Træ/alu vinduer og døre – værd at vide

Træ/alu-vinduer og –døre, det praktiske, funktionelle og æstetiske valg.

Mange af os er vant til at have en travl hverdag, og vil derfor gerne holde fri og slippe for pligter og praktiske gøremål i weekenden, eller når vi holder ferie. Derfor er der også rigtige mange, som i dag vælger vinduer og døre i træ/alu. Det er der selvfølgelig flere årsager til, men selve ideen med at fremstille vinduer og døre i en træ-aluminiums-kombination er ganske enkelt, at vi her kombinerer de gode, naturlige og “varme” egenskaber fra træet med aluminiummet, som er vejrbestandigt og kræver minimal vedligeholdelse, så du slipper for at finde malerpenslen frem.

Du får her et produkt, som har træets gode naturlige og miljø-skabende effekt inde i huset, samtidig med at den udvendige klimaskærm i aluminium beskytter træet, og derved sikrer at dine døre og vinduer har en rigtig god holdbarhed og dermed får en lang levetid.

Vi har et stort udvalg af forskellige modeller i træ/alu, se vinduer og døre

Skal du vælge … trævinduer eller træ/alu-vinduer?

Uanset, om du vælger vinduer, der er fremstillet af træ eller i en træ-alu-kombination, så får du gode og holdbare vinduer.

Fordelene ved de massive trævinduer er, at der er tale om et klassisk, naturligt produkt fra yderst til inderst. Det leveres med en aluminiumsliste i bunden for at beskytte træet ekstra meget mod det vand eller fugt, der til tider vil lægge sig her pga. regn osv. Trævinduer er bl.a. særligt velegnede til boliger der renoveres, så bygningen får det helt rette klassiske udtryk.

Se alle de flotte vinduer og døre i træ og træ/alu. 

Fordelene ved træ/alu-vinduer og træ/alu-døre er, at du på én gang får produkter, der er klassiske i udtrykket, samtidig med, at de ikke skal males med jævne mellemrum. Førhen skilte alu produkter sig ud i deres udseende, men i dag er det stort set umuligt at se forskel på et træ produkt og et træ/alu produkt på afstand. Alle træ/alu produkter bliver i dag produceret med en lav glans (glans 35, hvor fyrretræ bliver malet i glans 30.) Udover farven er træ/alu også lavet med flot finish, som gør det vanskeligt at skelne træ/alu fra træ.

Træ/alu-vinduet er som nævnt ovenfor bygget op af en indvendig ramme af træ og en udvendig skærm af aluminium.

Vinduer og døre i træ/alu er også velegnet til sommerhuse, fordi de er ekstra modstandsdygtige overfor vind og vejr og derfor særligt anvendelige i de kystnære områder. Modellerne, som kræver minimal vedligeholdelse, er også ideelle, hvis du ønsker at slappe af og nyde tiden, i stedet for at vedligeholde sommerhuset når du tilbringer weekenderne og ferierne der. Du kan læse mere om vinduer til dit sommerhus lige her.

Så hvad skal du vælge…? Det er naturligvis op til dig, da det handler meget om dine ønsker til design og krav til vedligeholdelse. De fleste mener dog, at renoverer du, så vil det sandsynligvis være flottest med trævinduer, mens træ-alu-vinduer typisk anvendes i nyere bygninger.

Har du brug for hjælp?

Hos Sparvinduer er vi altid klar med hjælp eller rådgivning til dit vinduesprojekt. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk