Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Sådan pudser du dine vinduer

Hos os kan du få inspiration og gode råd, når du skal købe nye vinduer og døre - og vi hjælper dig selvfølgelig også med at passe godt på dine produkter, efter du har købt dem.
Herunder kan du finde vores store guide om vinduespudsning. Vidste du iøvrigt at det er bedst at pudse dine vinduer på en gråvejrsdag?

Få dine ruder til at skinne 

De fleste boligejere kender til det at have beskidte vinduer. Børnene sætter mund og fedtfingre på ruderne, hundene slikker på ruden og vind og vejr gør vinduerne beskidte og snavsede. Det kan altså ikke undgås at have beskidte vinduer, men derfor skal de stadig passes og vedligeholdes.

Derfor giver vi dig her nogle helt unikke og gode tips og tricks til, hvordan du vasker og pudser dine vinduer på bedst mulig vis, hvad du skal være ekstra opmærksom på samt giver vores bedste anbefalinger til hvilket udstyr der er bedst at bruge.

1) Vejret

Du kan principielt vaske vinduer i al slags vejr. Men vi anbefaler at du vasker vinduer når solen ikke er fremme. Hvis solen skinner fra en skyfri himmel, kan du risikere at dine vinduer bliver varme, og derfor fordamper hurtigere end du kan nå at tørre ruden af med svaberen. Dette vil efterlade spor på ruderne.

Hvis det derimod er frostvejr, kan du risikere at vandet hurtigt fryser til på vinduerne. Derfor anbefaler vi at du overvejer nøje hvornår du vasker dine vinduer, så du undgår at efterlade spor på ruderne.
Et godt tip er at vaske vinduer på en gråvejrsdag.

2) Udstyr

Vi anbefaler at du køber udstyr af god kvalitet. Hvis du pudser vinduer med dårligt udstyr, vil det også kunne ses på dine vinduer. Vi kommer derfor med et par anbefalinger til, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger udstyr til at pudse vinduer.

Køb ikke den største indvasker – Det er nemmere at kontrollere en mindre indvasker og er samtidig også nemmere at komme til i kanter osv. En børste kan også bruges.

Køb en god skraber – Hvis du køber en billig skraber, så kan du også se det på dine vinduer. Vi anbefaler derfor at du køber en god gummiskraber, dvs. en skraber med hårdt kvalitetsgummi, uden hakker og rifter, som kan fjerne sæben.

Tænk over størrelsen på dine vinduer – Har du vinduer med mange sprosser eller et større vinduesparti uden sprosser?
Det er vigtigt at du ikke køber en for stor skraber eller indvasker, som måske ikke passer ind i dit vindues størrelse.

Slidte viskestykker – Et godt tip er at bruge slidte viskestykker fremfor nye viskestykker, danye viskestykker ikke suger særlig godt og kan efterlade støv og snavs. Det anbefales at bruge viskestykker til større rudepartier.

Fiberklude – Fiberklude har en rigtig god sugeevne og samtidig efterlader de ikke støv.Derfor er fiberklude også et godt udstyr til attørre vinduerne af til sidst. Det anbefales at bruge fiberklude til mindre rudepartier.

3) Sæbevandsblanding

For at lave en god sæbevandsblanding, anbefaler vi at du benytter dig af følgende opskrift:

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • En halv hætte med salmiakspiritus

4) Vand

Start med at vaske boligens vindue med sæbevandsblandingen ved at bruge en indvasker eller børste. Dyp den i blandingen og dæk derefter hele ruden i sæbe ved hjælp af indvaskeren. Hvis dine vinduer er meget beskidte, så kom gerne ekstra meget sæbevand på ruden.

5) Teknik

For at undgå striber på dine ruder, så anbefaler vi at du starter i ét hjørne og bevæger skraberen rundt således, at der ikke kommer striber på vinduet. Sørg for at overlap dine tidligere baner når du skraber, og gør det helst i én glidende bevægelse.

Et godt tip er at overlappe tidligere baner og gøre det så hurtigt at vandet ikke når at fordampe på ruden, inden du når
bunden – på den måde undgår du nemmere striber på dine ruder.

6) Tør efter

Når du har skrabet dine vinduer, så er det vigtigt at du efterfølgende tager et gammelt viskestykke eller en fiberklud og tørre alle hjørner og kanter af.
Det er vigtigt at du kommer godt rundt i alle kanter og får fjernet alt vandet, for at få et godt resultatet.

7) Vask vinduesrammer og karm

Vi anbefaler at du vasker dine vinduesrammer og karme et par gange årligt. Du skal bruge:

  • En våd klud
  • Lunt vand
  • Universalrengøring
  • En tør klud

Et godt tip er at vaske rammerne før du vasker vinduerne og vask vindueskarmen efter du har vasket vinduerne. Dæk evt. karmene til med et par aviser, hvis de ikke skal vaskes så du undlader at de bliver beskidte.

8) Indendørs pudsning

Indendørs vinduespudsning er også en vigtig faktor, for at få rene og pæne vinduer. Vi anbefaler at du bruger samme
sæbeblanding og arbejdsmetode som til udendørs vinduespudsning.

Hvis du mener at det sviner for meget med vandet indendørs, kan du også forsøge dig med rengøringsmiddel - fx Ajax - og et viskestykke.

9) Hvor ofte?

Vi anbefaler at du vasker og pudser dine vinduer udvendigt 3-4 gange om året, da dine vinduer er udsat for vind og vejr, som gør at snavs og skidt hele tiden hober sig op.

Vi anbefaler hertil at du minimum 2 gange om året, vasker dine vinduer indvendigt, for at fjerne fedtfingre, sod fra stearinlys mm.

Husk at det er vigtigt at vedligeholde sine vinduer og døre, for at opnå den bedst mulige kvalitet. Du kan læse meget mere om vedligeholdelse af dine vinduer og døre her.

Download den store guide om vinduespudsning via linket herunder!

Du får en komplet guide med gode tips og tricks til din vinduespudsning. Vi fortæller dig selvfølgelig også om hvad du skal bruge, når du skal pudse eller vaske dine vinduer. Download guiden ved at klikke herunder!

Se vores kæmpe udvalg

Er du klar til at bestille dine nye vinduer og døre? Se det store udvalg herunder.