Vinduer og døre i PVC eller plast

Plastvinduer, eller PVC vinduer, som de også kaldes, er et moderne valg, da vinduer og døre i plast er næsten vedligeholdesfrie. Ønsker du minimal vedligeholdelse, er vinduer og døre i PVC og plast et godt valg. Læs mere om alle fordelene her.

Fordele ved at vælge PVC vinduer eller en PVC dør

Fordelene ved at vælge plastisk vinduer eller en plastisk dør er at de kræver minimal vedligeholdelse, og er modstandsdygtige overfor vind og vejr. Det eneste du skal gøre, er at vaske rammen og karmen engang imellem, så har du flotte vinduer og døre de næste mange år.

De plastik vinduer og døre vi producerer i dag, er en anden type end de tidligere plast vinduer og døre. De nye plast vinduer og døre er nemlig stort set vedligeholdelsesfrie, og har et moderne design, der passer ind i mange boligtyper. Derudover glansen er lavere, det betyder, at det på afstand næsten ikke er muligt at skelne PVC vinduer og trævinduer fra hinanden.

Og så gør det jo heller ikke noget, at de kan købes til lave priser og samtidig er energirigtige! Sparvinduers billige plast vinduer og døre har alle de nødvendige og gode egenskaber, som man har brug for, når man skal købe nye energivinduer og energirigtige døre, og vi oplever derfor også en større og større efterspørgsel på netop vores modeller i plast.

Derudover bliver vores vinduer og døre i PVC lavet af virkelig gode materialer. Alle vores plast modeller er DVV mærket og produceret med Rehau profiler, som er nogle af de bedste på markedet. 

Køber du PVC vinduer eller døre hos Sparvinduer, får du hele 10 års garanti, og så er alle vores produkter selvfølgelig CE-mærkede og energimærket.

 Minimal vedligeholdelse
  Lang levetid
  Høj isoleringsevne
  Moderne design

Fakta om vinduer og døre i PVC / plast

Vælger du plastik vinduer eller døre, får du et enkelt og samtidig meget moderne udtryk til din bolig. Bygger du nyt, eller renoverer du, kan plastik døre og vinduer være et godt alternativ til de traditionelle trævinduer eller træ/alu vinduer.


Den nyeste produktudvikling har gjort, at plastikvinduer ikke længere har samme klodsede design, som dem vi husker fra 70’erne. Hos Sparvinduer findes de fleste af vores vinduesmodeller i PVC, og det er altså derfor muligt at få samme model i PVC, som du f.eks. kan finde i fyrretræ. Materialevalget handler både om smag og behag, og hvad der passer til netop din bolig - valget er dit.

Plastik er et ikke-ledende materiale og isolerer derfor godt. Vores plastikvinduer er produceret med hule profiler i plastik, som er inddelt i kamre, der er fyldt med luft. Disse små luftrum i profilerne er med til at forbedre isoleringsevnen. Indvendigt monteres stålprofiler, der forstærker rammen og karmen. Stålprofilerne placeres, så de ikke er i kontakt med plastikprofilerne og forhindrer derfor kuldebroer i vinduet.

Når du skal vælge rude, har du mulighed for at vælge i mellem 2- eller 3-lags glas. Derudover tilbyder vi superlavenergi glas helt ned til kun UV 0,7, hvis du virkelig ønsker en stor besparelse på varmeregningen i mange år frem.

Sådan vedligeholder du dine plastik vinduer og døre

De første år har dine PVC vinduer og døre brug for minimal vedligeholdelse, derefter er det en god idé at lave et serviceeftersyn af dine vinduer og døre en gang om året, for at sikre en lang levetid og god funktionalitet.


En af de helt store fordele ved plast vinduer og døre er, at de ikke skal males eller olieres, og derfor er meget nemme at vedligeholde. Når du synes, at dine plastik vinduer eller døre trænger til rengøring, skal du blot tørre snavs og skidt af med en fugtig klud. Når du rengør dine plast vinduer og døre, er det vigtigt, at de kun bliver rengjort med almindelige rengøringsmidler, altså ingen sandpapir eller opløsningsmidler. Oplever du, at dine plast vinduer eller døre har fået grovere pletter, kan man som alternativ bruge en speciel plast-polish til rengøring.

Som en del af vedligeholdelsen, skal vinduets og dørens beslag og hængsler smøres en gang årligt. Inden du smører beslag og hængsler, er det vigtigt at rengøre for skidt og snavs, da snavset kan virke som slibemiddel. Det er vigtigt at være opmærksom på, at få tørret eventuelt spildt olie af vinduet/karmen, da det ellers kan give mærker/misfarvninger. Følger du disse enkle anvisninger til vedligeholdelse, har du vinduer der holder sig pæne i mange år, uanset vind og vejr.

Pga. plastik vinduernes og dørenes materiale sammensætning, er de modstandsdygtige overfor svamp og råd, og du skal derfor ikke bekymre dig om skadedyr. Samtidig er plastik meget isolerende, da det er et ikke-ledende materiale og derfor ikke bliver koldt. Har du plastik vinduer vil du derfor sjældent opleve dannelse af kondens.

Træ/alu-vinduer

Ønsker du et mere moderne udtryk, kan du med fordel overveje vinduer og døre i træ/alu. Mange vælger dette materiale af den simple årsag, at disse kræver mindre vedligeholdelse end vinduer og døre i træ. Den udvendige aluprofil beskytter vinduet for vind og vejr, og du slipper for at male træ/alu vinduerne udvendigt. Samtidig får du det charmerende naturlige udseende indenfor.

  Minimal vedligeholdelse
  Praktisk udenfor, naturligt indenfor
  Moderne look

Trævinduer og døre

Træ er et klassisk valg blandt mange danskere, når det kommer til vinduer og døre. Har du et ældre hus, som du ønsker at renovere, er det sikre valg at udskifte de gamle trævinduer og døre med nogle nye energirigtige i samme klassiske stil som den du allerede kender.

 Naturligt materiale i god kvalitet
 Ofte det billigste materialevalg
 Farven kan ændres

Priseksempel

Vinduer og døre i PVC passer til mange hustyper, dog især boliger med et moderne tvist, som ønsker et nyere look.


Murermestervilla


57.800,-


Pris er for døre & vinduer i PVC, energimærke B (2-lags glas).
Årlig energibesparelse: ca 3.178 kWh/år, sammenlignet med vinduer/døre fra 1972-1995 - svarende til ca: 4.574 kr./år ved Oliefyr. (Beregning er vejledende - kilde: energivinduer.dk)

Specialmål

Vi laver flotte vinduer og døre i træ, træ/alu og PVC lige efter dine ønsker og behov. Du kan designe dine nye vinduer og døre, præcis som du ønsker. Du har blandt andet mulighed for selv at vælge farver både indvendigt og udvendigt, og vi producerer efter dine mål, så dine nye elementer passer helt præcist.
Er du i tvivl om fx montering og justering? Så kan du se alle vores videoer om PVC vinduer og døre her.

Lagervarer

Sørger du efter nye trævinduer og døre i standardmål, har vi også altid over 5000 varer på lager – klar til levering på ca. 4 hverdage

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms


Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →

 

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvor ofte skal man vedligeholde plastvinduer?

    De første år har dine plastvinduer og døre brug for minimal vedligeholdelse. Herefter er det en god idé at lave et serviceeftersyn af dine vinduer og døre en gang om året, for at sikre en lang levetid og god funktionalitet.
  • Hvorfor vælger man plastvinduer?

    Plastvinduer giver et moderne udtryk til din bolig. Samtidig er de nemmere at vedligeholde, da de ikke skal males og olieres.
  • Kan man vælge 3-lags glas til plastvinduer?

    Du kan både vælge 2- og 3-lags glas til plastvinduer. Hvis du ønsker større besparelser på varmeregningen, kan du også købe superlavenergi glas helt ned til UV 0,7.