Fugning af vinduer

Når du har monteret dine vinduer, er det tid til fugning af de nye vinduer udefra. Inden du går i gang med at fuge det første vindue, er det en god idé at samle de redskaber, som skal bruges.

Redskaber og materialer der bruges til fugning omkring vinduer:

 •  Isoleringsstrimler af glasuld
 •  Bagfugestop i den rette tykkelse
 •  Byggefuge, en bestemt fugemasse som bruges til vinduer og døre
 •  Fugepistol
 •  Glittepinde / fugepinde
 •  Lille beholder med glittevæske / sæbevand

Det er en god ide at købe et fugepindesæt eller forskellige tykkelser af fugepinde. Stil fugepindene i blød i noget sæbevand eller glittevæske i god tid, inden du går i gang. Gerne natten over eller længere tid.

Fremgangsmåde:

At fuge vinduer er faktisk ikke så kompliceret, som mange tror. Husk at give dig god tid og følg blot nedenstående step-by-step guide:

 

 1. Stop isoleringsstrimler i hulrummet omkring vinduet. Isoleringen må ikke stoppes i for tæt, da det er luften i glasuld/mineraluld der giver den isolerende effekt. Brug en spartel eller anden redskab til at stoppe glasulden ind med.
 2. Stop bagfugestop ind efter isoleringen. Som tommelfingerregel, skal fugen være halv så dyb som den er bred. Eksempel: Hvis din fuge er 12 mm. bred, skal toppen af bagfugestoppen sidde 6 mm. inde målt fra yderkanten af karmen.
 3. Byggefuge, en bestemt fugemasse som bruges til vinduer og døre
 4. Sprøjt byggefugen uden på bagfugestoppen, så fugemassen dækker hele mellemrummet mellem karm og murværk.
 5. Brug den rette tykkelse fugepind til at trykke fugen på plads. Derefter kan fugen glattes ud med lange bløde bevægelser – husk at holde fugepinden fugtigt.
 6. Det er en god ide at fuge en side af vinduet ad gangen.

Bemærk: Ved fugning af træ/alu vinduer skal fugen ALTID lægges på trædelen og ikke alu-profilen. Derved bibeholdes ventilationen og der undgås fugtdannelse mellem træ og aluminium.

 

Er du i tvivl, kan du altid kontakte en fagmand, og Sparvinduer hjælper naturligvis også gerne med montering af dine nye vinduer og døre.

Vinduer og døre

Har du endnu ikke fundet vinduer og døre til dit projekt? Se vores store udvalg.

Vi producerer vinduer og døre lige efter dine ønsker og behov. Vælg mellem mere end 300 forskellige modeller.

Montage

Ønsker du hjælp til montage, kan du nemt og bekvemt bestille et tilbud på montage hos vores samarbejdspartner NSF Byggeentreprise. De er professionelle vinduesmontører og tilbyder montage i hele landet

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilke redskaber skal man bruge når man skal fuge et vindue?

  Du skal bruge isoleringsstrimler af glasuld, bagfugestop i den rette tykkelse, byggefuge, fugepistol, fugepind og en lille beholder med sæbevand.

 • Hvordan fuger man et vindue?

  Hos Sparvinduer har vi samlet en materialeliste og en fremgangsmåde, så du selv kan fuge dine vinduer.

 • Skal jeg selv fuge mine vinduer?

  Hvis du køber vinduer hos Sparvinduer, kan du nemt få et tilbud på montage hos vores samarbejdspartnere. De er professionelle vinduesmontører og tilbyder montage i hele landet. Du kan læse mere om dette her.