PVC vinduer

Træ/alu vinduer og døre – værd at vide

Træ/alu-vinduer og –døre, det praktiske, funktionelle og æstetiske valg.

Mange af os er vant til at have en travl hverdag, og vil derfor gerne holde fri og slippe for pligter og praktiske gøremål i weekenden, eller når vi holder ferie. Derfor er der også rigtige mange, som i dag vælger vinduer og døre i træ/alu. Det er der selvfølgelig flere årsager til, men selve ideen med at fremstille vinduer og døre i en træ-aluminiums-kombination er ganske enkelt, at vi her kombinerer de gode, naturlige og “varme” egenskaber fra træet med aluminiummet, som er vejrbestandigt og kræver minimal vedligeholdelse, så du slipper for at finde malerpenslen frem.

Du får her et produkt, som har træets gode naturlige og miljø-skabende effekt inde i huset, samtidig med at den udvendige klimaskærm i aluminium beskytter træet, og derved sikrer at dine døre og vinduer har en rigtig god holdbarhed og dermed får en lang levetid.

Vi har et stort udvalg af forskellige modeller i træ/alu, se vinduer og døre

Skal du vælge … trævinduer eller træ/alu-vinduer?trealu

Uanset, om du vælger vinduer, der er fremstillet af træ eller i en træ-alu-kombination, så får du gode og holdbare vinduer.

Fordelene ved de massive trævinduer er, at der er tale om et klassisk, naturligt produkt fra yderst til inderst. Det leveres med en aluminiumsliste i bunden for at beskytte træet ekstra meget mod det vand eller fugt, der til tider vil lægge sig her pga. regn osv. Trævinduer er bl.a. særligt velegnede til boliger der renoveres, så bygningen får det helt rette klassiske udtryk.

Se alle de flotte vinduer og døre i træ og træ/alu. 

Fordelene ved træ/alu-vinduer og træ/alu-døre er, at du på én gang får produkter, der er klassiske i udtrykket, samtidig med, at de ikke skal males med jævne mellemrum. Førhen skilte alu produkter sig ud i deres udseende, men i dag er det stort set umuligt at se forskel på et træ produkt og et træ/alu produkt på afstand. Alle træ/alu produkter bliver i dag produceret med en lav glans (glans 35, hvor fyrretræ bliver malet i glans 30.) Udover farven er træ/alu også lavet med flot finish, som gør det vanskeligt at skelne træ/alu fra træ.

Træ/alu-vinduet er som nævnt ovenfor bygget op af en indvendig ramme af træ og en udvendig skærm af aluminium.

Vinduer og døre i træ/alu er også velegnet til sommerhuse, fordi de er ekstra modstandsdygtige overfor vind og vejr og derfor særligt anvendelige i de kystnære områder. Modellerne, som kræver minimal vedligeholdelse, er også ideelle, hvis du ønsker at slappe af og nyde tiden, i stedet for at vedligeholde sommerhuset når du tilbringer weekenderne og ferierne der. 

Så hvad skal du vælge…? Det er naturligvis op til dig, da det handler meget om dine ønsker til design og krav til vedligeholdelse. De fleste mener dog, at renoverer du, så vil det sandsynligvis være flottest med trævinduer, mens træ-alu-vinduer typisk anvendes i nyere bygninger.

 

Bestil dine nye vinduer her Bestil dine nye døre her

{ 6 comments… add one }
 • Andreas P 5. oktober 2016, 13:33

  Jeg har et lille spørgsmål – jeg har et sommerhus fra 1982 og det er blevet renoveret tilbage i 1998, med ny isolering og ny maling og belægning på træet.

  Jeg ved dog ikke om jeg skal gå efter en trævinduer eller træ-alu-vinduer?
  Kan I hjælpe??

  /// Andreas

  • Sparvinduer 6. oktober 2016, 8:49

   Hej Andres.

   Tak for dit spørgsmål 🙂
   Træ/alu vinduer er vedligeholdelsesfrie på den udvendige side, hvorimod trævinduer skal du males og vedligeholdes løbende. Går du derfor efter et produkt, hvor du fremover ønsker så minimail vedligholdelse som muligt, skal du gå efter træ/alu elementer. Dog skal du være opmærksom på, at træ/alu elementer har en karm på 129 mm, hvor trævinduer har en karm på 116 mm.
   Jeg håber det er svar nok, og ellers er du meget velkommen til at vende retur til os. 🙂

   Venlig hilsen
   Frederik, Sparvinduer

 • Erik 18. april 2019, 10:43

  Hejsa. Jeg har træ/alu vinduer og døre i mit hus, og er glade for dem. Men når solen skinner om formiddagen, og varmen står direkte på fordøren, oplever jeg at døren binder helt forfærdeligt. Så snart solen er væk, forsvinder mit problem. Er der noget jeg selv kan gøre for at undgå mit problem?
  Mvh
  Erik

  • Sparvinduer 1. maj 2019, 13:52

   Hej Erik,

   Det er desværre en udfordring som sker engang i mellem når temperaturen stiger. Er det noget du oplever hele året, eller kun i ekstra varme perioder?
   Hvis problemet er meget stort, vil jeg bede dig kontakte os, eller udfylde en formular på vores hjemmeside http://www.sparvinduer.dk/reklamation.

   God dag.
   Venlig hilsen Louise, Sparvinduer

 • Anette Aaris-Larsen 16. juni 2020, 22:17

  Vi har fået træ/alu døre og vinduer, og nu er spørgsmålet, hvordan gør man for ikke døren blæser op eller smykker i. Man kan jo ikke bare sætte en krog i som man ellers gør i træ.
  Håber I har nogle gode råd til både døre og vinduer der skal kunne stå åben 🙂

  • Line Praëm-Nielsen 17. juni 2020, 7:14

   Hej Anette🙂

   I dit tilfælde vil jeg klart anbefale dig at spørge vores dygtige rådgivere, som kan vejlede dig i dit specifikke produkt.
   Du kan tage kontakt til vores kunderådgivere på telefon 70 20 18 87.

   God dag
   Venlig hilsen Line, Sparvinduer

Leave a Comment