Trævinduer og trædøre

Træ er et klassisk valg blandt mange danskere, når de skal have nye vinduer og døre. Læs mere om de mange fordele ved trævinduer og trædøre, samt hvordan du vedligeholder dine trævinduer bedst muligt.

Fordele ved at vælge trævinduer eller en trædør

Hos Sparvinduer producerer vi vores trævinduer og trædøre i langsomt voksende nordisk fyrretræ uden knaster, det sikrer dig den bedste kvalitet med et flot finish. Du kan læse mere om vores knastfrie træ her. Uanset om du er på udkig efter et nyt trævindue eller en trædør finder du et stort udvalg af mange forskellige modeller, hver model kan du tilpasse efter dine ønsker og behov, så du får vinduer og døre, som passer til netop din bolig.

Træ er et holdbart og naturligt materiale, som har mange gode egenskaber til produktion af vinduer og døre. Træet indeholder en række harpikskanaler, der fra naturens side imprægnerer træet. Derudover indeholder det også en række andre naturlige stoffer, der er med til at modvirke svamp og insektangreb.

Trævinduer og trædøre, er med den rette vedligeholdelse, skabt til at kunne modstå det danske klima med alt lige fra sol til regn og sne.

Træ er et naturligt materiale og derfor også godt for både vores indeklima og miljø. Ønsker du et klassisk look til dine vinduer både ude og inde, kan du med fordel vælge trævinduer og trædøre.

  Naturligt materiale i god kvalitet
  Klassisk look
  Males omkring hvert 5. år
  Du kan altid ændre farven på dine vinduer
  Trævinduer er billigere end både træ/alu og plast

Fakta om træet

Vores trævinduer og trædøre er produceret af fyrretræ, hvilket er et utroligt stærkt naturmateriale. Skovfyrretræer kan blive helt op til 30 meter høje, og op til 250-300 år gamle, dog fælder man typisk træet, når det er omkring 80 år.


Fordele ved at vælge trævinduer eller en trædør

Selvom vi har mange flotte fyrretræer i Danmark, bliver de ikke brugt til produktion af træ vinduer og døre. Fyrretræerne i Danmark vokser nemlig for hurtigt, det betyder, at kerneindholdet ikke er højt nok, og derved er træet ikke stærkt nok til produktion af trævindue og trædøre.

I Danmark har træerne det for godt, forstået på den måde, at vi har lange og varme somre, så fyrretræerne vokser for hurtigt, og der dannes dermed brede årringe. De brede årringe giver for meget luft i træet og gør træet for blødt. Anvender man derimod fyrretræer fra f.eks. skovene i Sverige og Finland, som har det rette klima, vil du få et hårdere og stærkere stykke træ.

Bestiller du en trædør eller et trævindue hos Sparvinduer, er du garanteret et produkt i god kvalitet til en god pris. Vi producerer alle vores vinduer og døre i langsomtvoksende kernefyrretræ. Alle vores trævinduer og trædøre bliver derudover imprægneret inden de males for at sikre så lang holdbarhed som muligt.

Sådan vedligeholder du dit trævindue og trædør

De første år har dine trævinduer og døre brug for minimal vedligeholdelse, derefter er det en god idé at lave et serviceeftersyn af dine vinduer og døre en gang om året, for at sikre en så lang levetid som muligt.


Når du gennemgår dine trævinduer og trædøre, er det en god idé at rengøre vinduerne og karmene, samt smøre alle bevægelige beslag og greb, for at sikre at de er funktionsdygtige. Fugen og tætningslisterne tjekkes og udskiftes om nødvendigt. Tjek at malingen er intakt og beskytter træet.

Vinduer i træ skal males jævnligt, hvis malingen først bliver nedbrudt, beskytter den ikke længere træet. Hvis trævinduer bliver ramt af råd og svamp, kan det ødelægge vinduet. Det er med trævinduer og trædøre som med så meget andet, det er bedst at forebygge. Hvis malingen først begynder at skalle, bliver arbejdet mere omfattende, da malingen så skal slides af, og der skal gives grunder, inden trævinduet eller døren kan males igen. Sørger du for at vedligeholde dine trævinduer jævnligt, har du flotte vinduer og døre som holder i mange år.

Træ/alu-vinduer

Ønsker du et mere moderne udtryk, kan du med fordel overveje vinduer og døre i træ/alu. Mange vælger dette materiale af den simple årsag, at disse kræver mindre vedligeholdelse end vinduer og døre i træ. Den udvendige aluprofil beskytter vinduet for vind og vejr, og du slipper for at male træ/alu vinduerne udvendigt. Samtidig får du det charmerende naturlige udseende indenfor.

  Minimal vedligeholdelse
  Praktisk udenfor, naturligt indenfor
  Moderne look

PVC-vinduer

Hvis du er på udkig efter nye vinduer og døre, som er fuldstændig vedligeholdelsesfrie, bør du overveje at købe vinduer og døre i PVC eller plast. PVC vinduer er modstandsdygtige over for al slags vind og vejr. Det eneste du skal gøre, er at vaske rammen og karmen engang i mellem, samt sørge for at bevægelige dele er smurt. Så bliver det næsten ikke nemmere.

  Minimal vedligeholdelse
  Modstandsdygtige vinduer og døre
  Lang levetid

Priseksempel

Vinduer og døre i træ passer til alle hustyper, dog er de især anvendt til ældre huse, som ønsker et klassisk udseende. I denne klassiske murermestervilla er der brugt dannebrogsvinduer og døre i træ.


Murermestervilla


34.064,-


Pris er for døre & vinduer i træ, energimærke B (2-lags glas).
Årlig energibesparelse: ca 3.178 kWh/år, sammenlignet med vinduer/døre fra 1972-1995 - svarende til ca: 4.574 kr./år ved Oliefyr. (Beregning er vejledende - kilde: energivinduer.dk

Specialmål

Vi laver flotte vinduer og døre i træ, træ/alu og PVC lige efter dine ønsker og behov. Du kan designe dine nye vinduer og døre, præcis som du ønsker. Du har blandt andet mulighed for selv at vælge farver både indvendigt og udvendigt, og vi producerer efter dine mål, så dine nye elementer passer helt præcist.

Lagervarer

Sørger du efter nye trævinduer og døre i standardmål, har vi også altid over 5000 varer på lager – klar til levering på ca. 4 hverdage

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →

 

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er fordelene ved trævinduer?

    Der er mange fordele ved trævinduer. En af fordelene er at det giver et klassisk look til din bolig, fordi det er lavet af naturligt materiale. Samtidig er de typisk billigere end træ/alu og plast, og så kan man altid ændre farven på vinduerne, da de er nemme at male.
  • Hvordan vedligeholder man trævinduer og døre?

    De første år kræver det ikke meget at vedligeholde trævinduer og døre. De skal blot have et serviceeftersyn en gang om året, for at sikre en lang levetid. Efter 5 år er det en god ide at male vinduer og døre, for at sikre at bibeholde det klassiske, pæne look.
  • Kan man få trævinduer med sprosser?

    Ja du kan få mange forskellige trævinduer med sprosser. Du kan se vores store udvalg af trævinduer med sprosser her. Husk at du selv kan bestemme hvor mange sprosser og fag du vil have i dine trævinduer. Kom godt i gang her.