landejendomlandejendom

Bungalowen

Her på siden kommer vi med vores anbefalinger til dine nye vinduer til bungalowen.
Læs med herunder:

Kort om bungalowen

De fleste bungalows er bygget mellem 1920'erne og 1940'erne. De er bygget i mellemkrigstiden, som var præget af funktionalismens fokus på arealudnyttelse og minimalistisk stil.

Bungalowen er en lille familiebolig med et kvadratisk grundplan og et pyramideformet tag. Den er typisk bygget i et plan, og med en høj kælder. Ligesom murermestervillaen, som er fra ca. samme periode, er den bygget af holdbare byggematerialer. Men da den er omkring 100 år gammel, vil der være elementer på boligen, der har brug for mindre forbedringer. Eksempelvis vinduerne, som originalt kun har 1 lag glas, kan med fordel udskiftes med vores A-mærkede 3-lags vinduer, for en bedre isolering, så du bedre kan holde varmen i de koldere måneder, uden at skulle ofre en frygtelig masse penge på opvarmning.

Læs mere om vores energivinduer her.

Disse vinduer bruges ofte i bungalowen

Når du skal købe nye vinduer til din bungalow, vil det være en god idé at vælge vinduer, hvis detaljering svarer til de oprindelige vinduer. Dette er for at respektere husets oprindelige stil, og skabe et harmonisk og sammenhængende udtryk på boligen. Vælges vinduer, der ikke passer med husets arkitektur, vil huset hurtigt se usammenhængende eller dissonerende ud.

Ligesom resten af boligen, har vinduerne en enkel stil. Bungalowen har typisk store vinduer, som ikke altid er placeret symmetrisk. De består ofte af flere fag, og har en smal ramme og en lodret form eller opsprosning. Selvfølgelig skal vi heller ikke glemme bungalowens karakteristiske hjørnevinduer. Du vil sjældent se en bungalow uden mindst ét hjørnevindue. Disse hjælper med at øge lysindfaldet i bungalowen, og med at give den kvadratiske bolig et lettere udtryk.

For at gøre renoveringen mere overskuelig, har vi lavet en liste over de af vores vinduer, som kommer godt ud af det med bungalowens karakteristika:

 • Fastkarmsvindue

  Fastkarmsvinduer ses ofte i bungalows. De har en smal ramme, kan vælges med forskellige variationer af sprosser, og så kan de fås i flere fag. Fastkarmsvinduer er faste, og kan altså ikke åbnes. For at få nok ventilation i boligen, kan du derfor vælge at placere enkelte oplukkelige vinduer i rummene, der bryder med fastkarmsvinduerne. På den måde kan du også spare penge, da fastkarmsvinduerne generelt er billigere end deres søskende der kan åbnes.

  Fastkarmsvindue

 • Topstyret vindue

  Det topstyrede vindue er et enkelt og letanvendeligt vindue. Dette fås også i mange variationer og i flere fag. Det har en tykkere ramme end fastkarmsvinduet, men til gengæld kan det åbnes, og endda på en enkel og trinløs måde.

  Topstyret vindue

 • Fastkarm topstyret vindue

  Det fastkarm topstyrede vindue er, som navnet indikerer, en blanding af et fastkarmsvindue og det topstyrede vindue. Dette betyder, at en del af vinduet er fast, mens en del af vinduet kan åbnes. Som de andre fås det også i mange kombinationer.

  Fastkarm topstyret vindue

 • Dreje kip vindue

  Et drejekip vindue har to åbningsfunktioner. Du kan enten sætte det i kip, så det er åbent på klem i toppen af vinduet, eller du kan åbne det helt. I begge tilfælde åbnes det indad. Dreje kip vinduet kan fås i op til 3 fag, og med eller uden sprosser.

  Dreje kip vindue

 • Tophængt vindue

  Vores tophængte vindue kan du få i mange udgaver. Det er monteret øverst og åbnes nederst, hvor det holdes åbent med en udskyderstang. Vinduet er et billigere alternativ til eksempelvis det topstyrede vindue, og bruges ofte i enten kælder eller på badeværelse, hvor der ikke er så stort behov for at skulle åbne og lukke vinduet så ofte.

  Tophængt vindue

 • Sidehængte vinduer

  Sidehængte vinduer er en klassisk vinduesmodel, som er hængslet i siderne. Hos os fås de i op til 4 fag, og de fås også som en kombination af fastkarm og sidehængt vindue. Vores sidehængte vinduer er gode, hvis du ønsker vinduer, der har et klassisk men enkelt udtryk.

  Sidehængt vindue

Vælg det rigtige materiale til dit behov

Hos Sparvinduer kan du få dine vinduer i træ, træ/alu og PVC. Hvert materiale har sine fordele, så dit valg kommer an på, hvilke behov og krav du har.

Træ

Træ giver et klassisk look og en god mulighed for at ændre farven på dine vinduer på et senere tidspunkt. Det kræver mere vedligeholdelse end de andre materialer, da det skal males ca. hvert 5. år, men til gengæld er det også det billigste materiale. Læs mere om materialet her.

Træ/alu

Med vores træ/alu vinduer, får du det klassiske træ indvendigt og aluminium udvendigt. Dette giver dig det klassiske look indvendigt, samtidig med at du får minimal vedligeholdelse. Læs mere her.

PVC

PVC kræver minimal vedligeholdelse og har en stor modstandsdygtighed overfor vind og vejr. Det har et moderne design, og kan sagtens passe til en bungalow. Læs mere her.

Mål op til dine nye vinduer

Når du bestiller nye vinduer, er det vigtigt at have de rigtige karmmål - ellers passer vinduerne ikke, og det ville jo være en rigtig skam.

 • Mål selv op

  At måle op selv er ikke så svært. Særligt ikke, når det handler om at udskifte gamle vinduer med nye. Vi har lavet en guide til dig, der har mod på at gøre det selv, så du kan få taget de rigtige mål til dine nye vinduer. Se guiden lige her.

 • Professionel opmåling

  Er du tryggere ved at lade de professionelle om at måle op? Så kan du bestille professionel opmåling lige her.

Vi er med dig hele vejen

Support


Du får selvfølgelig hjælp både før, under og efter.
Telefon, Email eller chat.

Kontakt os her →

 

Fragt & Levering


Danmarks hurtigste levering, direkte hjem til dig. Vi levere til hele landet.

Læs mere om levering her →

 

Garanti


Hos os er garanti din sikkerhed for vinduer og døre i god kvalitet.

Læs mere om garanti her →