Byhuset

Her på siden finder du vores anbefalinger af vinduer til byhuset.
Læs med herunder:

landejendomlandejendom

Hvad er et byhus?

Byhuset er en boligtype, som opstod omkring industrialiseringen, da flere folk fra landet begyndte at flytte til byen. Byhusenes arkitektur er en blanding af stilarter fra forskellige perioder. Dog altid i en stil, der er præget af flotte detaljer. Der kan være forskel på størrelsen på byhuse, men de har ofte flere etager og et mindre grundareal end landhuse.

Vælg de rigtige vinduer til dit byhus

Når du skal købe nye vinduer til dit hus, er det vigtigt at vælge vinduer, der passer til din bolig. Men hvordan finder du ud af hvad der passer til din bolig? Bare rolig, vi har lavet en liste med vores anbefalinger til byhuset, uanset om du har et, der er mere moderne i stilen, eller et der er mere klassisk.

 • Bondehusvinduer

  Bondehusvinduet ses ofte på byhuse, der har en mere klassisk stil. Det er sidehængte vinduer med sprosser, der bidrager med et idyllisk og traditionelt præg.

  bondehusvindue med 2 fag og 6 ruder

 • Dannebrogsvinduer

  Det er ikke atypisk at finde dannebrogsvinduer på et byhus. Dannebrogsvinduet er et charmerende vindue, som er rimelig populært i Danmark, der passer godt til ældre boliger, med et fokus på den traditionelle stil. Det er også et sidehængt vindue, og du kan tilpasse det præcis til dit hus.

  dannebrogsvindue med 2 fag og 4 ruder

 • Sidehængte vinduer

  Ønsker du et sidehængt vindue i en mere enkel stil, har vi selvfølgelig også det. De sidehængte vinduer passer bedst til huset der ser en smule mere moderne ud, da de er uden sprosser.

  sidehængt vindue med 2 fag og 2 ruder

 • Topstyrede vinduer

  Det topstyrede vindue er et praktisk og moderne vindue. Vinduet har en enkel og trinløs åbning, hvilket gør det til et særdeles populært vindue. Du kan vælge den mere moderne og sprosseløse udgave af vinduet, eller du kan vælge en af vores mange variationer med sprosser, for et klassisk udtryk.

  topstyret vindue

 • Find de rigtige mål!

  Når du skal have nye vinduer og døre til dit sommerhus, så skal der naturligvis også tages mål, så du får vinduer der passer. Efter vinduerne er ankommet, skal de så monteres.

  Har du mod på selv at gøre det, så er guiden herunde et godt sted at starte:

  Du skal bruge en tommestok/et målebåndnoget at skrive med, og noget at skrive på.

  Nu kan du gå i gang med at måle op. Du skal måle fra mursten til mursten (hulmål), og her anbefaler vi, at du starter med at måle bredden, og herefter måler højden.

  Til sidst har du hulmålet, som du skal trække ca. 2-3 cm fra, for at få det udvendige karmmål.

  Et eksempel kunne være: Hulmålet er 108 cm x 130 cm = det udvendige karmmål er derfor 106 cm x 128 cm.

  Herunder kan du også se en videoguide til, hvordan du tager mål til vinduerne til dit sommerhus:

Overvejelser til byhuset

I de fleste boliger, er der overvejelser man kan gøre sig, for at gøre livet mere bekvemt. Vi har her samlet nogle forslag til, hvad du kan gøre, når du bor i et byhus.

 • Roterbare vinduer

  Dreje kip eller vendevinduer kan være en smart løsning til 1. eller 2. sal i et byhus. Disse vinduer gør nemlig rengøringen og vedligeholdelsen nemmere. Dreje kip vinduer, da de åbner indad, og vendevinduer, da de kan vendes 180 grader. På den måde kan du vaske vinduerne indefra.

  Dreje kip vindue

 • Glas, der hjælper med at bevare privatlivet

  I byen bor man typisk tæt på andre mennesker. Derfor kan det være nødvendigt at lave tiltag i huset, for at bevare privatlivet. Et af disse tiltag kan være at få ruder af crepi glas, sandblæst glas eller cotswold glas. Disse behandlinger tillader naturligt lys at trænge ind, samtidig med at de skjuler indholdet for nysgerrige blikke. Dette kan særligt være en fordel på badeværelset.

  glastype

 • Lyddæmpende glas

  Bor man eksempelvis ved en trafikeret vej, kan man med fordel investere i støjdæmpende glas. Dette hjælper med at reducere mængden af støj, der trænger ind i dit hjem - og dig med at slappe mere af.

Professionel rådgivning

Drømmer du om forandring, men har du spørgsmål til dit projekt eller brug for hjælp? Du kan få rådgivning når det passer dig. Besøg os i et af vores mange showrooms, hvor du også kan opleve et stort udvalg af modellerne.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til vores chat.