Dannebrogsvinduer

Hos Sparvinduer kan du gå på opdagelse i vores store sortiment og finde lige præcis det vindue, der passer til dit boligprojekt. Vi har det traditionelle dannebrogsvindue, som ses i mange danske hjem - både huse og lejligheder - samt en række andre vinduer, der måske også kunne have din interesse. 

 1. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 1 fag 2 ruder

  fra 2.549 kr.
  Vælg vindue
 2. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 2 fag 4 ruder

  fra 3.689 kr.
  Vælg vindue
 3. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 3 fag 6 ruder

  fra 5.277 kr.
  Vælg vindue
 4. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 4 fag 8 ruder

  fra 6.600 kr.
  Vælg vindue
 5. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 1 fag 3 ruder

  fra 2.242 kr.
  Vælg vindue
 6. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 2 fag 6 ruder

  fra 4.170 kr.
  Vælg vindue
 7. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 3 fag 9 ruder

  fra 5.646 kr.
  Vælg vindue
 8. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 4 fag 12 ruder

  fra 7.138 kr.
  Vælg vindue
 9. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 1 fag 4 ruder

  Vælg vindue
 10. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 2 fag 8 ruder

  Vælg vindue
 11. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 3 fag 12 ruder

  Vælg vindue
 12. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 4 fag 16 ruder

  Vælg vindue
 13. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 1 fag 5 ruder

  Vælg vindue
 14. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 2 fag 10 ruder

  Vælg vindue
 15. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 3 fag 15 ruder

  Vælg vindue
 16. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 4 fag 20 ruder

  Vælg vindue
 17. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 1 fag 10 ruder

  Vælg vindue
 18. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 2 fag 20 ruder

  Vælg vindue
 19. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 3 fag 30 ruder

  Vælg vindue
 20. Dannebrogsvindue

  Dannebrogsvindue 4 fag 40 ruder

  Vælg vindue
 21. Frederiksbergvindue

  Frederiksbergvindue 3 fag 5 ruder med fast karm

  Vælg vindue
 22. Frederiksbergvindue

  Frederiksbergvindue 3 fag 5 ruder med fast ramme

  Vælg vindue
 23. Frederiksbergvindue

  Frederiksbergvindue 3 fag 6 ruder

  Vælg vindue
 24. Frederiksbergvindue

  Frederiksbergvindue 3 fag 12 ruder

  Vælg vindue
murermestervilla med dannebrogsvinduermurermestervilla med dannebrogsvinduer

Hvad er dannebrogsvinduer?

Dannebrogsvinduer er de klassiske vinduer, som er inspireret af det danske flag - med to små felter og to aflange felter i den traditionelle model. Vinduerne har et charmerende udtryk, der passer godt til ældre boliger, og de fås i mange forskellige udgaver. Dannebrogsvinduer er sidehængt og åbner altid udad.
 
At vælge det helt rette vindue kræver nogle overvejelser, og dem har vi forsøgt at konkretisere for dig her på siden, så du nemmere kan træffe din beslutning.

Vælg energivinduer, og spar penge

Sparvinduer er en del af en frivillig mærkning af energivinduer, hvilket betyder at alle vores dannebrogsvinduer er CE-mærket og energimærket. Du kan derfor trygt kigge efter energimærket og være sikker på, at dine vinduer er den bedste og mest energirigtige løsning.

Energirigtige vinduer sørger for at holde tæt, så mindre varme trænger ud af din bolig. Du vil derfor i sidste ende spare penge, når du varmer boligen op.


hvidt dannebrogsvinduehvidt dannebrogsvindue

Design dit dannebrogsvindue efter dine behov

Hos os kan du finde vinduer i standardmål og med forudbestemte funktioner. Men hvis du har specifikke ønsker til dit vindue og gerne vil sætte dit personlige præg på både funktioner og udseende, så kan du selv sammensætte vinduet med de rette elementer.

Det er en god idé, at du gør dig følgende overvejelser, inden du træffer dine valg.

Hvilket materiale passer ind?

Når du skal vælge materialet til dine vinduer, så spiller både udseende, pris og vedligeholdelse ind. Hos Sparvinduer kan dine nye vinduer og døre heldigvis fås til en rigtig god pris, men der er alligevel forskel på prisen, alt afhængigt af om du vælger træ eller plast. 

Derudover er det vigtigt at overveje, hvilket materiale der passer ind i boligens udtryk. Det kan være, at du har et ældre hus med masser af interiør i træ og gerne vil fortsætte i samme stil. Det samme kan være tilfældet med PVC i moderne nybyggerier. Vi anbefaler, at du nøje gennemtænker sammenhængen, så du ikke ender med at fortryde dit valg. Beslutningen er i sidste ende op til dig. Så vælger du at bryde sammenhængen med en blanding af forskellige materialer - fordi det er din stil - så er det selvfølgelig i orden. 

Dit materialevalg har også betydning for, hvor meget eller lidt du skal vedligeholde dit produkt.

I vores sortiment kan du vælge mellem:

Træ

Vores klassiske dannebrogsvinduer i træ er et godt valg til dig, der bor i et hus fra eksempelvis 70’erne, eller til dig der godt kan lide den gammeldags og naturlige stil. Trævinduer har en masse egenskaber, som er værd at have med i overvejelserne. De:

 • Er lavet af smukt og elegant fyrretræ
 • Er fingerskåret i samlingerne for at sikre høj kvalitet
 • Kræver vedligeholdelse for at opnå en lang levetid
 • Har en høj isoleringsevne

Træ/alu

Du kan også vælge at købe vinduer i træ/alu-kombinationen, hvor du får det bedste fra begge verdener. Alle vores træ/alu-vinduer:

 • Har det naturligt smukke fyrretræ på indersiden
 • Er belagt med aluminium på ydersiden, så den er modstandsdygtig
 • Kræver minimal vedligeholdelse på ydersiden

PVC

Hvis du bestiller dine nye dannebrogsvinduer i PVC, også kaldet plast, så får du et minimalistisk produkt, der, med almindelig rengøring, kan holde rigtig længe. 

Fordelene ved alle vores plastvinduer er, at de:

 • Er lavet i et slidstærkt materiale, som holder godt mod vind og vejr
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Kan fås til en fordelagtig pris, da materialet er billigt

Valget af glastype afgør isoleringsevne og udsyn 

Du kan også sætte dit personlige præg på glastypen og de glasfelter, dit vindue skal have. Køb eksempelvis dit nye dannebrogsvindue i 2-lags-glas eller 3-lags-glas. Vores glas har en høj isoleringsevne og lever op til de nyeste energikrav. 

Du kan vælge at få helt almindeligt klart glas i din rude, så du nemt kan kigge ind og ud. Dette er et naturligt valg i de rum, hvor du vil have udsyn og så meget lysindfald som muligt. Du kan også få sandblæst glas, råglas crepi eller cotswold glas til de rum, der skal afskærmes - eksempelvis badeværelset. 

Hvor mange glasfelter skal dit dannebrogsvindue have?

I vores sortiment finder du mange forskellige varianter af dannebrogsvinduet, og vinduestypen er det første, du skal tage stilling til. Dette indebærer, at du kigger på dit hus og finder ud af, hvad der passer til boligens generelle udtryk. 

Du kan for eksempel vælge det klassiske dannebrogsvindue med fire felter eller frederiksbergvinduet, hvis du godt kan lide det simple. Men vinduet kan også fås med sprosser, som inddeler ruden i 30 mindre glasfelter og derved tilfører en særlig æstetik og elegance til dit hjem. 

Skal dit dannebrogsvindue være neutralt eller farvet?

Vores dannebrogsvinduer fås i mange farver, og du kan sagtens vælge forskellige farver på indersiden og ydersiden af vinduet. Det er oftest de neutrale nuancer som hvid, sort og grå, som danskerne foretrækker, da de passer ind i stort set alle hjem. Men med et vindue i olivengrøn, svenskrød eller koboltblå, kan du skille dig lidt ud fra mængden.

Vinduer uden sprosser

Vinduer uden sprosser fås ofte som topstyrede vinduer eller drejekip vinduer. De anses normalt som værende mere moderne end dannebrogsvinduer, og derfor passer de især godt til mere moderne boliger.

Nogen foretrækker vinduer uden sprosser, fordi de er nemmere at gøre rent, når man skal pudse vinduer. Denne grund bør dog ikke være årsag til, at du fravælger et dannebrogsvindue, hvis du tænker, at det vil passe godt til din bolig. Man kan ikke undervurdere værdien af de rette vinduer.

Andre fravælger dannebrogsvinduer, fordi de føler, at de kræver for meget vedligehold. Det tager typisk længere tid at male et dannebrogsvindue, men heldigvis er der også sket mange ting med hensyn til materialevalg af vinduer, hvilket betyder, at mange moderne vinduer stort set ikke kræver vedligehold.

hvidt topstyret vinduehvidt topstyret vindue
hvidt dannebrogsvindue med sprosserhvidt dannebrogsvindue med sprosser

Dannebrogsvinduer med moderne bekvemligheder

Mange mindes stadig det traditionelle dannebrogsvindue i træ. Disse vinduer var særdeles tiltalende rent æstetisk, men til gengæld krævede det også stor omhyggelighed at male dem, hvis det skulle gøres ordentligt. De klassiske vinduer er stadig tiltalende, og derfor er de klassiske vinduer i fyrretræ stadig et populært valg blandt danskerne. Det er dog værd at vide, at der også er kommet andre og mere moderne alternativer.

Et 3 eller 4fags dannebrog vindue er vanskeligt at male, så derfor kan det være en god idé at overveje et dannebrogsvindue i træ/alu. Træ/alu vinduer kræver markant mindre vedligehold, hvilket især er praktisk ved dannebrogsvinduer med sprosser.

Du kan med fordel vælge et dannebrogsvindue i træ/alu, hvis du vil undgå at bruge tid på vedligehold. Disse vinduer vil adskillige sig en smule fra traditionelle trævinduer, når man ser dem udefra, men indvendigt har du stadig træprofilen, som passer så godt til de klassiske typer af vinduer.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et dannebrogsvindue?

  Dannebrogsvinduer er klassiske, danske vinduer, der kendes ved, at være inddelt i fire felter ligesom det danske flag. Dannebrogsvinduer kan fås i mange forskellige variationer og størrelser.

 • Hvad koster det at få skiftet vinduer og døre i hele huset?

  Prisen for køb af nye vinduer og døre afhænger af antallet, størrelse og valg af materiale. Du kan se 4 eksempler på, hvad det koster at få nye vinduer og døre til din bolig her.

 • Hvilke materialer kan man få dannebrogsvinduer i?

  Dannebrogsvinduer kan både fås i træ, træ/alu og pvc. Et 3- eller 4-fags dannebrogsvindue kan være vanskeligt at male, så derfor kan det være en god ide at overveje et dannebrogsvindue i træ/alu eller pvc, da det kræver markant mindre vedligeholdelse. Du kan læse mere om de forskellige materialer her.

 • Kan man få dannebrogsvinduer med 3-lags glas?

  Du kan både få dannebrogsvinduer med 2- og 3-lags glas. Begge salgs er lavenergiruder. Valget af enten 2- eller 3-lags vinduer handler i højere grad om du renoverer et ældre hus eller om du har et nybyggeri. Du kan læse mere om forskellen samt krav til 2- eller 3-lags vinduer her.

Sådan opmåler og monterer du dit dannebrogsvindue

Du kan både bestille dannebrogsvinduer i vores standardstørrelser, eller få det produceret ud fra dine specialmål. Dette skal du indskrive på bestillingssiden sammen med de andre tilvalg.

Sørg for, inden du bestiller, at få målt korrekt op til dine nye vinduer. Du kan nemt klare opgaven selv ved at følge vores opmålingsguide, og få konkrete beskrivelser af processen og det værktøj, du skal bruge. Vi tilbyder også professionel opmåling, hvis du hellere vil lade os gøre det. 

Vi kommer også gerne og hjælper med monteringen, hvis du ønsker professionelle hænder til den del. 

Vær opmærksom på krav og flugtveje

Det er vigtigt at være opmærksom på de krav, der sættes fra myndighedernes side angående indeklima og brandsikkerhed med mere. Boligen skal desuden også leve op til specifikke krav til energiforbruget.

I alle opholdsrum skal der være et vindue eller en dør, der fungerer som en redningsåbning - altså en åbning der kan benyttes som flugtvej. For at blive kategoriseret som en redningsåbning skal vinduet overholde kravene til bredde og højde.

Når du køber vinduer hos Sparvinduer

Det er vigtigt, at du har en god købsoplevelse, når du køber nye vinduer og døre hos Sparvinduer. Der er ofte tale om en større investering, og der er mange typer af vinduer. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du får det helt rette vindue, som både passer til dit hus og til dig. Vi har forsøgt at besvare de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med køb af vinduer, men du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål.

Du er også altid velkommen til at kontakte os, når du har købt og modtager vinduerne. Det kan for eksempel være for at stille spørgsmål om monteringen, men det er også vigtigt, at du kontakter os hvis du skal have andre spørgsmål eller blot mangler generel inspiration eller vejledning til dit valg af vinduer.

Der er mange fordele ved at købe dine nye dannebrogsvinduer online, men den mest markante fordel er prisen. Vinduer er ikke billige, men der kan være mange penge at spare, hvis du køber dine vinduer online. Sparvinduer har Danmarks mest tilfredse vindueskunder på nettet, og derudover får du også altid de mest konkurrencedygtige priser på billige vinduer og døre af høj kvalitet.