landejendomlandejendom

Murermestervillaen

Her på siden anbefaler vi vinduer til murermestervillaen.
Læs med herunder:

Hvad er en murermestervilla?

De fleste murermestervillaer er fra tiden efter Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig. Murermestervillaen er en solidt bygget bolig, med fokus på godt håndværk og den danske byggetradition. Den er generelt opført i gode materialer. Dog betød mellemkrigstidens varemangel, at vinduernes kvalitet haltede. Som følge af dette, ser man ofte, at vinduerne på muremestervillaer er blevet udskiftet, men desværre uden hensyn til den oprindelige byggestil.

Disse vinduer anbefaler vi til renovering af murermestervillaen

Når du tænker på en murermestervilla, er noget af det første du ser for dig, er nok facaden med de store klassiske vinduer. Vinduerne på en murermestervilla har altså stor betydning for villaens enkle stil og udtryk. Vælger du nye vinduer i en meget moderne stil, risikerer du at miste en væsentlig del af murermestervillaens udtryk. I stedet kan du med fordel vælge klassiske vinduer, der vil komplementere og fremhæve den klassiske murermestervilla, og dens mange charmerende udtryk.

Derfor anbefaler vi følgende vinduer:

 • Bondehusvinduer

  Bondehusvinduet passer med sin klassiske og charmerende stil glimrende til en klassisk murermestervilla. Disse vinduer fås også i mange variationer og i op til 4 fag. Alle fagene er inddelt af forskellige kombinationer og mængder af sprosser, så du har rig mulighed for at finde lige det, du godt kan lide.

  bondehusvindue med 2 fag og 6 ruder

 • Dannebrogsvinduer

  De klassiske dannebrogsvinduer er et godt bud, når du skal renovere villaen. Mange murermestervillaer er oprindeligt bygget med dannebrogsvinduer, hvilket betyder, at deres klassiske stil harmonerer med byggestilen.

  Du kan få dannebrogsvinduet i op til 4 fag, og med eller uden sprosser. Du har mange muligheder, når du køber et dannebrogsvindue hos os.

  dannebrogsvindue med 2 fag og 4 ruder

 • Frederiksbergvinduer

  Frederikbergvinduerne stammer fra Frederiksberg i København, som navnet også antyder, og er med et fastkarmsvindue i midten og sidehængte vinduer i hver sin side et klassisk vindue med et elegant udtryk. Et frederiksbergvindue giver mulighed for at få et godt lysindfald, hvor du samtidig har rig mulighed for at lufte ud.

  Et godt valg, hvis du gerne vil have et flot, klassisk udtryk, men samtidig også ønsker noget praktisk, og som skiller sig en smule ud fra fx dannebrogsvinduer og sidehængte vinduer.

  frederiksbergvindue med 3 fag, 5 ruder og med fast ramme

 • Farver

  Murermestervillaer er oftest bygget i røde mursten, og her er der nogle gode muligheder for at matche dine vinduer med huset, så det passer til lige netop det look du gerne vil have.

  Er du mest til det klassiske look, er hvide vinduer vejen frem. Det passer godt til den røde farve, og er nok også den mest populære vinduesfarve i Danmark.
  Er du derimod mere til et moderne udseende, så kan sorte vinduer være lige netop det du leder efter. De giver et mere moderne udtryk, men passer stadig rigtig godt til de røde murstens glød.

  farver

De rigtige mål til de rigtige vinduer

Når du skal måle op til dine nye vinduer, kan du enten kaste dig ud i selv at gøre det, eller du kan, hvis du er tryggere ved det, få professionelle til at gøre det for dig.

 • Mål selv op til dine nye vinduer!

  Det er slet ikke så svært selv at måle op til dine vinduer. Det kræver kun nogle få redskaber og noget simpel matematik.

  Du skal blot bruge noget at skrive med, noget at skrive på, og noget at måle med.

  1. Først skal du måle hulmålet - Det er målet på hullet fra væg til væg. Det kan være en god idé at måle mere end et sted, hvis åbningen er skæv. Brug altid det mindste mål, så du er sikker på, at vinduet kommer til at passe når det skal monteres.
   Når du har taget målet, skal du selvfølgelig skrive det ned.

  2. Nu skal du finde karmmålet, som er den størrelse dit vindue bliver produceret i. Det gør du ved at trække 2-3 cm fra hulmålet.

   Så hvis dit hulmål er på 130 x 150, så giver det et karmmål på følgende: 130 - 2,5 = 127,5 og 150 - 2,5 = 147,5. Derfor bliver det samlede karmmål 127,5 x 147,5 cm.

  Her kan du finde vores videoguide til, hvordan du selv opmåler vinduer.

 • Professionel opmåling

  Er du mere tryg ved at lade de professionelle måle op? I samarbejde med NFS Byggeenterprise, tilbyder vi professionel opmåling, så du kan komme godt i mål med dit projekt.

  Læs mere om professionel opmåling her.

  prof opmåling

Vi er med dig hele vejen

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Fragt & Levering


Danmarks hurtigste levering, direkte hjem til dig. Vi levere til hele landet.

Læs mere om levering her →

 

Garanti


Hos os er garanti din sikkerhed for vinduer og døre i god kvalitet.

Læs mere om garanti her →