25% netrabat på specialmål!
/
Bestil senest 4. maj og få levering til kun 299 kr!
Nye udvidet åbningstider i vores 5 showrooms - Se adresser og åbningstider her
2027 anmeldelser på Trustpilot
5 udstillinger med rådgivning
Ingen forudbetaling
Lagervarer leveres inden for 6 hverdage

Terrassedøre

Oversigt over havedøre

Se vores brede udvalg af døre til terrassen eller haven. Hos Sparvinduer finder du nemt din pris, ved at vælge model og derefter udfylde dine mål og specifikationer.

Terrassedøre

Hvis man har en dejlig have og terrasse, er det rart at have direkte adgang til disse fra huset. Derfor er det oplagt at få installeret en terrassedør, hvis ens bolig ikke allerede er udstyret med én. Når du vælger terrassedør, skal du imidlertid være opmærksom på, at den passer til husets facade. Derudover er det også vigtigt, at størrelsen og udformningen på døren passer til husets øvrige døre og vinduer. Vælger du en forkert terrassedør, kan den nemt virke malplaceret og dermed blive en visuel gene.

En terrassedør er fremragende, hvis du vil forbedre forbindelsen mellem eksempelvis stue og have. Du bør dog være opmærksom på, at dine indretningsmuligheder bliver ændret, hvis du får installeret en havedør. Eksempelvis er der pludseligt en del af rummet, hvor der ikke længere kan stå møbler, fordi der nu er en dør. Dette kan blive problematisk, hvis det i forvejen er et lille rum, hvor der er trængt med pladsen.

Hvis du har et ældre hus, er det især sandsynligt, at dit hus ikke har terrassedør. Dette skyldes at terrassedøre før i tiden primært var forbeholdt større villaer. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan få en terrassedør installeret i din bolig. Der er blot visse ting, som du bør være opmærksom på. Læs med her, så du bliver rustet til at vælge den rigtige terrassedør. Her på siden kan du læse mere om dine muligheder i forhold til terrassedøre og finde svar på de mest almindelige spørgsmål og få hjælp til at træffe det rigtige valg. Der er nemlig rigtig mange muligheder indenfor pæne terrassedøre. Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over hvilke muligheder du har når du skal have ny terasserdør, så kan du se vores produktvideo her

Hæveskydedør eller ej?

Hvis du gerne vil have en bred åbning fra huset og ud til haven, skal du almindeligvis vælge mellem en hæve-skydedør og dobbelte terrassedøre. Begge typer af døre har deres fordele og ulemper, og det kan betale sig at sætte sig ind i dem, før man vælger. Den primære fordel ved en hæveskydedør er, at den ikke kan smække, hvis der bliver gennemtræk i huset. Dette kan være en stor fordel, hvis man gerne vil have mulighed for at lade døren stå åben på sommerdage. En hæve-skydedør har desuden også den fordel, at den ikke tager gulvplads eller på anden måde fylder, når døren er åben. En dobbeltdør har den primære fordel, at den har et rustikt og hyggeligt udseende. Dette kan især være vigtigt i ældre huse, hvor en moderne hæveskydedør kan virke malplaceret i forhold til husets øvrige vinduer. Mange glemmer at overveje husets æstetik, når de vælger nye terrassedøre, og det kan grund til stor ærgrelse.

Vedligeholdelse af din terrassedør

En terrassedør har visse krav i forhold til vedligeholdelse, som det er vigtigt, at du er opmærksom på. Hvis du ikke passer ordentligt på din dør, risikerer du at forkorte dørens levetid markant. Omvendt kan din havedør holde væsentligt længere, hvis du passer godt på det. Din havedørs materialer afgør i høj grad, hvilke former for vedligehold, som er nødvendige. Har du eksempelvis en terrassedør i plast, vil du opleve et væsentligt mindre behov for vedligeholdelse, end hvis du havde valgt én i træ.

 

Er din terrassedør udsat?

Hvis du har en træ/alu terrassedør, vil den altid være mere udsat, end hvis du blot havde valgt én i plast. En terrassedør i træ har imidlertid et helt unikt og charmerende udseende, som plast sjældent kan måle sig med. Derfor er det heller ikke sært, at langt de fleste danskere foretrækker at få terrassedøre i træ fremfor andre materialer. Der findes mange forskellige typer døre, men generelt er din dør mest udsat, hvis du har en hvid terrassedør. Hvide rammer passer godt til de fleste huse, men det er også væsentligt nemmere at se eksempelvis slid, alger eller snavs på hvidt træ. Du bør dog stadig være opmærksom på, at selvom andre typer af døre kan se ud til at være i pænere stand, så er det ikke nødvendigvis virkeligheden. Hvor hyppigt havedøre har behov for vedligeholdelse er også i høj grad afhængig af dørens placering. En havedør, som vender mod nord er eksempelvis ofte udsat, da nordsiden af huset ofte er mest udsat i forhold til kulde og fugt. Mange danskere er imidlertid ikke opmærksomme på, at havedøre på sydsiden af huset har behov for væsentligt mere vedligehold end en havedør, der befinder sig på nordsiden af huset. Årsagen til at sydvendte havedøre har behov større mængder vedligehold er, at de bliver udsat for direkte sol. Dette får træet til at tørre ud og flække, hvilket øger risikoen for, at vand trænger ind og giver fugtskader. Du kan mindste risikoen for skader, hvis du sørger for at døren er overdækket, og derudover giver den træbehandling efter behov. Dette vil give din terrassedør en lang levetid og desuden også holde den pæn længere.

Sådan tjekker du din havedør

Grundig kontrol af din havedør er en forudsætning for at kunne vedligeholde den. I den forbindelse er der visse ting, som du skal kontrollere. Det vigtigste som du skal kontrollere er træets forfatning. Her er det især relevant at undersøge om træet er blødt. Træet skal helst være hårdt, for det tyder på, at det ikke har optaget fugt. Du skal desuden også være opmærksom på andre tegn på, at træet har suget fugt – eksempelvis ved at træet har skjolder, misfarvninger eller revner. Endeligt er det også vigtigt at tjekke dørens funktionsduelighed. Hvis du har en skydedør, er det vigtigt, at den nemt kan åbne og lukke. Derudover er det også vigtigt at sikre, at det ikke trækker fra døren.

Sådan bør du reagere på problemer

Hvis du opdager skader eller slid på træværket ved din terrassedør, så er det vigtigt at få dem ordnet. Skader kan nemt udvikle sig og blive mere alvorlige. I værste fald kan skader bliver så slemme, at hele døren skal skiftes ud. Ofte vil du opleve, at en ny omgang træbeskyttelse er rigeligt til at udbedre begyndende skader. Træ har nemlig den gode egenskab, at den naturligt vil transportere fugt væk, så du skal blot hjælpe træværket lidt på vej. Hvis du er i tvivl om de bedste produkter til vedligehold, kan du spørge en fagmand. Det kan ofte være nyttigt at få gode råd, og det kan hjælpe dig med at give din dør optimal beskyttelse i fremtiden. Hos SparVinduer sidder vores medarbejdere klar med nyeste viden på området, så du skal ikke tøve med at tage fat i os, hvis du har spørgsmål. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at komme ud og se produkterne i vores udstillinger, adresserne finder du her.

Køb terrassedøre online

Hvis du går online, når du skal købe vinduer og døre, kan der være mange penge at spare. Nye terrassedøre behøver ikke koste en formue, og der er masser af valgmuligheder online. Du skal blot afgøre, hvilket materiale, som du gerne vil have på din nye dør, og derudover skal du vælge mellem enkelte og dobbelte terrassedøre. Der er naturligvis også mulighed for at få en hæve skydedør, hvis du foretrækker dette. Vælger du god kvalitet, kan du få en terrassedør, som kan blive mange år gammel, og samtidig får du også mange års garanti. I nogen tilfælde kan der være mange penge at spare, hvis du også køber nye vinduer. Fordelen ved at købe billige vinduer og terrassedør sammen er at det er nemmere at finde døre og vinduer, som passer sammen. Du kan finde alt online her – lige fra en standard terrassedør til en dobbelt terrassedør og sidepartier.

Stort udvalg af stilfulde terrassedøre til have, balkong eller altan

Du finder her et bredt udvalg af terrassedøre - vores billige terrassedøre kan både bruges i forbindelse med udgang til terrassen/haven eller til en altan/fransk altan. Hos os finder du et bredt udvalg af terrassedøre - med eller uden sprosser. Er du på udkig efter en terrassedør, der skaber ekstra lysindfald, kan du med fordel vælge en terrassedør med oplukkeligt sideparti eller en skydedør.

Du har mulighed for at vælge din nye terrassedør i plast, fyrretræ eller træ/alu. Alle vores terrassedøre produceres i høj kvalitet - direkte fra egen fabrik, og er tilpasset det danske vejr. Som noget ekstra, har du også mulighed for at vælge friktionsbremse, udluftningsventiler og forskellige grebssæt, så du får lige præcis den dør, du ønsker.

Når du handler hos Sparvinduer, er du altid sikret vinduer og døre til super lave priser.

Billig terrassedør kan du med fordel se, om vi har din terrassedør på lager i standardmål. På vores lager kan du finde netop din terrassedør til ekstra lav pris! Bestiller du en terrasse dør fra lager, leverer vi inden for 48 timer og du har altid 30 dages fuld returret!

Som alternativ til en terrassedør, kan du klikke dig videre og finde din pris på yderdøre, pladedøre eller find de rette elementer til en ny og billig udestue.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Skal en terrassedør vedligeholdes?
En terrassedør er oftest meget udsat i forhold til vind og vejr. Det kan derfor være en god ide at holde ekstra øje med din terrassedør og give behandling når behovet opstår. Hvis du skal vælge ny terrassedør, anbefaler vi at du vælger PVC eller træ/alu, da det kræver mindst vedligeholdelse. 

Hvor lang garanti er der på terrassedøre?
Hos Sparvinduer har vi 10 års garanti på alle terrassedøre, vinduer og døre. Du kan læse mere om vores 10 års garanti her.

Online køb af terrassedør?
Du kan nemt og hurtigt købe terrassedøre online. Hos Sparvinduer har vi et stort udvalg af terrassedøre, hvor du samtidig selv kan vælge materiale, farve, åbningsretning og meget mere.