Guide til opmåling af dine ruder

Lær her, hvordan du selv kan måle op til nye termoruder

Når du skal i gang med at skifte dine ruder, er første skridt en måltagning af dine gamle termoruder. Vi har herunder lavet en lille videoguide til, hvordan du måler korrekt op, så du kan være sikker på at bestille dine nye ruder i korrekte mål.

Du kan herunder se vores lille film: Opmåling af termoruder

Som du kan se i videoen, findes der altså to forskellige metoder, du kan bruge, når du måler op, alt efter om ruden er fastmonteret eller om du allerede har afmonteret den gamle rude.

Du får her en kort opsummering af de to muligheder.

Opmåling af ruder – uden på glaslister

Du kan lave en opmåling af ruder ved at måle uden på glaslisterne – ved denne metode måles der fra yderkanten af glaslisten til yderkanten af den modsatte glasliste. Det mål du får, kaldes stramt falsmål. Træk 8 mm fra i både højde og bredde og du får glasmålet. Glasmålet er det mål, du skal bruge, når du bestiller din nye energirude.

Du skal være opmærksom på, at er vinduet forsynet med skrå bundfals, skal du trække yderligere 2-3 mm fra i højden.

Opmåling af afmonteret rude

Har du allerede afmonteret ruden – måles bredden, højden og tykkelsen på glasset. Ruden bestilles i de eksakte mål. Her skal der altså ikke trækkes noget fra.

Når du har lavet en opmåling af dine gamle ruder, kan du læse mere om, hvordan man skifter ruderne her.

Hvis du stadig er lidt usikker på, hvordan du måler op, kan du med fordel udskrive denne side og følge nedenstående trin for trin guide, imens du foretager opmålingen. 

Opmåling af ruder – Trin for trin guide:

Sådan måler du korrekt op, når du skal have nye termoruder.

1) Brug et bredt stemmejern til at løsne glaslisterne fra vinduesrammen. Vær forsigtig når du vrider stemmejernet, så du ikke risikerer at lave unødige mærker i træet.

2) Når de to sidelister er afmonteret, måles bredden stramt fra kant til kant (stramt falsmål). Du skal trække 8 mm fra det stramme falsmål, så har du bredden på den rude, du skal bestille (glasmålet). 

3) Når top og bundliste er afmonteret, måles højden stramt fra kant til kant (stramt falsmål). Du skal nu trække 8 mm fra det stramme falsmål, så har du højden på den rude, du skal bestille (glasmålet).

4) Afslutningsvis måles dybden af glasfalsen (falsdybde). Du er nu klar til at bestille din nye energirude.

Vi ønsker dig god arbejdslyst med opmålingen af dine termoruder.

Har du brug for hjælp?

Hos Sparvinduer er vi altid klar med hjælp eller rådgivning til dit vinduesprojekt. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk