bedre isolering. G-værdien angiver det topstyrede vindues evne til at transmittere solstråling ind i huset. Det vil sige, at jo højere en G-værdi et vindue har, des mere gratis solvarme får du.

Helt enkelt kan du, hvis du vælger et vindue med de rette værdier, få vinduespartier, der har et mindre varmetab end en godt isoleret væg. Dette opnår du naturligvis bedst ved at købe vinduer af høj kvalitet fra en anerkendt forhandler, der ved, hvad de laver. Hos Sparvinduer sidder vores dygtige medarbejdere altid klar med professionel hjælp og rådgivning, så du er sikker på, at du får valgt de helt rigtige produkter, der matcher dine behov og ønsker.

Ønsker du et overblik over, hvor godt et givent vindue isolerer, kan dette kontrolleres via Energistyrelsens energimærkning. Det er, som du kender det fra elpærer og hårde hvidevarer. Skalaen går fra A til og med F, og alle de relevante faktorer er medtaget i beregningerne. På den måde kan du kontrollere, om de vinduer, du gerne vil købe, opfylder dine krav til isolering. 

Læs mere om energivinduer og energimærket.

vinduer monteret i villavinduer monteret i villa

Tjek op de specifikke krav til nye vinduer

Når du vil renovere eller udskifte dine vinduer, så er det meget vigtigt, at du husker, at der er en lang række krav, som skal overholdes - både fra myndighedernes side og for din egen skyld. 

Disse krav betyder, at der blandt andet skal tages hensyn til brandsikkerhed, indeklima, bygningens strukturelle integritet og meget mere. Desuden skal boligen leve op til de gængse krav til energiforbrug.

Hvis du skal udskifte dine vinduer eller renovere de gamle, så skal du forholde dig til disse krav, og det kan være lidt forvirrende. Her kan du med fordel alliere dig med en professionel eller spørge vores kompetente rådgivere til råds - de har helt styr på lovgivningen!

Være opmærksom på potentielle flugtveje

Udover krav til energi og krav til isolering er der også en række andre krav, som vinduerne i et hus skal leve op til..

I alle opholdsrum skal der eksempelvis være en åbning, der kan benyttes som flugtvej. Det kan være en dør eller et vindue - det vil typisk være vinduet, der benyttes. Der er her krav til højde og bredde, for at et vindue kan kategoriseres som redningsåbning. Bredden skal være mindst 0,5 meter og højden mindst 0,6, hvor den samlede størrelse skal være mindst 1,5 meter.

Hvis dette virker forvirrende, er du altid velkomment til at kontakt Sparvinduer og få rådgivning. Hos Sparvinduer kender vores dygtige medarbejdere alt til disse krav og vil kunne rådgive dig om det.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et topstyret vindue?

  Et topstyret vindue åbnes nemt med et greb i bunden af vinduet. Det åbnes ud af via beslag, som er monteret øverst i vinduet. Det er et flot og moderne vindue, som du kan få både med og uden sprosser. Det kan således passe til både ældre og mere moderne hustyper. Hertil kan du tilpasse både farver og mål.

 • Hvilket materiale skal jeg vælge vinduet i?

  Det er ikke kun udseende, du selv kan bestemme når du vælger et topstyret vindue. Du kan også vælge at få det i både fyrretræ, træ/alu og PVC, alt efter hvor meget vedligeholdelse og hvilket udseende, du ønsker.

 • Kan jeg bestille opmåling og montage af vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi et tæt samarbejde med NSF Byggeentreprise. Du kan læse mere om opmåling og montage her.

 • Hvad koster det at få skiftet vinduer og døre i hele huset?

  Prisen for køb af nye vinduer og døre afhænger af antallet, størrelse og valg af materiale. Du kan med vores 4 priseksempler se, hvad det koster at få nye vinduer og døre til din bolig.

Sparvinduer har alt, hvad du behøver

Hvis du træffer valget om at udskifte dine vinduer, så tøv ikke med at tage kontakt til Sparvinduer. Her kombinerer vi god kvalitet med fornuftige priser. Du kan også med fordel se vores kundereferencer og derigennem finde inspiration til dine nye vinduer. Uanset om du vil have et topstyret vindue med 1x2 glasfelter eller en ny dobbelt facadedør, så har vi det, du søger.

Vi går meget op i, at du ikke bør gå på kompromis med noget, og derfor tilbyder vi en masse forskellige tilpasningsmuligheder sammen med vores topstyrede vinduer - både når det kommer til farver, materialer og typer af ruder. Dette gør, at du hos Sparvinduer kan få lige dét vindue, som du skal bruge, uanset om du bor i et moderne hus med mange store vinduespartier, eller om det er et rustikt hus på landet.

Find dine nye vinduer og døre her 

Udover vores populære topstyrede vinduer finder du også alt fra et tophængt vindue til en dobbelt terrassedør. Så uanset hvad det er, du søger efter, så er Sparvinduer din garanti for en god handel.

Du får dansk kvalitet og design, samt naturligvis op til 12 års garanti, da vi sætter en ære i at vores kunder bliver tilfredse.

Hos Sparvinduer får du altid billige vinduer og døre.