Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Pudse vinduer - uden striber

At vaske vinduer kan være lidt af en videnskab. Heldigvis er der gode råd at hente, og alt du skal bruge, er noget du allerede har i dine køkkenskabe.

Læs artiklen og få gode og kreative råd til at pudse dine vinduer effektivt.

Gør vinduespudsning til en leg

Snavs, kalk og fedt er dine værste fjerner, når det handler om at pudse vinduer. Alle tre ting får vinduerne til at se plettede, tågede og uigennemsigtige ud. Heldigvis er der flere gode tips til at komme snavset til livs.

Du skal blot væbne dig med en klud, helst mikrofiber hvis du har, en spand med vand og en tørreklud til polering.

Opvaskemiddel til andet end beskidte tallerkner

Opvaskemiddel er godt til vinduespudsning, det fjerner nemt fedt fra glatte overflader, du skal kun bruge små mængder (et par dråber i meget varmt vand), kommer der for meget sæbe i kan det føre til striber.

Fenster putzen mit Klarspüler:Fenster putzen mit Klarspüler:
Fenster putzen mit Klarspüler:Fenster putzen mit Klarspüler:

Afspændingsmiddel til rengøring af vinduer

Afspændingsmiddel, som vi normalt bruger til opvaskemaskinen, er et effektivt trick mod stribede vinduer. De overfladeaktive stoffer der er i afspændingsmidlet, reducerer overfladespændingen af vandet på ruden, og det betyder at det er nemmere at tørre af. Selv efterfølgende regn vil prelle hurtigere af i starten.

Det oplagte middel – glasrens

Glasrens er det mange tyr til, når der skal vaskes vinduer, med god grund. Glasrens indeholder ethanol, det vil sige alkohol, som er i stand til straks at opløse snavs, som indeholder fedt og olie. Fingeraftryk er f.eks. forårsaget af olie på huden og fjernes derfor nemt og hurtigt. Igen er det her vigtigt at være påpasselig med mængden og det er en god idé at bruge handsker, da glasrens kan udtørre huden over længere tid.

Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:
Fenster putzen ohne Streifen - mit Glasreiniger:Fenster putzen ohne Streifen - mit Glasreiniger:

Eddike som stræk kalkfjerner

Et godt gammelt husmortrick er at bruge eddike til at fjerne kalk med, eddike er ikke kun godt, når man skal afkalke kaffemaskinen, det kan også give flotte rene vinduer. Kom lidt eddike i vandet, især hvis du bor et sted hvor vandet er hårdt.

Rengøring med citroner

Citronsaft indeholder ligesom eddike, syre som bekæmper kalk hurtigt og effektivt. Udover gode egenskaber til at fjerne kalk og striber, dufter citron også dejligt rent og friskt.

Fenster richtig gründlich putzen mit Zitrone:Fenster richtig gründlich putzen mit Zitrone:
Essig als starker Kalklöser beim Fensterputzen:Essig als starker Kalklöser beim Fensterputzen:

Fenster richtig gründlich putzen mit Zitrone:

Ähnlich wie Essig wirkt übrigens Zitronensaft – auch hier bekämpft die enthaltene Säure effektiv kalkbedingte Verschmutzungen.

Nu bliver det kreativt: Tandpasta med cola

Et skørt vinduespudsningstip er at pudse vinduerne med cola og tandpasta. Det siges at cola opløser kalk på grund af den fosforsyre den indeholder. Om det er helt eget vil vi ikke garantere, for cola indeholder også mange andre ting, som er mindre gode at bruge til rengøring f.eks. sukker og sødemidler som tiltrækker bakterier. 

Det vigtigste råd, som gør sig gældende uanset hvilke midler du vælger at bruge, er at du altid skal blande det i meget varmt vand.

  • Varmt vand fjerner bedre snavs og fedtrester end lunkent vand.
  • Et andet godt råd er, ikke at rengøre vinduerne mens solen skinner direkte på dem, selvom det er her skidtet for alvor kan ses. Solen stråler og varme gør at vandet tørrer hurtigere fra vinduets overflade og kan derved skabe striber.

 

God fornøjelse og god arbejdslyst.

Einer der wichtigsten Tipps: Warmes Wasser verwenden anstatt kaltemEiner der wichtigsten Tipps: Warmes Wasser verwenden anstatt kaltem

Download den store guide om vinduespudsning via linket herunder!

Du får en komplet guide med gode tips og tricks til din vinduespudsning. Vi fortæller dig selvfølgelig også om hvad du skal bruge, når du skal pudse eller vaske dine vinduer. Download guiden ved at klikke herunder!

Se vores kæmpe udvalg

Er du klar til at bestille dine nye vinduer og døre?

Se det store udvalg herunder.