landejendomlandejendom

Landejendommen

Her på siden kommer vi med vores anbefalinger til dine nye vinduer til landejednommen.
Læs med herunder:

Kort om landejendomme

Landejendomme blev opført på landet mellem 1700-tallet og 1950'erne, og er typisk en slags gårdejendom. Da de er bygget over så lang en periode, er der stor variation i deres arkitektur, udtryk og materialer.

Hvad der er fælles for landejendommene er dog, at de har et særligt udtryk af "landligt idyl", med et fokus på charmerende, traditionelle detaljer. Disse afspejles eksempelvis i vinduerne, ved brugen af mange sprosser.

Find de rigtige vinduer til din landejendom

Da landejendommen er en ældre bolig, med fokus på traditionelle detaljer, vil vinduer i en mere traditionel stil også passe godt til den.

En detalje, der særligt går igen på landejendommenes vinduer, er sprosser. Sprosser er overalt at finde på vinduer til landejendomme, og er især oplagte på ældre, lidt majestætiske landejendomme - vælg da gerne tynde sprosser for et mere sofistikeret look. Selv de mere ”anonyme” landejendomme har også ofte sprosser. Derfor har vi fundet vores bedste sprossede anbefalinger til dig herunder.

Vi ved dog godt, at man en gang imellem ser landejendomme med vinduer uden sprosser. Derfor har vi selvfølgelig også sprosseløse anbefalinger, der passer til landejendommen - læs med nedenfor!

 • Bondehusvinduer

  Bondehusvinder er idylliske, sprossede vinduer. Vores mest populære bondehusvindue, er vores variant med 2 fag og 6 ruder - et perfekt match til stort set alle landejendommme. De er nemlig perfekte til det landlige, traditionelle udtryk. Du kan dog få dem i mange flere former, alt efter, hvad der passer din specifikke bolig og stil.

  bondehusvindue med 2 fag og 6 ruder

 • Dannebrogsvinduer

  Et andet populært vindue til den ældre bolig, er dannebrogsvinduet. Dannebrogsvinduet er også et charmerende vindue i klassisk stil, hvis udseende tager inspiration fra det danske flag. Du kan få det i mange variationer - både med og uden sprosser. Dette er altså et vindue, der både passer godt til de meget traditionelle landejendomme, og til dem, der er mere enkle og moderne i deres udtryk.

  dannebrogsvindue med 2 fag og 4 ruder

 • Sidehængte vinduer

  Vores sidehængte vinduer er meget enkle vinduer der åbner udad, og som er uden sprosser. Disse vil passe godt til de mere "anonyme" eller moderne landejendomme, hvor sprosserne passer knapt så godt ind.

  Alle vores vinduer kan nemt tilpasses efter dine ønsker, i forhold til f.eks. materiale, farve og lukkemekanisme, så de passer præcis til dine ønsker, og din boligs udtryk. Har du en rød landejendom, kan både grønne eller sorte vinduer være et godt valg, hvis du gerne vil skille dig lidt ud. Den sorte farve vil læne sig mere ind i et moderne udtryk, hvor den frederiksberggrønne farve giver et nik til en anden tid.

  sidehængt vindue med 2 fag og 2 ruder

 • Buede vinduer

  Fra tid til anden ses de buede vinduer også på landejendomme. Her kan de være med til at give boligen et unikt præg.

  Der er forskellige muligheder, når det kommer til placering af de buede vinduer. Nogle vælger at placere dem over indgangen, for et mere imponerende indgangsparti. Andre placerer dem på kvisten eller gavlen, og de kan selvfølgelig placeres for sig selv. Uanset hvor du placerer dem, kan du være sikker på, at de bidrager med et ekstra æstetisk element, der med sin buede form passer godt til landejendommen.

  buet vindue med 2 fag og 4 ruder

 • Find de rigtige mål!

  Når du skal have nye vinduer og døre til dit sommerhus, så skal der naturligvis også tages mål, så du får vinduer der passer. Efter vinduerne er ankommet, skal de så monteres.

  Har du mod på selv at gøre det, så er guiden herunde et godt sted at starte:

  Du skal bruge en tommestok/et målebåndnoget at skrive med, og noget at skrive på.

  Nu kan du gå i gang med at måle op. Du skal måle fra mursten til mursten (hulmål), og her anbefaler vi, at du starter med at måle bredden, og herefter måler højden.

  Til sidst har du hulmålet, som du skal trække ca. 2-3 cm fra, for at få det udvendige karmmål.

  Et eksempel kunne være: Hulmålet er 108 cm x 130 cm = det udvendige karmmål er derfor 106 cm x 128 cm.

  Herunder kan du også se en videoguide til, hvordan du tager mål til vinduerne til dit sommerhus:

Vi er med dig hele vejen

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Fragt & Levering


Danmarks hurtigste levering, direkte hjem til dig. Vi levere til hele landet.

Læs mere om levering her →

 

Garanti


Hos os er garanti din sikkerhed for vinduer og døre i god kvalitet.

Læs mere om garanti her →