5 showrooms med rådgivning

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Sprossevinduer – værd at vide

Sprossevinduer – det klassiske og smukke vinduesvalg

De fleste kender sprossevinduer under betegnelsen bondehusvinduer. Der findes dog flere forskellige typer af vinduer med sprosser. Vi vil her komme nærmere ind på de forskellige muligheder, der findes.

Skal du have nye vinduer, vil vinduer med smalle sprosser være med til at give din bolig et klassisk, hyggeligt og æstetisk udtryk. Klassiske vinduer med sprosser benyttes oftest i mindre huse, lejligheder og sommerhuse, men sprossede vinduer kan også være med til, at give de klassiske dannebrogsvinduer et elegant look. Dannebrogsvinduer bliver ofte brugt i villaer, hvor vinduerne er meget høje. Her kan sprosser i de øverste rammer af dannebrogsvinduet være med til at skabe et flot palæudtryk, og bliver derfor ofte brugt i herskabelige villaer. 

Sprossevinduets historie 

Vinduerne er et af dit hus vigtigste elementer, både hvad angår udseende, men også i forhold til lysindfald og energiforbrug. Sprossevinduer har været benyttet i dansk byggeri siden 1700 tallet, og er dermed blevet et vindue, der signalerer en klassisk og æstetisk stil. Selve konstruktionen af vinduet har dog ændret sig en del igennem tiden. Fra at være blyindfattet i 1700 tallet, kan du i dag få helt moderne og energivenlige sprossevinduer og du har bl.a. mulighed for at vælge energisprosser for ekstra energioptimering.

Skal jeg vælge energisprosser eller traditionelle gennemgående sprosser?

Hos Sparvinduer anbefaler vi, at du vælger et sprossevindue med energisprosser, som er et moderne og energivenligt valg. Energisprosser limes fast på begge sider af ruden med en afstandsklods i mellem. Denne metode er med til at give dine energisprosser et look, som de traditionelle gennemgående sprosser, imens du opretholder den gode isoleringsevne. Fordelene ved at vælge energisprosser er derfor, at der benyttes en stor rude, der har en bedre isoleringsevne end ved de traditionelle gennemgående sprosser, der giver mange små ruder, og derved ringere isoleringsevne. Det vil altså sige, at jo mere glas dit vindue har, jo mere sol kan der komme ind og desto bedre er energiegenskaberne.

Hos Sparvinduer har vi valgt kun at producere vinduer og døre med energisprosser. Energisprosser er mest energieffektive, da ruden ikke brydes og isoleringsevnen derved er mest optimal. 

Man opnår større energibesparelse ved brede sprosser – sandt eller falsk? 

Mange vil måske have en tendens til at tro, at jo bredere sprosser en rude har, jo bedre er isoleringsevnen. Dette er dog ikke helt korrekt. Energibesparelsen er så minimal, at vi ikke har nogle faktiske beregninger på det. Så derfor vil vi anbefale dig at vælge lige præcis den type sprosse, der passer til netop dit hus.

Energisprosser er et godt valg til den energibevidste forbruger, der samtidig værdsætter et klassisk og smukt vinduesvalg. Sparvinduer leverer sprossevinduer i træ/aluminium, imprægneret fyrretræ og PVC (plast). Du finder nemt og hurtigt dine nye billige sprossevinduer.

Få råd til forandring

Bliv inspireret i et af vores 5 landsdækkende showrooms - vi står klar til at vejlede dig i dit næste projekt.

Du kan selvfølgelig også kontakte os på telefon, mail eller chat.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk