4 tips til at tjekke dine vinduer

I et typisk dansk hus, slippes ca. 1/3 del af varmen ud igennem utætte vinduer. Skifter du til nye energirigtige vinduer, kan du reducere din varmeregning og samtidig få et bedre indeklima i din bolig.

Læs med her og få 4 små tips til at tjekke tilstanden på dine gamle vinduer

Hvilke tegn skal du se efter?

Der vil ofte opstå nogle synlige tegn, hvis dine vinduer er utætte og derfor trænger til udskiftning. Det kan f.eks. komme til syne ved, at vinduet kan være angrebet af råd eller svamp, eller at der dannes kondens og er fugtigt på indersiden af ruden.

Trænger dine vinduer til at blive udskiftet? Se vores store udvalg af vinduer og døre. Eller er du i tvivl om, hvorvidt dine vinduer er tætte og i god stand? Følg vores 4 tips til at tjekke, om dine vinduer trænger til en udskiftning:

1. Trækker det ind?

Føl efter med hånden om det trækker ind. Et godt fif er at mærke efter en dag, hvor det blæser, og så fugte hånden med lidt vand. Det gør hånden ekstra følsom, og du vil have nemmere ved at mærke eventuel vind, der måtte trænge ind igennem vinduet. Hvis det trækker ind, kan der være mange penge at spare på varmeregningen ved af skifte vinduerne ud.

2. Er vinduet og ruden helt tør? 

Hvis der er meget dug og kondens på ruden, kan det være tegn på at vinduet ikke holder tæt. Det er vigtigt at komme af med den fugtige luft, da kondens på indersiden af ruden er med til at skabe skimmelsvamp, der også kan sprede sig og sætte sig i mur- og træværk. 

Døjer du meget med dug, kan du læse artiklen Sådan undgår du dug på vinduer hvor der er gode råd at finde. Hvis vinduerne dugger på den indvendigeside kan det være skadeligt, ikke bare for dine vinduer men også for dig, få 11 gode råd til et bedre indeklima.

3. Papirtesten

Du kan tjekke om vinduet lukker ordenligt til ved at sætte et stykke papir fast i vinduet og lukke til. Hvis der ikke er nogen modstand, når du trækker papiret ud, lukker vinduet ikke ordentligt tæt. Husk! Du skal tjekke alle 4 sider i vinduet.

4. Er vinduet råddent?

Du kan tjekke træets tilstand ved forsigtigt at stikke en kniv ind i vinduesrammen. Går kniven mere end 3-5 mm ind i træet, ved et forsigtigt tryk, viser vinduet tegn på at være fugtigt og råddent.

Tjek efter synlige skader og lugtgener. Råd og svamp vil typisk være synligt langs kanten af vinduet og kan komme til syne ved f.eks. flosset maling eller tydelige misfarvninger.

Det er en god ide at være ekstra opmærksom, når du tjekker vinduerne i badeværelser og på husets skyggeside. Da disse er særligt udsat.


Er du efter denne tjekliste ikke længere i tvivl om, at dine vinduer og døre trænger til at udskiftet? Så kan du finde nye, flotte og energirigtige vinduer og døre her. Vi har gjort det nemt for dig, og samlet de ting du skal kigge efter, når du køber nye energivinduer, se alle de gode råd om energivinduer.

Professionel termografering

Vil du være helt sikker på, hvordan dit hus og vinduer isolerer, kan du bestille en professionel til at foretage en termografitest. Termografering er både en hurtig og sikker måde at se, hvor godt dit hus er isoleret og om dine vinduer er utætte og trænger til eventuel udskiftning.

Termografikameraet måler den varmestråling, der kommer ud fra huset. Er der meget varmeudslip vil det lyse rødt/orange. Kulde (mindre varmeudslip fra huset) og dermed god isolering, vil i stedet lyse grønt/blåt. Du kan læse mere om termografering lige her.

Vi ønsker dig god fornøjelse med gennemgangen af dine vinduer.

Du kan også klikke herunder og se nærmere på vores store udvalg i vinduer og døre.
Vi har masser af varer på lager og finder du ikke, hvad du søger, kan du selv designe efter dine ønsker og mål. 

Få råd til forandring

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter dit køb.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Showroom


Besøg os og bliv inspireret i et af vores landsdækkende showrooms.

Find showroom her →

 

Gratis rådgivning


Nogle kan selv, mens andre gerne vil have hjælp, det kræver gode rådgivere og det har vi.


Book er møde her →