Knastfrit fingersamlet træ

Døre og vinduer der bare holder og holder i MANGE år! Dét og mere til er hvad du får, når du bestiller dine nye døre og vinduer hos os. For os er høj kvalitet og service en selvfølge. Vi har udvalgt det fineste fyrretræ, så når du køber nye døre og vinduer i materialet træ, kan du roligt se frem til at modtage nye, kvalitetsrige elementer af den bedste kaliber.
Herunder kan du læse mere om vores døre og vinduer i det knastfrie, skandinaviske fyrretræ.

Hvad er knastfrit træ?

Alt træ har knaster! Træ er som bekendt et naturmateriale og en knast er den rest, der er tilbage fra grene og kviste, der gik ind i træet. Når der produceres vinduer og døre er det en fordel, hvis der ikke findes større eller mange knaster i træet, da man undgår risiko for at harpiks trænger ud og giver skjolder, og mindsker samtidig risikoen for råd og svamp.

Når vi hos Sparvinduer producerer vores elementer i træ eller træ/alu, kvalitetsoptimerer vi fyrretræet ved at nedbringe andelen af knaster mest muligt. Teknikken der bruges til at fjerne knaster kaldes for “fingersamling” eller “fingerskarring”, da metoden ligner sammenflettede fingre.

Hvorfor vælge vinduer og døre fra Sparvinduer?

Hos Sparvinduer producerer vi vores elementer af langsomtvoksende nordisk fyrretræ. De langsomtvoksende træer giver den bedste kvalitet, når træet skal bruges til vinduer og døre - jo langsommere træet vokser, des mindre luft vil der være i træet, hvilket styrker træet og giver en bedre holdbarhed. De langsomtvoksende fyrretræer findes fortrinsvis i Norden, da vejrforholdene og vores kølige klima giver træet langsommere voksetid. 

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er knastfrit træ?

    Træ er naturmateriale og en knast er den rest der er tilbage fra grene og kviste der gik ind i træet.
  • Hvad er fordelen ved knastfrit træ?

    Når der produceres vinduer og døre er det en fordel, hvis der ikke findes større eller mange knaster i træet, da man undgår risiko for at harpiks trænger ud og giver skjolder, og mindsker samtidig risikoen for råd og svamp.
  • Hvorfor skal man vælge knastfrit træ?

    Hvis man køber vinduer og døre som er produceret i fyrretræ med større knaster, vil knasterne inden for en kort periode, begynde at ”svede” harpiks, hvilket giver grimme gule skjolder og pletter.