landejendomlandejendom

Funkishuset

Her på siden kan du finde vores anbefalinger til dine nye vinduer til funkishuset.
Læs med herunder:

Kort om funkishuset

Funkishuset er fra tidsperioden mellem 1920'erne og 1930'erne. Omkring 90'erne og 00'erne fik det dog en form for genfødsel, da dets enkle og funktionalistiske stil, passer godt sammen med den nyere moderne, minimalistiske stil.

Funkishuset har en klar geometrisk form med fokus på rene linjer, og har derfor også et fladt tag. Den er et opgør med tidligere tiders pyntede boliger, og koncentrerer sig i stedet om det funktionelle og minimalistiske. Dette afspejles også i boligens vinduer, der typisk er store og ubrudte. Vinduerne er desuden placeret asymmetrisk, alt efter hvor de er mest funktionelle, f.eks. ift. lysindfald og udsigt.

Hvilke vinduer skal jeg købe til mit funkishus?

For at hjælpe dig med at vælge vinduer, har vi herunder samlet vores anbefalinger af vinduer til dit funkishus.

 • Fastkarmsvinduer

  Fastkarmsvinduet er en god mulighed, hvis du ønsker et stort ubrudt vindue. Vinduet kan ikke åbnes, men det gør, at rammen er smal og enkel. Du kan med fordel placere en kombination af fastkarmsvinduer og oplukkelige vinduer i rummene i dit hjem. På den måde kan du få en blanding af store vinduer, der giver masser af lysindfald, og vinduer der giver ventilation.

  fastkarmsvindue

 • New Yorker vinduer

  New Yorker vinduer bruges typisk indvendig i huset, til at dele rum op, og til at skabe en mere åben opdeling af ens hjem. Derudover giver det også et flot udtryk, som stemmer godt overens med udtrykket på funkishuse.

  New yorker vindue

 • Topstyrede vinduer

  Det topstyrede vindue er et moderne og praktisk vindue, der vil passe godt ind i dit funkishus. Det har en nem og trinløs åbning, og er primært tilgængelig

  topstyret vindue

 • Tophængte vinduer

  Det tophængte vindue er et billigere alternativ til det topstyrede vindue, der ofte bruges på badeværelset eller i kælderen. Ligesom det topstyrede vindue, er det monteret i toppen, og åbnes i bunden. For at lufte ud, holdes vinduet åbent med en udskyderstang.

  tophængt vindue

 • Facadedørsparti og sideparti

  Funkishuset er som sagt et hus med fokus på det funktionelle, og det vil derfor som regel også udnytte indgangene til at øge lysindfaldet. Dette kan være med et tilhørende sideparti, eller med et helt facadedørsparti.

  Ønsker man en pladsbesparende udgang til haven, så kan en hæveskydedør sørge for en flot overgang fra hus til have, og være med til at bringe naturen indenfor.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Vi tilbyder tre forskellige materialer hos Sparvinduer: træ, træ/alu og PVC

Det betyder selvfølgelig, at du skal tage stilling til, hvilket materiale du vil have dine vinduer i. Til funkishuse kan alle tre materialer være en kandidat, men især træ/alu vinduer og PVC vinduer passer godt til funkishuse, da de bærer et mere moderne design.

Begge disse materialer kommer også med den fordel, at de kræver mindre vedligehold, end vores trævinduer. Så når du skal vælge nye vinduer til dit funkishus, er træ/alu eller PVC helt sikkert oplagte valg.

Alt det ekstra

Når du køber et vindue hos Sparvinduer, kan du tilkøbe og tilpasse forskellige detaljer på vinduet. Måske har du brug for udluftningsventiler, børnesikring eller en redningsåbning? Det kan også være, at du ønsker at glasset på dit sideparti eller døren er mat, så nysgerrige blikke ikke kan kigge ind? Alt dette, og meget mere, kan du med lethed tilpasse i vores produktkonfigurator. Den befinder sig på alle vores produkter, hvor du i toppen skal starte med at indtaste dine ønskede karmmål, og derefter kan du gå i gang med at vælge til eller fra, lige som du har lyst til.

Er du i tvivl om, hvordan du udregner karmmålene? Her har vi lavet en videoguide til, hvordan du gør. Er du mere til at lade de professionelle om det, kan du bestille professionel opmåling her.

Vi er med dig hele vejen

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Fragt & Levering


Danmarks hurtigste levering, direkte hjem til dig. Vi levere til hele landet.

Læs mere om levering her →

 

Garanti


Hos os er garanti din sikkerhed for vinduer og døre i god kvalitet.

Læs mere om garanti her →