5 showrooms med rådgivning

Ingen forudbetaling

+200.000 glade kunder

e-mærket

Termoruder

Vores termoruder er moderne og energioptimerede ruder, som alle indeholder en tynd metalbelægning, der sikrer effektiv isolering. Konfigurer selv din nye energi-termorude efter dine mål og ønsker til glas. Vi leverer hjem til dig for kun 349,- (efter netrabat). Termoruder kan desværre ikke afhentes.

Klik på billedet nedenfor for at beregne priser

Udskiftning af ruder til termoruder

Når du køber termoglas eller termovinduer hos Sparvinduer, får du en moderne energirude, som kan have en særdeles positiv virkning på din varmeregning. Det kan derfor være fornuftigt kun at udskifte en punkteret rude, hvis selve vinduet ikke trænger til udskiftning. Vores termoruder er moderne og energioptimerede ruder, som alle indeholder en tynd metalbelægning der sikrer effektiv isolering.

Den økonomiske gevinst ved udskiftning af rude til termorude

Der kan være en betragtelig økonomisk gevinst ved at udskifte dine ruder til energirigtige termoruder.

Først og fremmest skal du kigge på hvilken type glas, der sidder i de vinduer du har. Er det en meget gammel bolig, så er der en reel risiko for, at det blot er 1- eller 2-lags glas uden energiglas, der ikke har nogen nævneværdig isoleringsevne. Er det tilfældet, så kan du i høj grad spare penge ved at udskifte dine gamle glas med moderne termoruder.

Sørg for at købe termovinduer i god kvalitet, for så behøver du nemlig kun gøre det én gang. Vælger du termoruder i en lav kvalitet, skal du ikke regne med at få nogen nævneværdig forbedring af din isolering. Vælger du termovinduer af høj kvalitet, så kan der være en betragtelig økonomisk gevinst at hente. Faktisk skønner Statens Byggeforskningsinstitut, at de fleste husejere i Danmark vil kunne spare 25-30 % på deres varmeregning, hvis de efterisolerer deres hus – og den største gevinst ligger faktisk ved udskiftning af vinduer.


Valg af nye termoruder

Det kan virke som en kompliceret beslutning at vælge de rigtige glas til din bolig. Men vi har herunder samlet en kort vejledning til hvilke ting du skal overveje.

Først og fremmest, så bør man stille sig selv spørgsmålet om, hvorvidt det skal være vinduer med to- eller tre lags glas, og derefter hvilket type glas man ønsker. Der findes nemlig flere forskellige glastyper som f.eks. lydglas, råglas og sandblæst glas. Du kan læse mere om de forskellige glastyper her.

Derudover har rudens LT-værdi også betydning for isoleringsevnen af glasset. LT-værdien angiver hvor mange procent af solens stråler, der trænger igennem glasset. Des højere værdi, des mere lys trænger igennem glasset. F.eks. trænger der 90 procent igennem ruden, hvis den har en LT-værdi på 0,90.

Når det kommer til 2 eller tre lag glas, så er der flere faktorer, der har en indvirkning. Naturligvis har et vindue med 3 glas en bedre isoleringsevne, men til gengæld så kræver det en bredere ramme og desuden vil det kunne ses på glasset, da det bliver mindre gennemsigtigt, fordi lyset får sværere ved at bryde igennem. Husk at glas findes i forskellige tykkelser, så jo tykkere glas des bedre isolering. Så det er i den grad en smagssag, men hvis man udelukkende kigger på det isoleringsmæssige, så er 3- glas i høj grad bedre end 2-lags glas.

Udskiftning og montering af termorude

Det er forholdsvist simpelt at udskifte en gammel rude med en termorude. Montage kræver hverken specielt udstyr eller store håndværksmæssige evner. Vi har lavet en overskuelig vejledning, som både viser dig hvordan du tager mål til nye ruder, samt hvordan du nemt monterer ruderne. Se mere herunder.

Sparvinduer giver dig alt hvad du behøver

Vores dygtige medarbejdere har stor viden om ruder og er klar til at vejlede dig til hvilken type du skal vælge. Vi naturligvis også tips til opmåling hvad du skal bruge til montage af dine nye vinduer, så du kan gøre det hele selv.

Vi er med dig hele vejen og sikrer, at du får det bedste mulige resultat, så du kan få den bedste start med dine nye lavenergiruder. Fragt og levering ordnes af dygtige fragtmænd, der sikrer at du får dine vinduer sikkert frem til destinationen.

Er du på udkig efter vinduer af høj kvalitet til lave priser, kan du se flere billige vinduer her.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan man udskifte sine ruder til termoruder?

  Ja, man kan godt udskifte sine ruder til termoruder. Hos Sparvinduer kan du købe termoruder som let kan udskiftes med dine gamle ruder, i tilfælde af at de er punkterede eller uden energiglas. Her er der altså en del penge at spare.

 • Hvad er forskellen på 2 -og 3-lags glas?

  Forskellen på 2- og 3-lags glas er antallet af isolerende lag glas. Et vindue med 3-lags glas har en bedre isoleringsevne, men kræver også en bredere ramme. 

 • Hvordan måler man op til termoruder?

  Her er det beskrevet hvordan du måler op imens glasset endnu er monteret.
  1. Mål fra yderkant til yderkant - dette mål kaldes for “stramt falsmål”
  2. Træk herefter 8 mm. fra i både højde og bredde - så har du selve glasmålet
  3. Aflæs glastykkelsen i bunden af ruden

  Vi har lavet en video som viser hvordan man måler op til udskiftning af nye termoruder, og vist 2 andre måder at opmåle på. Du kan læse mere om dette her.

 • Hvordan monterer man termoruder? 

  Hos Sparvinduer har vi lavet en step-by-step guide samt en videoguide som viser og beskriver hvordan du montere dine nye termoruder. Du kan se de forskellige guides her.