Guide til udskiftning og montering af termoruder

Læs denne lille guide, hvis du selv vil prøve at montere dine nye termoruder

Når man kaster sig ud i et nyt projekt, som opmåling og montering af termoruder er det helt naturligt, at der opstår nogle spørgsmål undervejs. Måske er du heller ikke normalt ”gør det selv typen”, og så kan det ofte være nærliggende at spørge ”jamen, hvordan foretager man egentligt en udskiftning af ruder”? Det er nemlig slet ikke så vanskeligt, som mange ofte forestiller sig. Du får her en lille guide til, hvordan du monterer nye termoruder.

Hvornår skal termoruden udskiftes?

Der kan være forskellige årsager til, at ruden skal udskiftes. Det er klart, at er ruden knust eller revnet, skal den naturligvis udskiftes, men det kan også være at den gamle rude ”blot” er punkteret. Skal ruden så skiftes, hvis den er punkteret? Ikke nødvendigvis, men de fleste vælger at gøre det. En punkteret termorude har ikke nævneværdig betydning for rudens isoleringsevne, men der vil trænge dug ind imellem glaslagene, som blokerer udsynet gennem ruden. Og husk inden du udskifter ruden, kan det være en god ide lige at tjekke med dit forsikringsselskab, om du har glasdækning i din husforsikring.

Ydermere kan der være en økonomisk og miljømæssig gevinst i at skifte dine gamle termoruder ud med nye miljørigtige energiruder. Allerede efter 2-3 år vil din investering normalt være tjent ind. Du vil resten af rudens levetid opnå en kontant besparelse samt et bedre miljø og indeklima. Du sparer altså penge samtidigt med, at du også skåner miljøet = Win Win.

Du får her en vejledning til, hvordan du foretager en udskiftning af punkterede termoruder.

Montering af Termoruder

Hvordan udskifter man termoruder? Når du skal i gang med montering af nye ruder, er første skridt naturligvis en opmåling af ruden, så du kan bestille din nye termorude i de korrekte mål.

Du kan læse mere om opmåling af ruder her

Når du har fået målt op og din nye termorude er bestilt og leveret på adressen, er du nu klar til at gå i gang med selve monteringen af det nye vinduesglas.

Hvordan skifter man en termorude?

Du kan herunder se vores lille film, hvor du på under 4 minutter kan lære, hvordan du udskifter en termorude:

Fjern den gamle rude

Når du skal udskifte en termorude, er første skridt at fjerne den gamle rude. Du starter med at løsne glaslisterne og tager forsigtigt den gamle rude ud. Det er vigtigt, at du fjerner eventuelle rester af tætningsbånd og silikone. Herefter rengøres falsen, så den nye rude er klar til montering.

Montering af tætningsbånd

For at sikre mindst muligt varmeudslip gennem ruden, monteres isolerende tætningsbånd rundt i vinduesrammen. Tapen fungerer ved at holde varmen indendørs, samtidigt med at fugt forhindres i at trænge ind i huset. Derefter fastsættes nyt tætningsbånd på glaslisterne og hjørnerne fuges med silikone.

Isætning af nyt glas

Du er nu klar til at montere det nye glas. Glasklodser placeres i bunden af vinduet og justeres efterfølgende i siderne og i toppen af vinduesrammen. Glasklodserne har den funktion, at de kiler ruden fast og sikrer, at afstanden ikke forskydes indtil ruden er endeligt færdigmonteret. Til sidst trykkes glaslisterne hårdt ind mod ruden, inden de sømmes fast, og den nye rude er nu færdigmonteret!

Vi ønsker dig god arbejdslyst med monteringen af dine nye termoruder.

Har du brug for hjælp?

Hos Sparvinduer er vi altid klar med hjælp eller rådgivning til dit vinduesprojekt. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk