Energirigtige vinduer

Energivinduer – Hvornår er det rigtigt at investere?

Energirigtige vinduer er det helt rigtige valg for dig, der gerne vil passe på miljøet, tage hensyn til pengepungen og undgå træk i de kolde måneder.

Bestil dine nye vinduer her Bestil dine nye døre her

 

Er du træt af at sidde i sofaen og kunne mærke, at det trækker ind fra vinduerne, eller er varmeregningen blevet ekstra stor? Så kan det være en god ide at udskifte dine gamle vinduer med nye energirigtige vinduer. Se hvor meget du kan spare ved at investere i energiruder og energivinduer, samt hvordan du laver en energiberegning. 

Der er sket meget med vinduesstandarden siden 50érne, 60érne og 70érne, i dag er der bl.a. meget højere krav til glas og ramme samt isoleringsevnen i vinduet. Der kan derfor opnås store besparelser, hvis du skifter vinduer fra den periode ud med nye energirigtige vinduer. Statens Byggeforskningsinstitut vurderer, at de fleste af husene fra den periode har mulighed for at reducere varmeregningen med 25-30% ved at udskifte vinduerne.

Prøv vores energibegregner og se hvor mange penge du kan spare på varmeregningen, ved at skifte dine vinduer og døre – Beregn din energibesparelse.

Trænger dine vinduer til at blive udskiftet?

Er du i tvivl om hvorvidt dine vinduer trænger til udskiftning. Du kan selv undersøge om dine vinduer isolerer dårligt, eller om de trænger til en udskiftning. Læs artiklen 4 tips til at tjekke dine vinduer. Jo dårligere vinduerne er, jo større potentiale er der for at spare penge og øge komforten i din bolig. 

Udover at spare penge på varmeregningen forbedrer du også indeklimaet ved at skifte de gamle vinduer ud, så undgår du nemlig også fugt og træk indenfor. Døjer du med fugt inde i huset? Så er der gode råd at hente, se hvordan du kan få et bedre indeklima. Læs artiklen Sådan undgår du dug på vinduer

Udover at tage hensyn til pengepungen og øge komforten så giver du også din bolig mere værdi ved at udskifte vinduerne. Derudover har du i dag muligheden for at vælge vedligeholdelsesfri materialer som PVC og træ/alu, så slipper du for at finde malerpenslen frem.  

Energirigtige PVC vinduer

Hvilket energimærke skal du vælge?

Vinduer med energimærket B anbefales til ældre huse, da energiklasse på vinduerne skal harmonere med varmetabet på husets helhed, det kan derfor ofte ikke betale sig at investere i vinduer med energimærket A. Er du i tvivl om, hvilket energimærke du skal vælge – Prøv vores energiberegner og se hvad forskellen i din varmebesparelse er hvis du vælger energimærke A eller B.  

Er du derimod i gang med at bygge nyt, er det ifølge Bygningsreglementet muligt både at montere A og B mærkede vinduer. Nye huse er rigtig godt isoleret, sammenlignet med huse af ældre dato, det er derfor smart med mindst muligt varmetab gennem vindues fladerne og derfor vælge A-mærkede vinduer med minimalt varmeudslip.

Soveværelse terrassedør

Hos Sparvinduer lever vores vinduer og døre altid op til de nyeste energikrav i relation til U-værdier.

Har du spørgsmål til regler om energivinduer?

Energikrav, bestemmelser og overvejelser herom kan være et komplekst område for den enkelte forbruger. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål herom.

 

Bestil dine nye vinduer her Bestil dine nye døre her

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment