Termoruder og energiglas - hvad er det, og hvad giver det af fordele?

Termoruder er ikke længere en luksus der skal vælges til - det er en standard. Det betyder, at alle vores vinduer hos Sparvinduer er med termoruder og energiglas. Så behøver du ikke bekymre dig om at vælge det rigtige glas til dine vinduer. Vi sikrer at kvaliteten er i orden, hvilket for dig bl.a. vil betyde en lavere varmeregning og et bedre indeklima.

  OBS: Hos Sparvinduer sælger vi ikke løse termoruder.  

Men vi har stadig en masse erfaring vi gerne vil dele med jer! Her deler vi fordelene ved den ene type glas kontra den anden, og hvad forskellen på termoruder og energiglas er.


Hvad er termoruder og energiglas?

Både termoruder og energiglas antyder med deres navne at have noget at gøre med isolering og varme. Og det er helt korrekt! Men hvad betyder de to begreber egentlig?

Termoruder

Termoruder er ganske enkelt et vindue med to lag glas. Vinduer med kun ét lag glas, der nu er en sjældenhed, holder ikke nær så godt på varmen, som termoruder. Jo flere lag af glas, jo mere nedsættes varmetabet og jo bedre er det for dig og din varmeregning.

Energiglas

Energiglas er en nyere opfindelse end termoruder, og har lige så meget med ruderne at gøre, som med det der er i mellem ruderne. I gamle termoruder, er der luft mellem de to lag glas. Ved energiglas har man i stedet fyldt hulrummet mellem de inderste ruder ud med argon. Argon er en klar, uskadelig gas, der markant forbedrer vinduets evne til at holde varmen indendørs. Udover gassen, er selve glasset også belagt med en tynd metalbelægning, der mindsker den mængde af sollys som bliver reflekteret tilbage og dermed ud af vinduet - på den måde hjælper belægningen med at holde mere på varmen.

Som den observante læser nok har bemærket, så udelukker de to ikke hinanden. Hos Sparvinduer er vi stolte af at kunne sige, at alle vores døre og vinduer er med termoruder og energiglas. Du kan frit vælge mellem hele vores sortiment, uden at skulle bekymre dig om kvaliteten - den sørger vi for.


Døre og vinduer med termoruder - hvad er fordelene?

Der kan være mange grunde til at skifte til nye vinduer eller døre med termoruder. Bor du i en ældre bolig, er der en god chance for at dine gamle vinduer ikke er lige så effektive som de engang har været. Måske har du punkterede termoruder, eller måske er det bare på tide at skifte til energiglas. Uanset årsagen er der en lang række fordele ved at udskifte ruderne til termoruder i energiglas.

  • Det kan virke som en stor udgift at skulle opfylde boligdrømme, heriblandt at skifte vinduer. Men faktisk er der en stor økonomisk gevinst i at have energirigtige vinduer! Og ikke kun ved at forøge boligens værdi, hvis den en dag skal sælges, men også direkte via varmeregningen.

    Statens Byggeforskningsinstitut skønner samtidig, at de fleste husejere i Danmark vil kunne spare 25-30 procent på deres varmeregning, hvis de efterisolerer deres huse. Her kan nye vinduer med energiglas også være en del af beregningen. Inden for de første få år, vil du have tjent din investering hjem igen.

    Nu vil du måske gerne vide, hvor meget du selv kan spare, ved at skifte dine vinduer? Så frygt ej, vi har nemlig lavet en beregner der kan beregne din besparelse ved at skifte til energirigtige vinduer: Beregner af energibesparelse
  • Alle vores vinduer er lavet med termoruder med e-mærket energiglas. Du får altså alle fordele ved energirigtige vinduer, ligegyldigt hvilket produkt du skulle stå og mangle.

    Traditionelle termoruder holder ikke nær så godt på varmen som energiglas med argon gør. Derfor er det værd at overveje nye vinduer selv hvis de gamle termoruder ikke umiddelbart er punkterede.
  • Gode ruder giver bedre indeklima. Det kan næsten ikke siges enklere. Særligt er en varm kant med til at forbedre indeklimaet, da isoleringsevnen her er højere. "Varm kant" er ganske enkelt en kunststofliste der har isolering i sit hulrum.

Læs mere

Har du flere spørgsmål omkring de forskellige betegnelser, eller er du bare nysgerrig og vil læse mere? Så har vi her en side der fortæller om de forskellige energibetegnelser, så du kan blive endnu klogere på, hvad betegnelserne betyder: u-værdi og andre energibetegnelser