Få dine ruder til at skinne!

De fleste kender det med at have beskidte vinduer, børnene sætter fedtede finger på ruderne eller hunden en våd snude indvendigt. Regn og vind gør også vinduerne snavsede udvendigt.

Selvom lykken med rene vinduer kan vare kort, så er det stadigvæk en sand fornøjelse, når vinduerne er pudset.

Se hvordan du pudser vinduer bedst muligt, og hvad du skal være opmærksom på.

Gode råd:

  • Varmt vand fjerner bedre snavs og fedtrester end lunkent vand.
  • Undgå at rengøre vinduerne mens solen skinner direkte på dem, selvom det er her skidtet for alvor kan ses. Solen stråler og varme gør at vandet tørrer hurtigere fra vinduets overflade og kan derved skabe striber.
  • Brug slidte viskestykker eller aflagte t-shirts når du tørrer efter. De suger som regel bedre og efterlader mindre støv og snavs.
  • Køb en god skraber.
  • Det er en god idé at pudse vinduer 3-4 årligt udvendigt og minimum 2 gange indvendigt.

Teknik:

  • Start med at vaske vinduet med din sæbeblanding, til det kan du med fordel bruge en blød børste. Du må gerne være rundhåndet med sæbevandet udvendigt. Indvendigt er det en god idé at bruge en fiberklud alternativt en karklud.  
  • Start med at skrabe fra hjørnet og bevæg skraberen lodret ned, sørg for at overlap dine tidligere baner for at undgå striber.
  • Tør efter og husk også gerne rundt i alle kanter og hjørner. Vi anbefaler at karmene og vinduesrammerne rengøres 2-3 gange årligt.

Kreative midler til at pudse dine vinduer effektivt

At vaske vinduer kan være lidt af en videnskab. Heldigvis er der gode råd at hente, og alt du skal bruge, er noget du allerede har i dine køkkenskabe. 

Opvaskemiddel til andet end beskidte tallerkner

Opvaskemiddel er godt til vinduespudsning, det fjerner nemt fedt fra glatte overflader, du skal kun bruge små mængder (et par dråber i meget varmt vand), kommer der for meget sæbe i kan det føre til striber.

Fenster putzen mit Klarspüler:Fenster putzen mit Klarspüler:
Fenster putzen mit Klarspüler:Fenster putzen mit Klarspüler:

Afspændingsmiddel til rengøring af vinduer

Afspændingsmiddel, som vi normalt bruger til opvaskemaskinen, er et effektivt trick mod stribede vinduer. De overfladeaktive stoffer der er i afspændingsmidlet, reducerer overfladespændingen af vandet på ruden, og det betyder at det er nemmere at tørre af. Selv efterfølgende regn vil prelle hurtigere af i starten.

Det oplagte middel – glasrens

Glasrens er det mange tyr til, når der skal vaskes vinduer, med god grund. Glasrens indeholder ethanol, det vil sige alkohol, som er i stand til straks at opløse snavs, som indeholder fedt og olie. Fingeraftryk er f.eks. forårsaget af olie på huden og fjernes derfor nemt og hurtigt. Igen er det her vigtigt at være påpasselig med mængden og det er en god idé at bruge handsker, da glasrens kan udtørre huden over længere tid.

Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:
Fenster putzen ohne Streifen - mit Glasreiniger:Fenster putzen ohne Streifen - mit Glasreiniger:

Eddike som stræk kalkfjerner

Et godt gammelt husmortrick er at bruge eddike til at fjerne kalk med, eddike er ikke kun godt, når man skal afkalke kaffemaskinen, det kan også give flotte rene vinduer. Kom lidt eddike i vandet, især hvis du bor et sted hvor vandet er hårdt.

Rengøring med citroner

Citronsaft indeholder ligesom eddike, syre som bekæmper kalk hurtigt og effektivt. Udover gode egenskaber til at fjerne kalk og striber, dufter citron også dejligt rent og friskt.

Fenster richtig gründlich putzen mit Zitrone:Fenster richtig gründlich putzen mit Zitrone:

Nu bliver det kreativt: Tandpasta med cola

Et skørt vinduespudsningstip er at pudse vinduerne med cola og tandpasta. Det siges at cola opløser kalk på grund af den fosforsyre den indeholder. Om det er helt eget vil vi ikke garantere, for cola indeholder også mange andre ting, som er mindre gode at bruge til rengøring f.eks. sukker og sødemidler som tiltrækker bakterier. 

God fornøjelse og god arbejdslyst

Se vores kæmpe udvalg

Er du klar til at bestille dine nye vinduer og døre?

Se det store udvalg herunder.