5 showrooms med rådgivning

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Udskiftning og montering af termoruder - step-by-step guide

Står du og skal foretage en udskiftning, eller måske en montering af termoruder, kan der forekomme mange spørgsmål. Hos Sparvinduer gør vi det overskueligt og nemt for dig at foretage opmåling af termoruder og montering af termoruder - du skal blot følge vores videoguides, som du finder her på siden. Måske bliver du overrasket? For det er nemlig slet ikke så vanskeligt som mange regner med.  
Hvis du gerne vil vide lidt mere om udskiftning af ruder, har vi her på siden samlet en masse information om emnet. Du finder også en udførlig guide, der sikrer dig den korrekte udskiftning af dine ruder.

Opmåling af termoruder 

Inden du kan foretage en udskiftning af din termorude, er det vigtigt, at du får målt korrekt op. Herunder finder du en lille step-by-step videoguide, der viser dig, hvordan du måler rigtigt op - så er du sikker på at få bestilt dine nye termoruder i de rigtige mål. 

Når du skal foretage en opmåling af termoruder, findes der tre metoder, du kan bruge: 

 

1. Opmåling uden på glaslister

I videoen viser vi, hvordan du måler op imens glasset endnu er monteret. Ved denne metode, måler man op til sine nye termoruder, imens de gamle ruder stadig sidder i vinduet. For at benytte denne opmåling skal du gøre følgende:

 1. Mål fra yderkant til yderkant - dette mål kaldes for “stramt falsmål”
 2. Træk herefter 8 mm. fra i både højde og bredde - så har du selve glasmålet
 3. Aflæs glastykkelsen i bunden af ruden

 

OBS: Er dine vinduer forsynet med skråbundfalds, skal der trækkes yderligere 2-3 mm fra i højden for at få selve glasmålet. 

Ved de fleste ruder kan man i bunden aflæse glassets tykkelse. Står der f.eks. 4-16-4, kan du ud fra vores konfigurator dropdown aflæse, at du skal bestille glasset i 24 mm tykkelse.  

Bemærk: Står glastykkelsen ikke i bunden af din rude, vil det være nødvendigt at afmontere en enkelt rude og måle tykkelsen på denne. Så kan du også være helt sikker på at få bestilt glasset i den helt rigtige tykkelse. 

2. Opmåling via hulmål

Den anden mulighed for at måle op til dine nye termoruder, kaldes opmåling via hulmål. Her er metoden at måle selve hullet, hvor den nye termorude skal sidde. Du kan med fordel følge denne step-by-step guide:

 1. Løsne eventuelle glaslister fra vinduesrammen med et bredt stemmejern. Vrid forsigtigt stemmejernet, så du undgår unødige skrammer og mærker i træet. 
 2. Når de to sidelister er afmonteret, måles det “stramme falsmål” ved at måle fra kant til kant.
 3. Herefter trækkes 8 mm. fra det stramme falsmål, så du har dit glasmål, som er det mål, du skal bruge ved bestilling.
 4. Til sidst måles falsdybden (glassets tykkelse), og du er klar til at bestille dine nye termoruder.

 

Husk: Du kan altid finde dine glasmål i tilbuddet og i ordrebekræftelsen.

 

3. Opmåling af glas

Den sidste måde at foretage en opmåling af termoruder på, er ved at afmontere selve glasset og måle efter ruden:

 1. Løsne forsigtigt glaslisterne fra vinduesrammen med et bredt stemmejern. Vær forsigtig, så du undgår unødige skrammer på træet. 
 2. Pil forsigtigt glasset ud af rammen og mål herefter bredde, højde og tykkelse - du er nu klar til at bestille dine nye termoruder.
 3. Vi ønsker dig god arbejdslyst med opmåling til dine nye termoruder.

Vi ønsker dig god arbejdslyst med opmåling til dine nye termoruder.

Udskiftning af termoruder

Når du har modtaget din nye termorude, er du klar til at foretage en udskiftning af din rude. Når du vælger at udskifte dine gamle ruder med nye og energivenlige termoruder, vil du allerede have tjent din investering ind efter 2-3 år. Du opnår altså en besparelse på varmeregningen og får samtidigt et bedre indeklima ved at få nye termoruder monteret.

 

Hvordan skifter man termoruder?

Vælger du at skifte dine gamle ruder ud med nye energirigtige termoruder, skal du først foretage en opmåling af ruden. Du kan med fordel følge vores step-by-step guide, så du er sikker på at få leveret de rigtige ruder. 

 

Montering af termoruder

Det lyder måske som en svær opgave at skifte til nye termoruder, men hos Sparvinduer har vi forsøgt at vise, hvor nemt det kan gøres med denne videoguide. 

Udskiftning af glas i vinduer

Når du har modtaget dine termoruder, skal de selvfølgelig monteres. Men hvordan foretager man egentligt en isætning af termoruder? Herunder finder du en kort step-by-step guide til, hvordan du gør:

Afmontering og forberedelse:

 1.  Start med at fjerne glaslisterne og afmonter forsigtigt den gamle rude.
 2. Rengør falsen - fjern eventuelle rester af silikone og tætningsbånd.
 3. For at sikre den bedste isoleringsevne, monteres isolerende tætningsbånd i vinduesrammen. Tætningsbåndet forhindrer fugt i at trænge ind i huset og hjælper også til at holde på varmen.
 4. Herefter fuger du hjørnerne med silikone.

Du har nu forberedt vinduesrammen og falsen, og er klar til at montere din nye termorude.

Isætning af rude:

 1. Placer glasklodser i bunden af vinduet og juster efterfølgende i siderne/toppen - glasklodserne holder ruden fast og sikrer at afstanden ikke forskydes under monteringen.
 2. Isæt glasruden og tryk glaslisterne hårdt ind mod ruden før du sømmer dem fast. Din nye termorude er nu færdigmonteret!

Sparvinduer ønsker dig god arbejdslyst med montering og udskiftning af termoruder :)

Download pdf om montering og udskiftning.

 

Se vores brede udvalgt af døre og vinduer her:

Få råd til forandring

Bliv inspireret i et af vores 5 landsdækkende showrooms - vi står klar til at vejlede dig i dit næste projekt.

Du kan selvfølgelig også kontakte os på telefon, mail eller chat.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk