Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Sprossevinduer – værd at vide

Sprossevinduer er et klassisk og smukt vinduesvalg til din renovering eller dit nybyggeri. De sprossede vinduer ses oftest i ældre huse og sommerhuse, men de kan også sagtens tilføre et landligt og charmerende udtryk til nyere boliger - hertil kan du vælge mange sprosser for meget charme og få sprosser for lidt charme.

Hvad er sprossede vinduer?

Sprossevinduer er vinduer med vand- og lodrette linjer, som inddeler din rude i mindre glasfelter. Du kan vælge vinduer med mange eller få og brede eller smalle sprosser. Hvad du vælger afhænger af, hvilket udtryk du ønsker, at dit hus skal have.

Find sprosser på disse typer vinduer

De fleste kender de sprossede vinduer under betegnelsen bondehusvinduer, men du kan få sprosser på rigtig mange typer vinduer i vores sortiment. De mest populære er de klassiske sidehængte vinduer, men nogle vælger i stedet et topstyret vindue med sprosser - særligt til høje kældre. 

Du kan få sprossevinduer som:

  • Topstyrede vinduer
  • Dreje-kip-vinduer
  • Palævinduer
  • Dannebrogsvinduer
  • Frederiksbergvinduer
  • New Yorker-vinduer

Se alle vores vinduer med sprosser her, og vælg den type, der passer perfekt til din bolig. Få også gode råd til, hvordan du vælger det perfekte sprossevindue til dit behov, samt hvordan du opmåler, monterer og vedligeholder dit vindue.

Sprossevinduets historie

Siden 1700-tallet har de sprossede vinduer været foretrukket og flittigt benyttet i boligbyggerier. De er derfor en ægte vinduesklassiker. Selve vinduets konstruktion har ændret sig meget gennem tiden fra at være blyindfattet til i dag at være moderne og energivenlige. I dag har du også mulighed for at få dine nye vinduer med energisprosser, som giver ekstra energioptimering.

Derfor skal du vælge energisprosser

Vinduerne er et de vigtigste elementer i dit hus, både hvad angår udseende, lysindfald og energiforbrug. For at sikre et energivenligt valg, så anbefaler vi, at du altid vælger energisprosser til dine sprossevinduer. Heldigvis har vi hos Sparvinduer besluttet kun at producere vinduer med energisprosser, du ikke skal bekymre dig om at få dårlige vinduer. 

Energisprosserne limes fast på begge sider af ruden, hvilket er med til at give dine energisprosser det samme udseende som de traditionelle gennemgående sprosser. Forskellen er bare, at energisprosserne har en bedre isoleringsevne. 

Når du vælger energisprosser, får du altså en stor rude, hvis gode isoleringsevne bibeholdes efter at sprosserne er limet på, fremfor at ruden inddeles i mange små glasfelter af de traditionelle sprosser og herved har ringere isoleringsevne. 

Brede eller smalle sprosser?

Mange har en tendens til at tro, at jo bredere sprosser din rude har, jo bedre er isoleringsevnen. Dette er dog ikke helt korrekt. Energibesparelsen er så minimal, at vi ikke har nogle egentlige beregninger på det. Så derfor vil vi anbefale dig at vælge lige præcis den type sprosse, der passer til netop dit hus.

Vælg dine sprosser i 25, 42 eller 60 millimeters bredde her hos Sparvinduer.

Lav din egne sprossede vinduer

Det kan være, at du har et kedeligt vindue i dit hus, som du overvejer at pifte op med nogle pålimede sprosser. Dette er en oplagt mulighed, så du ikke behøver investere i et helt nyt vindue - og projektet er heldigvis heller ikke så svært og tidskrævende, som det måske lyder. 

Sådan gør du: 

  1. Start med at rengøre vinduet
  2. Sæt dobbeltklæbende tape på bagsiden af midtersprossen 
  3. Fjern beskyttelsestapen, og klister sprossen på ruden
  4. Gentag med de kortere sprosser, som skal monteres på modsatte led 

Hvad koster sprossevinduerne?

Prisen på dine klassiske sprossede vinduer afhænger naturligvis af, hvilken vinduestype du vælger, samt hvor mange sprosser vinduet skal have. Hos Sparvinduer kommer du altid afsted med en god handel, for vores priser er simpelthen for gode til at modstå. 

Find eksempelvis dine sprossevinduer i vores sortiment fra kun 3.000 kroner og op til 22.000 kroner. Der tages dog forbehold for periodevis prisændringer. Hold også øje med vores skønne netrabatter, hvor du kan spare endnu flere penge på dine vinduer.

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →