25% netrabat på specialmål! / Levering kun 349,- ved bestilling senest 19. december! / Se alle kampagner
1848 anmeld. på Trustpilot
5 udstillinger med rådgivning
Ingen forudbetaling

Knastfrit fingersamlet træ

Alt træ har knaster! Træ er som bekendt et naturmateriale og en knast er den rest, der er tilbage fra grene og kviste, der gik ind i træet. Når der produceres vinduer og døre er det en fordel, hvis der ikke findes større eller mange knaster i træet, da man undgår risiko for at harpiks trænger ud og giver skjolder, og mindsker samtidig risikoen for råd og svamp.

fyrretræNår vi hos Sparvinduer producerer vores elementer i træ eller træ/alu, kvalitetsoptimerer vi fyrretræet ved at nedbringe andelen af knaster mest muligt. Teknikken der bruges til at fjerne knaster kaldes for “fingersamling” eller “fingerskarring”, da metoden ligner sammenflettede fingre. 

Hvorfor vælge vinduer og døre fra Sparvinduer?

Hos Sparvinduer producerer vi vores elementer af langsomtvoksende nordisk fyrretræ. De langsomtvoksende træer giver den bedste kvalitet, når træet skal bruges til vinduer og døre - jo langsommere træet vokser, des mindre luft vil der være i træet, hvilket styrker træet og giver en bedre holdbarhed. De langsomtvoksende fyrretræer findes fortrinsvis i Norden, da vejrforholdene og vores kølige klima giver træet langsommere voksetid. 

Fingersamlet træ

Fingersamling er bl.a. en fordel, hvis træet skal benyttes til at producere vinduer og døre, da holdbarheden øges og man slipper for store knaster i træet. Producerer man vinduer og døre i fyrretræ med større knaster, vil knasterne inden for en kort periode, begynde at “svede” harpiks, hvilket giver grimme gule skjolder og pletter (oftes om sommeren, hvor temperaturerne stiger).

Vælger du at få produceret dine elementer malet, vil man som udgangspunkt kun kunne se samlingen, hvis man går helt tæt på og ser nøje efter området.