5 showrooms med rådgivning

Ingen forudbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer er klassiske danske vinduer, der kendes ved, at være inddelt i fire felter ligesom det danske flag. Vælg den ønskede vinduestype og indtast dine mål og specifikationer og du vil straks se din pris!

Dannebrogsvinduer

Hos SparVinduer finder du kun kvalitetsvinduer, som både ser godt ud og holder i mange år. Der er mange forskellige typer af vinduer at vælge imellem, og du bør læse med her, hvis du overvejer at købe dannebrogsvinduer til din bolig.

Vælg de rette vinduer til din bolig

Når du køber nye vinduer, bør dit mål altid være at finde de vinduer, som passer bedst til din bolig. Dine vinduer betyder meget for husets udtryk, og derfor kan de rette vinduer sagtens hæve boligens værdi og visuelle identitet.


Dannebrogsvinduer

Der findes mange typer af vinduer, men dannebrogsvinduer er den type af vindue, som man oftest finder i ældre bygninger i Danmark.

De fleste kender de klassiske dannebrogsvindue med 2x2 fag og ruder. Dannebrogsvinduer fås dog i mange forskellige variationer, og det er for eksempel også muligt at få et 4 fags dannebrogsvindue med alt fra 8 til 40 ruder.

Vores Dannebrogsvinduer produceres i to profiler - Softline og Classic. Softline profilen har en 90 graders vinkel som er afrundet i kanterne, mens Classic profilen har en mere klassisk udskæring, som egner sig særlig godt til renovering af ældre huse. Du kan læse mere om de to profiltyper her

Der kan være mange forskellige grunde til at vælge et dannebrogsvindue, men de fleste gør det for at bevare husets identitet. En god tommelfingerregel siger, at hvis husets oprindelige vinduer var dannebrogsvinduer, så bør du også gå efter dannebrogsvinduer, når det er tid til at få dem udskiftet, da denne type af vindue vil passe bedre til huset.

Mange ældre bygninger i Danmark blev oprindeligt opført med dannebrogsvinduer, som senere er blevet udskiftet til almindelige vinduer uden sprosser. I mange tilfælde er dette en skam, da det klædte bygningen bedre at have de oprindelige vinduer. Hvis du mistænker, at din bolig engang havde dannebrogsvinduer, kan du overveje at give boligen sin oprindelige identitet tilbage. Det vil med stor sandsynlighed være meget klædeligt.

Vinduer uden sprosser

Vinduer uden sprosser fås ofte som topstyrede vinduer eller drejekip vinduer. De anses normalt som værende mere moderne end dannebrogsvinduer, og derfor passer de især godt til mere moderne boliger.

Nogen foretrækker vinduer uden sprosser, fordi de er nemmere at gøre rent, når man skal pudse vinduer. Denne grund bør dog ikke være årsag til, at du fravælger et dannebrogsvindue, hvis du tænker, at det vil passe godt til din bolig. Man kan ikke undervurdere værdien af de rette vinduer.

Andre fravælger dannebrogsvinduer, fordi de føler, at de kræver for meget vedligehold. Det tager typisk længere tid at male et dannebrogsvindue, men heldigvis er der også sket mange ting med hensyn til materialevalg af vinduer, hvilket betyder, at mange moderne vinduer stort set ikke kræver vedligehold.

Dannebrogsvinduer med moderne bekvemligheder

Mange mindes stadig det traditionelle dannebrogsvindue i træ. Disse vinduer var særdeles tiltalende rent æstetisk, men til gengæld krævede det også stor omhyggelighed at male dem, hvis det skulle gøres ordentligt. De klassiske vinduer er stadig tiltalende, og derfor er de klassiske vinduer i fyrretræ stadig et populært valg blandt danskerne. Det er dog værd at vide, at der også er kommet andre og mere moderne alternativer.

Et 3 eller 4fags dannebrog vindue er vanskeligt at male, så derfor kan det være en god idé at overveje et dannebrogsvindue i træ/alu. Træ/alu vinduer kræver markant mindre vedligehold, hvilket især er praktisk ved dannebrogsvinduer med sprosser.

Du kan med fordel vælge et dannebrogsvindue i træ/alu, hvis du vil undgå at bruge tid på vedligehold. Disse vinduer vil adskillige sig en smule fra traditionelle trævinduer, når man ser dem udefra, men indvendigt har du stadig træprofilen, som passer så godt til de klassiske typer af vinduer.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et dannebrogsvindue?

  Dannebrogsvinduer er klassiske, danske vinduer, der kendes ved, at være inddelt i fire felter ligesom det danske flag. Dannebrogsvinduer kan fås i mange forskellige variationer og størrelser.

 • Hvad koster det at få skiftet vinduer og døre i hele huset?

  Prisen for køb af nye vinduer og døre afhænger af antallet, størrelse og valg af materiale. Du kan se 4 eksempler på, hvad det koster at få nye vinduer og døre til din bolig her.

 • Hvilke materialer kan man få dannebrogsvinduer i?

  Dannebrogsvinduer kan både fås i træ, træ/alu og pvc. Et 3- eller 4-fags dannebrogsvindue kan være vanskeligt at male, så derfor kan det være en god ide at overveje et dannebrogsvindue i træ/alu eller pvc, da det kræver markant mindre vedligeholdelse. Du kan læse mere om de forskellige materialer her.

 • Kan man få dannebrogsvinduer med 3-lags glas?

  Du kan både få dannebrogsvinduer med 2- og 3-lags glas. Begge salgs er lavenergiruder. Valget af enten 2- eller 3-lags vinduer handler i højere grad om du renoverer et ældre hus eller om du har et nybyggeri. Du kan læse mere om forskellen samt krav til 2- eller 3-lags vinduer her.

Når du køber vinduer hos sparvinduer

Det er vigtigt, at du har en god købsoplevelse, når du køber nye vinduer og døre hos SparVinduer. Der er ofte tale om en større investering, og der er mange typer af vinduer. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du får det helt rette vindue, som både passer til dit hus og til dig. Vi har forsøgt at besvare de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med køb af vinduer, men du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål.

Du er også altid velkommen til at kontakte os, når du har købt og modtager vinduerne. Det kan for eksempel være for at stille spørgsmål om monteringen, men det er også vigtigt, at du kontakter os hvis du skal have andre spørgsmål eller blot mangler generel inspiration eller vejledning til dit valg af vinduer.

Der er mange fordele ved at købe dine nye dannebrogsvinduer online, men den mest markante fordel er prisen. Vinduer er ikke billige, men der kan være mange penge at spare, hvis du køber dine vinduer online. SparVinduer har Danmarks mest tilfredse vindueskunder på nettet, og derudover får du også altid de mest konkurrencedygtige priser på billige vinduer og døre af høj kvalitet.