Fastkarm topstyret vinduer

Fastkarm topstyret vindue - et både moderne og stilrent valg - inde som ude. Find din pris og køb vinduer online - vælg model, materialetype og indtast dine specifikationer, så får du straks en pris.

 1. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 2 ruder opluk nederst

  fra 1.483 kr.
  Vælg vindue
 2. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 2 ruder opluk øverst

  fra 1.912 kr.
  Vælg vindue
 3. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 2 ruder opluk venstre

  fra 1.942 kr.
  Vælg vindue
 4. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 2 ruder opluk højre

  fra 1.942 kr.
  Vælg vindue
 5. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 ruder vandret opluk nederst venstre

  fra 2.541 kr.
  Vælg vindue
 6. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 ruder vandret opluk nederst højre

  fra 2.541 kr.
  Vælg vindue
 7. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 ruder lodret opluk nederst venstre

  fra 2.522 kr.
  Vælg vindue
 8. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 ruder lodret opluk nederst højre

  fra 2.522 kr.
  Vælg vindue
 9. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 ruder vandret opluk nederst tv

  Vælg vindue
 10. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 ruder vandret opluk nederst højre

  Vælg vindue
 11. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 ruder opluk nederst

  Vælg vindue
 12. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 ruder opluk nederst

  Vælg vindue
 13. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 ruder opluk øverst

  Vælg vindue
 14. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 ruder opluk i midt

  Vælg vindue
 15. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 3 fag 3 ruder, opluk I siderne

  Vælg vindue
 16. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 fag 4 ruder, opluk I siderne

  Vælg vindue
 17. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 fag 4 ruder, opluk / fast / opluk / fast

  Vælg vindue
 18. Fastkarm topstyret vindue

  Fastkarm topstyret vindue 4 fag 4 ruder, fast / opluk / fast / opluk

  Vælg vindue

Fastkarm-topstyret vindue

Et fastkarm-topstyret vindue er blot én af de mange vinduesmuligheder, som er velegnet til større vinduespartier i boligen. Med et godt fastkarm-topstyret vindue, kan du se frem til et vindue, som du vil få stor glæde af, og samtidig får du mange års garanti på vinduet.
Hos Sparvinduer kan du både finde vinduer og døre samt tilbehør til døre. Det hele kommer direkte fra fabrikken, og du skal blot vælge model. Læs med her og find svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med valg af fastkarm-topstyrede vinduer.

fastkarm topstyret vinduefastkarm topstyret vindue

Hvad er et fastkarm-topstyret vindue?

Et fastkarm-topstyret vindue er en kombination af et fastkarms- og et topstyret vindue. Et fastkarmsvindue anvendes ofte til store vinduespartier, men det er samtidig også en type af vindue, som det ikke er muligt at åbne. Hvis dette er upraktisk for dig, kan du vælge et fastkarm-topstyret vindue i stedet for blot et vindue med fast karm.

Med et fastkarm-topstyret vindue er det muligt at åbne en del af vinduet. Det betyder i praksis, at en del af vinduespartiet er et topstyret vindue, mens resten er et fastkarmsvindue. Dermed får du en løsning, som både er praktisk og anvendelig. Det er for eksempel muligt at få et vindue, hvor der er ruder lodret og opluk nederst. Alternativt fås fastkarms-topstyrede vinduer også med opluk nederst tv eller opluk nederst til højre.

Vores fastkarm-topstyrede vinduer produceres i to profiler - Softline og Classic. Softline profilen har n 90 graders vinkel som er afrundet i kanterne, mens Classic profilen har en mere klassisk udskæring, som egner sig særligt godt til renovering af ældre huse. Du kan læse mere om de to profiltyper her.

Valg af materiale til et Fastkarm-topstyret vindue

Du kan vælge mellem tre forskellige materialer, hvis du skal have et fastkarm-topstyret vindue. Alle materialer har deres egne fordele og ulemper, og det er vigtigt, at du træffer det rette valg, når du bestiller dit nye vindue.


Fyrretræsvinduer

Træ har i mange år været det traditionelle valg til vinduer, men igennem de seneste år har de traditionelle trævinduer fået hård konkurrence fra nye materialer, som kræver mindre vedligehold. Der er dog stadig mange, som foretrækker et pænt fyrretræsvindue.

Du bør vælge et fyrretræsvindue, hvis du gerne vil have et vindue, som ser klassisk ud udefra. Dette er især oplagt ved ældre boliger, hvor du ønsker at bevare husets oprindelige udtryk. Du skal dog være forberedt på, at der også følger en smule vedligehold med et trævindue.

PVC-vinduer

PVC-vinduer er særdeles holdbare, og derudover kræver de intet vedligehold. Kort sagt bør du vælge et PVC-vindue, hvis du ikke ønsker vinduer, som kræver vedligehold. Du behøver kun aftørre vinduesrammen i ny og næ for at holde vinduet pænt.

TRÆ/ALU-vinduer

Træ/alu-vinduer er et praktisk vindue, som kræver mindre vedligehold end et traditionelt trævindue. Du bevarer dog stadig det klassiske udtryk på indersiden af vinduet, hvor der stadig er træ, mens ydersiden af vinduesrammen er beklædt med aluminium.

Du bør vælge et træ/alu-vindue, hvis du ønsker et vindue, som kræver mindre vedligeholdelse.

Alternativer til et fastkarm-topstyret vindue

Et topstyret vindue med fastkarm er en praktisk og fleksibel vinduesløsning, som kan fungere godt i de fleste hjem. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der også er en række alternativer til et fastkarm-topstyret vindue. Herunder kan du læse mere om de mest oplagte alternativer til et fastkarm-topstyret vindue.


Fastkarmsvindue

Det er ikke sikkert, at et fastkarm-topstyret vindue er den rette løsning for dig. Hvis du er i tvivl om dit valg, kan du også kigge på et almindeligt fastkarmsvindue, som er et mere enkelt og billigere valg.

Med et fastkarmsvindue har du ikke mulighed for at åbne vinduet. Til gengæld er dette oftest en billigere løsning, så det kan være en god chance for at spare penge, hvis du tvivler på, at du vil få behov for at åbne vinduet. Denne funktion kan for eksempel ofte undværes, hvis der er andre vinduer i rummet, som kan åbnes.

Hæve-skydedøre

Man bruger ofte et fastkarm-topstyret vindue til store vinduespartier. Hvis du skal brug et vinduesparti, som går fra gulv til loft, så kan du også overveje en hæve-skydedør. Med en hæve-skydedør har du en fleksibel løsning til fremtiden, som du kan benytte, hvis du enten allerede har eller en dag ønsker en terrasse udenfor. Her kan du nemt lave en trinløs åbning til en dobbelt terrassedør. Alternativt kan du også vælge en dobbelt facadedør, hvis du ønsker at give vinduespartiet et andet udtryk.

Topstyrede vinduer

Et topstyret vindue kan være et godt valg, hvis der er tale om et mindre vinduesparti, hvor du gerne vil have mulighed for rude opluk. Et topstyret vindue har almindeligvis rude opluk nederst, og du skal vælge denne type af vindue, hvis du gerne vil have mulighed for at åbne hele vinduet. Som alternativ kan du også overveje et sidehængt vindue, der minder meget om et topstyret vindue.

Vende vinduer

Med et vende vindue har du også mulighed for at oplukke vinduet, men derudover kan man også dreje ruden, så den er nem at pudse indefra. Disse vinduer har almindeligvis rude opluk øverst i modsætning til de topstyrede vinduer.

Et vende vindue kan være et godt alternativ til et fastkarm-topstyret vindue, hvis du bor i en etagebygning, da det kan være svært at vaske et fastkarm-topstyret vindue udefra, medmindre man har en stige.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er et fastkarm-topstyret vindue?

  Et fastkarm-topstyret vindue er en kombination af et fastkarms- og et topstyret vindue. Med et fastkarm-topstyret vindue er det muligt at åbne en del af vinduet. Det betyder at den del af vinduespartiet som er topstyret kan åbnes, hvorimod den del som er fastkarm, ikke kan åbnes. Vinduet anvendes ofte til større vinduespartier.

 • Hvorfor vælger man fastkarm-topstyret vinduer?

  Et fastkarm-topstyret vindue er velegnet til større vinduespartier i boligen. Det er et vindue som både er praktisk og anvendeligt. Det er for eksempel muligt at få et vindue, hvor der er ruder lodret og opluk nederst. Alternativt fås fastkarms-topstyrede vinduer også med opluk nederst til venstre eller opluk nederst til højre.

 • Skal jeg vælge 2- eller 3-lags vinduer?

  Om du skal vælge 2- eller 3-lags glas til dine vinduer, handler i høj grad om du renovere et ældre hus eller om du har et nybyggeri. Du kan læse mere om forskellen samt krav til 2- eller 3-lags vinduer her.

 • Er der garanti på nye vinduer og døre?

  Hos Sparvinduer har vi op til 12 års garanti på alle vores vinduer og døre. Du kan læse mere om dette her.

Køb af døre og vinduer hos Sparvinduer

Du finder altid gode priser og døre og vinduer af højeste kvalitet hos Sparvinduer. Du finder alt fra almindelige dreje kip vinduer til fastkarms-topstyrede vinduer, som du kan tilpasse til dit nyt hjem og til dine personlige behov.

Det er nemt at handle vinduer og døre hos Sparvinduer, og du kan finde oplysninger om alt, der er værd at vide om vinduer og døre på siden. Mangler du inspiration? Så klik her og læs bl.a. meget mere om vores mest populære billige vinduer og døre. Der er mange valgmuligheder, men det behøver ikke at være svært at vælge nye vinduer. Det absolut vigtigste er blot, at du bestiller dit nye vindue i de rigtige mål. Heldigvis har vi lavet en guide til opmåling af vinduer og vi tilbyder også muligheden for konsulenthjælp, så du er helt sikker på, at dit nye vindue har de rette mål.

Alle vinduer og døre er af højeste kvalitet, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Vil du vide mere om vores hjælp til opmåling og montage? Så kan du med fordel klikke dig videre her.

Ønsker du i stedet at gå til opmålingsguide, så se mere her.