Ved du, hvordan dine vinduer er forsikret?

Hvordan er du dækket, hvis et vindue i dit hus smadrer, eller hvis vindueskarmen rådner? Få overblik over dine muligheder her.

Hvordan er du dækket hvis et vindue i dit hus smadrer, eller hvis vindueskarmen rådner? De fleste mennesker læser kun forsikringspolicen igennem når den tegnes, og det er ikke underligt. Det er oftest meget lange tekster skrevet i en juridisk tone, og derfor er der klart mere spændende ting at bruge sin fritid på. 

Det kan dog være en god ide at vide, hvordan man er dækket. Det kan spare dig for penge, og sørge for at du får brugt forsikringen til det, du tegnede den for. Vi har derfor samlet et overblik over, hvad du skal overveje, hvis du får skader på dine vinduer.

Ejer eller lejer?

Hvis du er lejer, vil det oftest være din udlejer der skal dække dine vinduer for udefrakommende faktorer. Det kan fx være hvis der vælter et træ ind i bygningen. For at være helt sikker skal du kontakte din udlejer eller tjekke din lejekontrakt.

Hvis du modsat ejer din egen bolig, er det dig selv der dækker dine vinduer. Derfor er det en rigtig god ide at tegne en indboforsikring, og det er også værd at overveje en husforsikring. På den måde er du sikret mod mange uforudsete udgifter.

Bemærk: Det er vigtigt altid at læse policen grundigt igennem – på den måde er du helt sikker på, hvordan netop dine vinduer er forsikret. 

Selvrisiko

Du skal være opmærksom på, hvad din selvrisiko er, hvis der opstår en skade. Der giver ikke mening at indberette småskader til din forsikring, hvis du har en meget høj selvrisiko. Her skal du dog være opmærksom på, at selvrisikoen gælder for den samlede skade, og ikke for hvert enkelt vindue.

Det betyder, at hvis der er problemer med mange vinduer, vil det oftest kunne betale sig at kontakte forsikringen. Modsat vil et lille badeværelsesvindue eller andet oftest ikke gå ud over, hvad du selv skal dække med selvrisikoen.

Tillægsforsikringer

Kan du huske hvad du valgte af tilvalgsforsikringer, da du tegnede forsikringen? De fleste forsikringssælgere lokker med ekstra dækning, og det kan man hurtigt glemme. Hvis du vil være helt sikker på at dine vinduer er dækket, kan det være en god ide at tegne en udvidet glas- og kummeforsikring. Hvis du bor i hus, kan det dog være at du allerede har dækning gennem din husforsikring. Her kan du altså hurtigt komme til at overforsikre dig, og det er ikke en god investering.

Vedligehold

Afhængig af forsikringspolicen kan vedligehold være dækket, hvis du eksempelvis skal udskifte vinduespartier pga. en rådden ramme. Husk derfor at ringe til dit forsikringsselskab eller genlæs policen, hvis du skal lave en stor udskiftning.

Hvis du har svært ved at huske hvilken dækning du har, kan det være en god ide at læse policen grundigt igennem, og lave et papir med hovedpunkterne. Hvis det ligger sammen, er det lettere at danne et overblik, næste gang du er i tvivl.

Tjek markedet jævnligt

For at få den mest optimale forsikring uden at betale for meget for den, skal du huske at tjekke forsikringsmarkedet med jævne mellemrum. Det er ikke den mest sindsoprivende aktivitet, og derfor kan du undgå at bruge for meget tid på det med en sammenligningstjeneste. Prøv eksempelvis at sammenligne indboforsikring på Mikonomi.dk.

Det er også et godt råd generelt i forhold til dine forsikringer. Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stor, og derfor kan konkurrerende selskaber sagtens have lanceret en bedre pris hvis der er gået et par år. Det kan potentielt spare dig for rigtig mange penge.

Bemærk: Denne artikel er vejledende og det er derfor vigtigt, at du altid kontakter dit forsikringsselskab ift. hvordan du er dækket.

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →