landejendomlandejendom

Typehuset

Vi giver dig anbefalinger til nye vinduer til typehuset!
Læs med herunder:

Kort om Typehuset

Et typehus er en form for parcelhus, der opstod omkring 1950'erne, for at imødekomme behovene for børnefamilier. Det er typisk baseret på en arkitekts tegninger, og bygget i mere end ét eksemplar. Derfor findes der mange af dem rundt omkring i Danmark, da det af den grund også ofte er billigere at få bygget. Typehusene har normalt en etage, men hav in mente, at der findes mange variationer af typehuse.

I tvivl? Se vores anbefalinger af vinduer til typehuse her!

Der findes så mange forskellige vinduestyper, at det kan være svært, at overskue lige præcis hvilke, man skal vælge til sin bolig. Men bare rolig, vi har herunder lavet en liste, med vores anbefalinger af vinduer til typehuset.

 • Topstyrede vinduer

  De topstyrede vinduer er en moderne klassiker. De er utroligt lette at betjene, hvilket også gør dem til meget populære vinduer. Vi har dem i mange variationer, med og uden sprosser, og i 1-4 fag.

  Topstyret vindue

 • Fastkarm topstyrede vinduer

  Vores fastkarm topstyrede vinduer er et populært valg til typehuse. Særligt modellen med fastkarm i toppen og topstyring i bunden bruges ofte.

  Et Fastkarm topstyret vindue er en blanding af et fastkarmsvindue og et topstyret vindue. Dette betyder, at en del af vinduet er fast, mens en del kan åbnes. Dette skaber et praktisk og stilrent vindue, der både bidrager med lysindfald og muligheden for ventilation.

  Fastkarm topstyret vindue

Ekstra indbrudssikring 

De fleste indbrudstyve kommer ind gennem et vindue eller en dør. Derfor kan ekstra indbrudssikring give mere tryghed. Med en indbrudssikring bliver det nemlig vanskeligere for tyven at begå indbrud uden at vække opsigt.

Hos Sparvinduer kan du tilkøbe forskellige typer af indbrudssikring til dine vinduer.

 • Sikkerhedsglas

  Sikkerhedsglas er ekstra stærkt, og altså ekstra svært at slå i stykker. Samtidig er det sværere at skære sig på, hvis uheldet er ude.

 • Lås på vinduet

  Køber du et vindue med paskvilgreb, som det topstyrede vindue, kan du vælge paskvilgreb med indbygget lås. På den måde kan du låse dine vinduer.

  Vælger du et vindue med anverfer, kan du købe anverfer med vinduessikring. Her er vinduessikringen monteret med en lille lås på siden.

  Paskvilgreb med lås

Terrassedøre i kombination med vinduespartier

I typehuse er terrassedøre typisk kombineret med vinduespartier. Dette giver både ekstra lysindfald, og det bidrager til en god sammenhæng mellem det indre rum og terrassen eller haven.

Kombiner eksempelvis en terrassedør med 1 rude, med enten et fastkarm topstyret vindue, eller med et topstyret vindue med 1 rude, for at få et stilet og samlet udtryk.

Professionel rådgivning

Drømmer du om forandring, men har du spørgsmål til dit projekt eller brug for hjælp? Du kan få rådgivning når det passer dig. Besøg os i et af vores mange showrooms, hvor du også kan opleve et stort udvalg af modellerne.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til vores chat.