Indbrudssikring af dine vinduer og døre

Vidste du, at der i 2021 blev anmeldt over 17.000 indbrud i private hjem ifølge Danmarks Statistik? Det er mange, og derfor har vi hos Sparvinduer set på, hvad du kan gøre for at indbrudssikre dine vinduer og døre. Vi har samlet en række tips og tricks til, hvordan du kan forbedre din bolig i forsøget på at få indbrudstyven til at gå udenom dit hjem. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan skræmme tyven væk samt indbrudssikre dine døre og vinduer.

Hvad kan du gøre for at skræmme tyvene væk?

Næsten alle indbrud bliver begået i dagtimerne, da de fleste boligejere er taget på arbejde i det tidsrum. Det giver de mange indbrudstyve fred og ro til at fokusere på deres uønskede opgaver, ligesom tyvene ikke tiltrækker helt så meget opmærksomhed, da ingen er hjemme til at opdage dem.

Hertil er weekenderne, højtiderne og ferierne også udsatte perioder for indbrud, da mange husejere tager hjem til familie eller på ferie, hvilket igen lader huset stå tomt. Det burde du selvfølgelig kunne gøre uden problemer, men indbrudstyve er desværre blevet en større udfordring de seneste år. Netop derfor har vi hos Sparvinduer set på, hvordan du kan forebygge indbrud og skræmme tyvene væk, inden de forsøge at bryde ind.

Indbrudssikre hagekolver hager sig fast i slutblikket og gør det væsentligt mere svært at brække op udefra.

Skråtstillede skruer i slutblikket er monteret i vores vinduer og døre. Det gør det væsentligt sværere for en indbrudstyv at bryde op udefra. 

Sådan holder du tyven ude

De fleste indbrudstyve kommer ind enten gennem et vindue eller en dør, og de tyer derfor ofte til at bryde døren op, knuse ruden, afmontere ruden eller bryde vinduet op. Det er derfor en god ide at sørge for at låse haveredskaber og værktøj inde, da de kan bruges til at bryde ind. Hertil er det en god ide at sikre vinduer og døre, så det bliver vanskeligere for tyven at begå indbrud i dit hjem uden at vække opsigt.

Kom tyven i forkøbet med indbrudssikrede vinduer og døre - det kan være de små detaljer, der er med til at sikre dit hjem og din familie mod indbrud.

Indbrudssikring af vinduer

Når du skal sikre alle vinduer i boligen, kan du med fordel se på, om du har:

 • Sikkerhedslimede ruder, så tyven ikke kan pille glasset ud
 • Énvejsskruer i glaslister, der gør det vanskeligere at bryde vinduet op.
  Énvejsskruerne kan eftermonteres i alle vinduesmodeller - dog kun i elementer af træ (husk at bore for)
 • Monteret vindueslåse. Vindueslåse kan eftermonteres på alle typer vinduer, men er specielt gode til sidehængte vinduer med anverfere, hvor der ikke er mulighed for at montere et paskvilgreb med nøgle eller kodelås
 • Sikringshasper
 • Paskvilgreb, der sikrer en solid lukning af dine vinduer

En ekstra sikring mod indbrud er at vælge et paskvilgreb med lås. På den både kan en indbrudstyv ikke åbne vinduet.

Et pasvikelgreb med cylinder gør døren væsentligt sværere at bryde op.

Indbrudssikring af døre

Skal du indbrudssikre alle døre i dit hjem, kan du overveje at vælge:

  • Nye 6-stiftede nøgler
  • Lås med cylinder, det gør det svært for tyvene at benytte døren som flugtvej
  • Sikkerhedslimede ruder, så tyven ikke kan fjerne ruden
  • Indbrudssikret slutblik i døre med greb i rustfrit stål

Skab illusionen af, at du er hjemme

Når du tager på ferie - eller arbejde hvis dit nabolag er særligt ramt af indbrud - kan du med fordel gør én eller flere af følgende ting, inden du går ud ad døren:

 • Tænd radioen
 • Tænd lidt lys rundt omkring
 • Træk gardinerne for i enkelte rum
 • Lad vasketøjet hænge ude
 • Hav friske blomster i vinduet 
 • Anvend lysfølere udenfor
 • Lad din seng stå uredt 

På den måde skaber du illusionen af, at du fortsat er hjemme, hvis der skulle komme ubudne gæster forbi. Går tyvene eksempelvis en runde om dit hus og kigger ind ad de fleste vinduer, ser de et hjem, hvor en person sover jævnligt i sengen, hører radio i stuen og tørrer tøj til den kommende uge. Det virker ikke umiddelbart som et hjem, hvor ejeren er taget på ferie, og derfor går tyvene måske udenom.

Vores ruder bliver limet fast hvilket gør det mere besværligt for en indbrudstyv at afmontere glaslisterne og tage glasset ud.

Alle vores produkter har indbrudssikret slutblik. Det her i her hagekolverne hager sig fast i, når du låser elementet.

Brug dine naboer

Da tyvene slår til, når dit hus står tomt, er det en god ide at få dine naboer til at være ekstra opmærksomme, når du ikke er hjemme. De behøver ikke sidde på vagt, men de kan lige kaste et blik mod din bolig en gang imellem, ligesom de kan give dig et kald, hvis der lusker en person rundt. Du kan som tak tilbyde at gengælde tjenesten, når dine naboer er væk. På den måde har I sammen startet god nabohjælp, som gør tyvene usikre.

Få flere tips til indbrudssikring af din bolig

Indbrudssikring af både ældre og nye vinduer og døre er det første skridt i den rigtige retning for et mere sikkert hjem. Hvis du samtidigt indarbejder flere gode sikringstiltag omkring din bolig, så undgår du med endnu større sandsynlighed at blive en kedelig del af indbrudsstatistikken i Danmark. Med omkring 3,5 indbrud hver time er vi det land i EU med flest indbrud per indbygger. Det er en statistik, vi hos Sparvinduer gerne vil være med til at nedbringe med endnu flere gode råd mod indbrud.

Vi har derfor samarbejdet med et af Danmarks største sikringscentre om endnu flere gode råd til at undgå de mange indbrud. Låsesmeden Bagger Låse & Alarm A/S har hjulpet private og virksomheder i over 40 år med sikring af boliger og erhvervsbygninger. De har udarbejdet en infografik med 17 gode råd til, hvordan du selv kan forbedre sikkerheden endnu mere i dit hjem. Med gode råd, om alt fra hvordan naboen kan hjælpe til gratis mærkningssæt til dine gemte og synlige værdigenstande, er du skridtet nærmere at kalde dig selv sikringsekspert i dit nabolag.

Anvend de gode råd fra denne artikel og de ekstra 17 gode råd fra Bagger Låse, og vær med til at sørge for, at Danmark ikke topper den kedelige indbrudsrekord igen i år.

God fornøjelse med sikringen af din bolig!

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →