5 showrooms med rådgivning

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Termoruder

Vores termoruder er moderne og energioptimerede ruder, som alle indeholder en tynd metalbelægning, der sikrer effektiv isolering og dermed ofte en lavere varmeregning. 

Hos Sparvinduer kan du selv konfigurere dine nye energitermoruder efter dine specifikke mål og ønsker til glas. Vi leverer hurtigt, så du kan komme i gang med din udskiftning.

Klik på billedet nedenfor for at beregne priser:

Hvornår kan det betale sig at udskifte ruder til termoruder?

Når du køber termoglas eller termovinduer hos Sparvinduer, får du en moderne energirude, hvilket kan have en særdeles positiv virkning på din varmeregning. Det kan derfor godt betale sig kun at udskifte selve rude, altså glasset, hvis ikke resten af vinduet fejler noget. Har du for eksempel en punkteret rude i et ellers intakt og fint vindue, kan du her bestille en termorude, som du kan udskifte med. 

Vores termoruder er moderne og energioptimerede ruder, som alle indeholder en tynd metalbelægning, der sikrer effektiv isolering.


Termoruder giver en økonomiske gevinst

Der kan være en betragtelig økonomisk gevinst ved at udskifte dine ruder til energirigtige termoruder, og det kan derfor være en fordel at overveje, om du har nogle gamle ruder eller punkterede termoruder, som trænger til en udskiftning. 

Først og fremmest skal du kigge på hvilken type glas, der sidder i de vinduer, du har. Er det en meget gammel bolig, så er der en reel risiko for, at det blot er 1- eller 2-lagsglas uden energiglas, hvilket ikke har nogen nævneværdig isoleringsevne. Er det tilfældet, så kan du i høj grad spare penge ved at udskifte dine gamle glas med moderne termoruder.

Sørg for at købe termovinduer i god kvalitet, for så behøver du nemlig kun gøre det én gang. Hertil vil den høje kvalitet betyde, at der kan være en betragtelig økonomisk gevinst at hente. Faktisk skønner Statens Byggeforskningsinstitut, at de fleste husejere i Danmark vil kunne spare 25-30 procent på deres varmeregning, hvis de efterisolerer deres huse. Hertil er der også en økonomisk gevinst at hente i, at du ikke skal udskifte hele vinduet men derimod blot ruden.

Hos Sparvinduer sørger vi selvfølgelig for, at vores termoruder er af høj kvalitet, så du kommer hjem med den bedste løsning for dig, din bolig og din økonomi.


Hvilke termoruder skal du vælge?

Det kan virke som kompliceret at vælge de rigtige glas til din bolig, og vi har derfor set på sagen. Vi har samlet en kort vejledning til, hvilke ting du kan overveje, inden du vælger at udskifte ruderne. Her skal du blandt andet se på vindueslag og -type samt både LT- og U-værdierne. 

Læs mere om aspekterne herunder.

Overvej lag og type

Først og fremmest bør du stille dig selv spørgsmålet om, hvorvidt det skal være vinduer med 2- eller 3-lagsglas, og derefter hvilken type glas du ønsker. Der findes nemlig flere forskellige glastyper, som for eksempel:

 • Lydglas, der giver støjdæmpende ruder 
 • Råglas, som afskærmer for nysgerrige blikke

Du kan læse mere om de forskellige glastyper her.

Når det kommer til 2- eller 3-lagsglas, er der flere faktorer, der har en indvirkning. Naturligvis har et vindue med 3 glas en bedre isoleringsevne, men til gengæld kræver det en bredere ramme, og desuden vil det kunne ses på glasset, da det bliver mindre gennemsigtigt, fordi lyset får sværere ved at bryde igennem. Du skal altså overveje, hvad der er vigtigst for lige præcis dig og din bolig.

Husk, at glas findes i forskellige tykkelser, så jo tykkere glas des bedre isolering. Det er i den grad en smagssag, men kigger du udelukkende på det isoleringsmæssige, så er 3-lagsglas i høj grad bedre end 2-lagsglas.

Overvej LT- og U-værdi

Udover tykkelse har rudens LT-værdi også betydning for isoleringsevnen af glasset. LT-værdien angiver, hvor mange procent af solens stråler der trænger igennem glasset. Des højere værdi des mere lys trænger igennem. For eksempel trænger der 90 procent gennem ruden, hvis den har en LT-værdi på 0,90, og den er derved en glimrende varmeleder.

Endelig kan du med fordel også se på termorudernes U-værdi, som betegner rudernes isoleringsevene. Her gælder det om at gå efter en lav værdi, da den lavere u-værdi indikerer en bedre isoleringsevne.

Læs mere om u-værdi og andre energibetegnelser her.

Sådan opmåler og monterer du dine termoruder

Det er forholdsvist simpelt at udskifte en gammel rude med en termorude, og du kan derfor sagtens kaste dig ud i det - selv hvis du ikke er den store gør-det-selv-type. Opmåling og montager kræver nemlig hverken specielt udstyr eller store håndværksmæssige evner. 

Vi har hos Sparvinduer lavet en overskuelig vejledning, som viser, hvordan du tager mål til de nye ruder, samt hvordan du monterer ruderne, når du har modtaget dem. Se mere herunder:  

Har du spørgsmål til opmåling, montering eller noget helt tredje? Du er altid velkommen til at kontakte os. Her vil vores professionelle personale stå klar med rådgivning og svar på spørgsmål.

Sparvinduer giver dig alt, hvad du behøver

Vores dygtige medarbejdere har stor viden om ruder og er altid klar til at vejlede dig i forhold til, hvilken type du skal vælge. Vi har naturligvis også tips til opmåling, samt hvad du skal bruge til montage af dine nye vinduer, så du kan gøre det hele selv. 

Vi er med dig hele vejen og sikrer, at du får det bedst mulige resultat, så du kan få den bedste start med dine nye lavenergiruder. Hertil sørger vi for, at fragt og levering ordnes af dygtige fragtmænd, der sikrer, at du får dine vinduer sikkert frem til destinationen.

Find dine vinduer hos Sparvinduer

Udover vores moderne termoruder har vi hos Sparvinduer også en vifte af skønne vinduer til gode priser. Vi tilbyder blandt andet:  

 • Topstyrede vinduer
 • Fastkarmsvinduer 
 • Fastkarm topstyret vinduer
 • Sidehængte vinduer
 • Bondehusvinduer
 • Palævinduer
 • Vinduer med sprosser

Og mange flere. Så gå på opdagelse i vores udvalg, og find dine favoritter til gode priser. Hos Sparvinduer har du råd til forandring.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan du udskifte dine ruder til termoruder?

  Ja, du kan godt udskifte dine ruder til termoruder. Hos Sparvinduer kan du købe termoruder, som let kan udskiftes med dine gamle ruder, i tilfælde af at de er punkterede eller uden energiglas. Her er der altså en del penge at spare.

 • Hvad er forskellen på 2-og 3-lagsglas?

  Forskellen på 2- og 3-lagsglas er antallet af isolerende lag glas. Et vindue med 3-lagsglas har en bedre isoleringsevne men kræver også en bredere ramme.

 • Hvordan måler du op til termoruder?

  Her er det beskrevet, hvordan du måler op, imens glasset endnu er monteret:

  1. Mål fra yderkant til yderkant - dette mål kaldes for “stramt falsmål”.
  2. Træk herefter 8 mm fra i både højde og bredde - så har du selve glasmålet.
  3. Aflæs glastykkelsen i bunden af ruden

  Vi har lavet en video, som viser, hvordan du måler op til udskiftning af nye termoruder. Du får blandt andet vist to andre måder at opmåle på, end den vi har gennemgået her.

 • Hvordan monterer du selv termoruder?

  Hos Sparvinduer har vi lavet en step-by-step-guide samt en videoguide, som viser og beskriver, hvordan du monterer dine nye termoruder. 

  Udforsk vores mange guides her.