CE mærkning – hvad betyder det for dig?


CE mærkede vinduer og døre

Hvad er CE mærkning egentlig for noget, og hvad betyder det for dig i forbindelse med din bestilling af nye vinduer eller døre? Det hjælper vi dig med at blive klogere på her. Når du køber nye vinduer og døre hos os, vil de nemlig automatisk være CE-mærkede. Dette er én af de mange fordele, som sikrer dig et godt og kvalitetsrigt produkt uanset om du bestiller vinduer, døre eller begge dele.

De nyeste energikrav og regulationer om u-værdier afspejles desuden i vores vinduer og døre, hvilket betyder, at de elementer, eller produkter du køber hos os, lever fuldt ud op til de nyeste standarder. Det samme er gældende, når det kommer til produkternes CE mærkning – denne mærkning er nemlig vores erklæring eller godkendelsesstempel på, at vores produkter lever op til direktivernes og standardernes krav.
Du kan derfor roligt læne dig tilbage, når du handler hos os.

Hvad står CE mærkning for?

Hvis vi dykker lidt mere ned i definitionen for en CE mærkning, så er denne mærkning og processen omkring den noget, som mange producenter og virksomheder gennemgår og opretholder. En lang række produkter skal nemlig ifølge EU være CE-mærkede, og derfor findes der mærkninger for mange forskellige brancher og produktgrupper. Der findes eksempelvis CE mærkning til maskiner, CE mærkning til stål, CE mærkning til træ og selvfølgelig blandt meget andet også CE mærkning på vinduer og døre.

Selve betegnelsen ”CE” står for Conformité Européenne og er et obligatorisk overensstemmelsesmærke for en stribe produkter, som markedsføres i både EU-landene og Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Der findes som nævnt CE mærkning for vinduer og for døre, og denne mærkning betyder for dig, at du, når du bestiller nye vinduer eller døre hos os, får du leveret produkter, hvor der er stillet krav til gængse forhold som sikkerhed, sundhed og miljø. Med andre ord betyder det for dig, at du trygt og roligt kan designe og bestille dine elementer hos os – der er nemlig på forhånd sat en sikkerhed for, at de lever op til kravene.

Hvad er CE mærkning

Vores produkters CE mærkning er kort fortalt din garanti som kunde for, at du får leveret et produkt, der lever fuldt ud op til gældende standarder og forskrifter. Den CE mærkning sikrer dig, at produktet opfylder krav til sikkerhed, sundhed og miljø indenfor produktområdet ”vinduer og døre”.

Hvad indeholder en CE-mærkning?

Der er flere skridt på vejen til en CE-mærkning, som måske mange ikke tænker over i hverdagen, og som for nogle blot er noget der er der, men faktisk ligger der en større proces bag at kunne sætte CE-mærket på vores produkter.

CE mærkning krav fastsættes af EU og sørger for, at produktet der leveres overholder nogle bestemte retningslinjer. Når mærkningen skal indhentes, er det selve producenten, der er hovedansvarlig for at tage de nødvendige skridt i denne proces. Der skal eksempelvis udarbejdes en overensstemmelsesvurdering, en teknisk sag og der skal etableres og signeres en erklæring om overensstemmelse med EU. Disse er dokumenter, som skal ligge tilgængeligt for officielle instanser.

Det er ikke blot selve producenten, der er involveret i CE-mærkningen, men det er denne, der er førende i processen. Som producent er man ansvarlig for design og fremstilling af produkter til EU. Både producent, importør og distributør er derfor juridisk ansvarlige for, at produktet stemmer overens med relevante direktivkrav dermed med CE-mærkningen på produktet.

 

I dagligdagen findes der CE-mærkning på produkter, på pakkeemballage, i betjeningsvejledninger på garantibeviser og lignende.

Kort sagt bruges CE mærkning af et produkt altså til at bevise eller at stille sikkerhed til forbrugeren om at det produkt, man er ved at købe overholder EU's direktiver om sundhed, sikkerhed eller miljøbeskyttelse. Mærkningen bliver derfor en form for ”pas” til produktet.

Se CE-mærkinger her

 

Er du klar til at konfigurere dine nye vinduer eller døre?

 

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er CE mærkning?

  Hvad er en ce mærkning egentlig? Og hvilken fordel er det for dig som kunde? Vores CE-mærkning er din sikkerhed for et kvalitetsrigt og veludført produkt, som lever op til gældende krav og standarder på markedet. Det betyder at du får en sikkerhed for at du køber et produkt, der efterlever glædende direktioner om sikkerhed, sundhed og miljø. Læs mere om vores produkters kvaliteter her.
 • Hvad står CE mærkning for?

  Officielt er ”CE” en forkortelse for Conformité Européenne (den europæiske konformitetskomite). Bogstaverne CE bruges som mærke og kendetegn for særlige produktgrupper, som EU har besluttet at forordne med en mærkning. Dette omfatter bl.a. også vores vinduer og døre.

 • Hvordan bruges CE mærkning?

  Krav til CE mærkning er de forskrifter, der sikrer dig som forbruger eller kunde hos os. Mærkningen betyder derfor for dig, at du får stillet sikkerhed for dit produkt og at det produceres efter gældende EU-regler.
  Vil du vide mere om sikkerheden i at vælge vinduer og døre hos os? Læs mere her.

 • Hvornår anvendes CE mærkning?

  Hvad er en CE mærkning, og hvornår skal den være der? I EU har man valgt at beskytte forbrugerne mod produkter, der kan være enten skadelige eller farlige, derfor er der krav til en række produktområder om en CE mærkning. En forordning der også omfatter byggevarer.