10 års garanti10 års garanti

SOMMERHUSVINDUER

Her på siden kommer vi med vores anbefalinger til dine nye sommerhusvinduer, samt giver dig en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe de rigtige vinduer til dit sommerhus.

Vores anbefalinger af vinduer til sommerhuset

 • Vælg 2-lags glas – et sommerhus er et fritidshus, og derfor kan du nøjes med 2-lags glas, da kravene ikke er de samme som til helårsboliger. 2-lags glas er et billigere valg.
 • PVC er populært – plast er populært, fordi det kræver mindre vedligeholdelse end træ, og derudover er det mere modstandsdygtig overfor vind og vejr, som er en fordel, især hvis du bor tæt på vandet.
 • Skrå vinduer og udestueelementer bliver ofte brugt til store glaspartier, som kan lukke en masse lys ind i sommerhuset – kombinér evt. med at tilføje udluftningsventiler til vinduerne, så det er nemt at lufte ud.

Lyst til at læse mere?

Herunder kan du læse hele vores guide til, hvad du skal overveje når du køber nye vinduer til sommerhuset:

Sådan finder du nye vinduer til dit sommerhus

 • 2- eller 3-lags glas?

  De fleste vælger 2-lags glas til deres sommerhuse, da det ikke er et krav, at du skal vælge 3-lags glas til fritidshuse, og så sparer du samtidig nogle penge ved at vælge 2-lags glas.

  Hvis du gerne vil sikre den bedst mulige isolation og den mindst mulige varmeregning fra dit sommerhus, så er 3-lags glas den vej, du skal gå, når du skal vælge sommerhus vinduer. Disse isolerer også bedre end det mange kender som termovinduer eller termoruder, som oftest består af 2-lags glas. De er sågar mærket som energivinduer, som du kan læse mere om her: energivinduer.

  Udover at du skal vælge, om du vil have 2-lags eller 3-lags glas, kan du også vælge, om du vil have en bestemt type glas i dit vindue, fx sandblæst glas i badeværelsesvinduerne, og du kan vælge om der skal isættes en type specialglas såsom sikkerhedsglas eller lydglas.

 • Derfor vælger mange PVC

  Vi tilbyder tre typer materialer hos Sparvinduer:

  • Træ
  • Træ/alu
  • PVC 

  Ofte vælges PVC til sommerhuset, fordi det ikke kræver så meget vedligeholdelse som træ. Derudover er PVC vinduer mere modstandsdygtige overfor vind og vejr, hvis du bor tæt på vandet, sammenlignet med træ/alu vinduer, hvor malingen godt kan tage skade over tid. For at opnå samme flotte resultat som nye vinduer skal vinduet males igen, hvilket både er dyrt i maling og tid – især med træ/alu som materiale. 

  Med fyrretræ får du et materiale, der fra naturens side kan klare meget. Hvis du hertil maler eller oliebehandler dine trævinduer til sommerhuset efter nogle år, så vil træet holde endnu længere.

  PVC vinduer er som sagt meget populære til sommerhuse, da de kræver mindre vedligehold, hvilket kan være meget praktisk for din feriebolig – om det er et sommerhus eller ej.

  Et godt alternativ til vinduer og døre i PVC er træ/alu vinduer, som også er modstandsdygtige på den udvendige side, og kræver minimal vedligeholdelse.

 • Indeklima – Udluftning og ventiler

  Indeklimaet er vigtigt, om det er i dit sommerhus eller i dit private hjem. En af måderne du kan hjælpe med at skabe et bedre indeklima, er ved at sørge for god udluftning.

  I sommerhuse kan det være en fordel at have udluftningsventiler, så du kan lufte ud, uden at skulle have åbne vinduer når du ikke er der. I soverum vil vi anbefale at installere udluftningsventiler, der kan sørge for frisk luft i løbet af de varme sommernætter.

 • Hvis dit sommerhus ligger tæt på vandet

  Ligger dit sommerhus tæt på vandet? Så kan det være en god idé at vælge PVC fremfor fyrretræ, da malingen på ydersiden af vinduet hurtigere bliver nedbrudt af vind og vejr med højt saltindhold, og derfor skal slibes og males igen – hvilket kræver lidt ekstra arbejde.

  Det samme gælder træ/alu, den udvendige alu-profil er ikke lige så modstandsdygtig overfor saltluft som PVC.

  Hvis du bor over 1 km. fra vandet, er det ikke et problem at have træ/alu vinduer, men vi kan ikke garantere, at alu-profilen ikke tager skade, da forholdene kan variere, alt efter hvor i landet dit sommerhus befinder sig.

 • Når du skal finde de rigtige mål

  Når du skal have nye vinduer og døre til dit sommerhus, så skal der naturligvis også tages mål, så du får vinduer der passer. Efter vinduerne er ankommet, skal de så monteres.

  Har du mod på selv at gøre det, så er guiden herunde et godt sted at starte:

  Du skal bruge en tommestok/et målebåndnoget at skrive med, og noget at skrive på.

  Nu kan du gå i gang med at måle op. Du skal måle fra mursten til mursten (hulmål), og her anbefaler vi, at du starter med at måle bredden, og herefter måler højden.

  Til sidst har du hulmålet, som du skal trække ca. 2-3 cm fra, for at få det udvendige karmmål.

  Et eksempel kunne være: Hulmålet er 108 cm x 130 cm = det udvendige karmmål er derfor 106 cm x 128 cm.

  Herunder kan du også se en videoguide til, hvordan du tager mål til vinduerne til dit sommerhus:

 • Stop tyven – indbrudssikring

  Ikke alle gæster er lige velkomne, og indbrudstyve er en af den slags gæster du helst vil være foruden. Skulle de alligevel finde vej til dit sommerhus, kan det være en god idé at sørge for ekstra indbrudssikring. Det skyldes ikke mindst, at du er der sjældnere, og derfor kan det være rart med lidt ekstra sindsro.

  Læs mere her: Indbrudssikring af vinduer 

 • Forskellige vinduestyper

  Der er mange muligheder når du skal vælge nye vinduer, og nogle af vores mest populære vinduer tilhører følgende kategorier:

  … og mange flere – du kan se dem alle i menuen øverst på siden. 

Vi er med dig hele vejen

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Fragt & Levering


Danmarks hurtigste levering, direkte hjem til dig. Vi levere til hele landet.

Læs mere om levering her →

 

Garanti


Hos os er garanti din sikkerhed for vinduer og døre i god kvalitet.

Læs mere om garanti her →

 

Bliv inspireret

Kom f.eks. på besøg i Carinas hyggelige sommerhus. Da familien købte huset, drømte de om et lille fristed for voksne og børn. Dengang trængte det virkelig til en kærlig hånd, efter gennemgående renovering, er det blevet præcis som familien drømte om.